Begin reisverslag

Februari 2018

Lees de pagina van beneden naar boven!

31 januari

Vanmorgen water ingenomen en alles geleegd. Via de kust met veel lelijke plastic kassen, maar mooie stranden naar Adra gereden, waar we een plaatsje aan het strand vinden (N 36.74509 en W 003.01315). Er is een waterkraantje en gratis internet.  We hebben bewolkt weer, met kans op wat regen. Van af morgen weer zonnig weer.

30 januari

We hebben volop zon, maar nog steeds een windkracht 5.  We hebben besloten morgen verder te rijden, de wind is dan wat minder. Waar we uitkomen zien we wel. We volgen de kust. Wel met de scooter een stukje langs de kust gereden, bij Guardias Viejas staan alleen nog campers in het stukje met bomen, vooraan en op de parkeerplaarsen staat niets meer. Daarna een hapje wezen eten in Almerimar.

29 januari

Gisteren werd ik door een Nederlandse camperaar benaderd of ik mensen wilde helpen die problemen hadden met de invoer van een Volkswagen Transporter. Deze mensen waren een Belgische meneer die een Bulgaarse meneer hielp.  Met die auto waren er mogelijk problemen, waardoor de invoer vanuit Nederland naar Spanje niet lukte. We maakten een afspraak voor de volgende ochtend. Redelijk op tijd op, om negen uur komen beiden heren, die beiden als jaren in Spanje wonen, bij de camper.  Ze dachten dat de Volkswagen mogelijk gestolen was. Via de RDWapp kan ik zien dat de auto niet gestolen is, maar de kilometerstand onlogisch is. De auto is op 20 maart 2017 vanuit Nederland geëxporteerd. . De eigenaars betreft een jong Bulgaars gezin met weinig inkomen, maar wel hele harde werkers, die al 18 jaar in Spanje wonen. Via enkele telefoontjes dachten we de zaak geregeld te hebben. Als dank vroegen ze ons uit eten bij de chinees. Tijdens het eten bleek dat ook wij verkeerd waren voorgelicht door de klantenservice van Volkswagen Nederland. Klantenservice gaf aan dat er een fabrieksverklaring nodig was en dat we dit na betaling via e-mail konden regelen. Dus betaald en gemaild. Kregen daarop een mailtje van de afdeling die dit zou regelen dat een fabrieksverklaring al twee jaar niet meer wordt afgegeven en dat er een conformiteitsverklaring nodig is van het land van oorspronkelijke herkomst van de Volkswagen. Dit bleek België te zijn. Maar omdat wij en ook de Spaanse mensen van het kastje naar de muur waren gestuurd, en België altijd problemen geeft met afgifte van dergelijke verklaringen, regelt Pon Nederland nu de betreffende conformiteitsverklaring.  Zoals het er nu uit ziet gaat het goed komen. Met veel dank aan de medewerker van Pon Nederland (Volkswagen).

Vannacht hadden we veel wind, maar de camper staat met de kop op de wind dus geen probleem. Vanmorgen kwam de zon al op. Een mooi luchtje erbij.

 

28 januari

Vannacht regende het iets. Maar voor de rest valt het weer nog mee, wat bewolkt en ietsje kouder. De wind trekt wel langzaam aan, vanmiddag zal het windkracht 6 worden en tot en met woensdag zo blijven.

27 januari.

We blijven het weekend in Almerimar staan hebben we besloten. We vinden dit altijd een leuke plaats.  Vandaag schijnt de zon volop, maar we krijgen de komende dagen waarschijnlijk wat regen en dan zijn voorzieningen op loopafstand ook leuk.  We kijken uit op de haven en aan de achterkant zien we de sneeuw op de bergen. Prachtig.

26 januari

Na wat twijfelen of we wel of niet verder zouden gaan, besloten naar Almerimar te rijden. Vanaf zondag wordt een windkracht 5 a 6 verwacht. We willen dat op een plaats met stroom staan dat geeft wat meer mogelijkheden. We zijn naar de jachthaven van Almerimar gereden, het is hier heel druk, maar we vinden nog een plaatsje. Met stroom betalen we € 13,00 per dag.  Na aankomst hebben we de was naar de wasserij van de Duitse mevrouw gebracht, dat is morgen weer schoon. Straks een tapasje eten bij Mario’s café bar, wat dicht bij de camperplaats is. Ook zijn er in de buurt veel andere restaurantjes en een mercadona. Wat wil een mens nog meer. 

