Overwinteren 2017-2018

We hopen 2e kerstdag, dit keer samen met vrienden, richting Spanje te vertrekken om enkele maanden in een warmer klimaat door te brengen. Tijdens deze reis testen we weer enkele artikelen, zie testen accessoires.

Voorbereidingen reis.

We gaan voor het eerst langere tijd met vrienden op reis, zij gaan wel eerder terug dan wij i.v.m. verplichtingen thuis. We hebben de afspraak gemaakt als het met twee niet lukt we dat gewoon zeggen en als vrienden uit elkaar gaan. Maar we gaan er vanuit dat dit zeker gaat lukken.

Camper en accessoires

We hebben in de camper tv en radio van Joyne geinstalleerd. Hiervoor moest een kleine software aanpassing plaats vinden. Dit hebben we laten doen. Ook hebben we de camper APK laten keuren en de verstuivers laten testen bij de Ford garage in Goes. Er moest één nieuwe verstuiver in. Bij ZiZo campertechniek  hebben we de gasinstallatie laten testen en de koelkast schoon laten maken. Tenslotte hebben we Tank-o3 ingebouwd, zodat we tijdens onze reizen goed en veilig drinkwater hebben. Jammer genoeg kan de vouwfiets Lacros Ambling niet mee. Maddy kan niet fietsen en we daarom hebben we een motorscooter bij ons. De camper heeft geen garage. Maar als we thuis zijn gaan we verder met testen.

U kunt onze reis vanaf tweede kerstdag hier volgen. De nieuwste berichten eerst.

31 december

De laatste dag van 2017 worden we wakker met een zonnetje op de camper. Niet verkeerd natuurlijk, de zon is wel een beetje omfloerst, maar het beloofd weer een dag mooi weer te worden. Gisteren boodschappen gedaan, vanavond vieren we oud- en nieuwjaar met vrienden. Zonder oliebollen, maar wel met saté, garnalen en meer lekkere hapjes. We wensen alle lezers een veilige jaarwisseling.

Vanmiddag enkele LNB’s gedraaid, die geen of onvoldoende ontvangst hadden op Astra 3.  Heeft u ook slechte ontvangst, hier vindt u het aantal graden dat de LNB gedraaid moet worden. Wij deden dat ook ieder jaar, maar met Joyne moet dat niet meer nodig zijn. We hebben dan ook nog prima beeld. Ook had een Nederlander die bij een huisje dat ze aan het verbouwen waren een oude bromfiets gevonden, een Vespino T3 van ergens in de zeventiger jaren. Enkele foto’s.

30 december

Een bewogen dagje, van Carinena naar Daimus in Spanje. Was het gisteren nog 16 graden, onderweg zie je de buitentemperatuur steeds verder teruglopen, zelfs naar 1 graad. De Ford geeft aan “Buitentemperatuur laag” . Maar hoe dichter bij de bestemming hoe hoger de temperatuur tot we in Daimus aankomen met ruim 22 graden. Niet echt verkeerd.  Ook leuk dat we hier Nederlanders tegenkomen die ons al langere tijd volgen op internet. We zetten de sateliet schotel op en de sateliet Eurosat 9 is snel gevonden. Ook hier werkt Joyne prima. We vieren hier oud- en nieuwjaar en daarna reizen we verder. En ook hier houden ze ons in de gaten, ze hebben er een complete mast voor ingericht 🙂

29 december

Omstreeks 8.45 uur weggereden naar Carinena, een mooie route via de Navarra. Je toilet legen in Hossegor, lukte niet omdat de code niet werkte. Kennelijk moet je dat bij betalen ingeven. Maar geen probleem, er kan nog genoeg bij 🙂 Het weer wordt onderweg steeds beter en we komen in Carinena aan met een zonnetje en 16 graden. Das toch wel lekker.

Morgen verder en dan blijven we minimaal 2 dagen staan om oud- en nieuw te viren.

 

28 december

Ja, en weer vroeg mijn bed uit, om 07,45 uur weggereden naar Soorts-Hossegoor.  Het weer is minder, regen en lichte vorst, vanmorgen was de weg glad. Om de camperplaats op te komen, moet je de camper zo dicht mogelijk bij de slagboom zetten, zeker als je camper 7.50 meter is, anders werkt de toegang niet. Langere campers komen er niet op. Vanaf 1 oktober tot 1 mei kost de camperplaats € 6,00, in de zomer € 12 euro.  Morgen gaan we het binnenland van Spanje in. De dag daarop richting de kust. foto’s van ons plekje.

27 december

Vanmorgen redelijk op tijd weggereden. Onderweg wind, regen en natte sneeuw, maar ja je moet er wat voor over hebben om in het zonnetje te komen. We overnachten in Sainte Maure de Touraine, precies een jaar geleden stonden we hier ook. Ja en sorry geen foto’s gemaakt van deze camperplaats. Er is veel wind, maar de schotel kan omhoog en inderdaad een prima beeld met Joyne. 

26 december 2017

Vanmorgen om 08.00 uur vertrokken richting Spanje. We rijden via Normandië. Onderweg even op een parkeerplaats in Frankrijk koffie gedronken. Frankrijk is en blijft een campervriendelijk land. Op de parkeerplaats een sanizuil.

Daarna verder gereden naar Buchy waar we met vrienden hebben afgesproken. Met twee campers gaan we dan morgen verder. De Oyster vind snel de Eurosat 9, via welke sateliet Joyne werkt.

 

Share