25 januari

We vertrekken naar Almeria, waar een camperplaats aan de haven is. We kijken even op de plaats, maar vinden het eigenlijk niets, een parkeerplaats met slechte voorzieningen.  Stroom was niet te vinden het het toilet mocht in een damestoilet op een andere parkeerplaats. Wij zijn doorgereden naar Roquetas de Mar, waar we een leuk plaatsje vinden aan de boulevard. In Roquetas de Mar staan overal campers. ( N 36.71571 en W 002.63542). We staan naast onze buren uit Vera, deze waren de dag nadat wij waren vertrokken weggestuurd. Vandaag hebben we wat meer wind, maar de zon schijnt nog steeds. Voor mensen die een reisverslag bij willen houden is er het Camper Reisdagboek, dat u via onze website kunt bestellen.

23 en 24 januari

Na onderweg bij een benzinestation gebruik te hebben gemaakt van de sanivoorzieningen, boodschappen gedaan en naar Cabo de Gata gereden, waar we een plaatsje aan het strand vinden. Cabo de Gato is een prachtig natuurgebied waar je flamingo’s en andere vogels vindt.  We hebben met Joyne nog steeds een perfect beeld, heel tevreden mee. Geen gezol met de LNB verzetten, maar schotel opzetten en perfect beeld.  Maar het beste bericht van vandaag is dat John weer uit het ziekenhuis mag na een virus.  Hij blijft samen met zijn vrouw in Benidorm om aan te sterken. Welkom thuis in je camper John. Volgend jaar een nieuwe poging om samen te overwinteren?

Met de motor naar de vuurtoren geweest, hier staan ook campers, maar erg ongelijke bodem. Dus voor ons niet geschikt. We zijn eerder met de camper als eens naar boven geweest, smal en steil maar erg mooi. Zie de foto’s in de slider.

22 januari

Vanmorgen via de prachtige natuur naar San José gereden, waar je in het dorp mag staan (N 36.76479 en W 2.10983). Onderweg zagen we een gems, maar ik was natuurlijk net te laat voor een goede foto. Daarna even in La Isleta wezen kijken, hier staan natuurlijk campers, het is ook een mooie plaats, maar we zijn er vorig jaar weggestuurd, dus doorgereden. Iets verder staan ook campers, maar hier staan verbodsborden en daar gaan we natuurlijk niet staan. Mensen die daar bekeurd worden hebben dat aan zichzelf te danken. Het is vandaag 23 graden, dus stralend weer. Met de scooter even naar de Playa’s geweest. Prachtig hier.

21 januari.

Vanmorgen was er veel wind, maar prachtig weer. We besluiten om langs de kust verder te rijden, even in Garrucha aan de haven gekeken, maar doorgereden naar Mojacar bij het restaurantje van Antonio, waar we een plaatsje aan het water vinden en uit de wind. (N 37°04.657′ en W001°51.007′).  Je kijkt ook richting bergen, waar een al jaren niet afgebouwde flat staat. Mojacar zelf is één van de mooiste witte dorpen van Spanje, een leuke toeristenplaats met veel restaurantjes.

20 januari

Heerlijk rustig geslapen, dat is toch wel het voordeel van zulke plaatsen. Vanmorgen werden we wakker en de zon scheen al. Vandaag blijven we hier staan. Eigenlijk is dit geen Vera, maar Polomares. In 1966 vielen er per ongeluk vier Amerikaanse kernbommen. De schade voor de volksgezondheid valt mee, maar de grond rond het dorpje Palomeras is nog steeds zwaar vervuild. Vijfenveertig jaar later eist de bevolking nog steeds bodemsanering en verlangt zij naar de opening van een museum. U kunt er hier meer over lezen.

19 januari

Vanmorgen bleek John weer zieker te zijn geworden. Omdat hij al in het ziekenhuis was geweest, waar je de artsen niet kunt verstaan, heeft hij besloten naar Benidorm te rijden waar Nederlandse artsen werken. We moesten dus afscheid nemen van John en Mary. Jammer want het was erg gezellig met zijn vieren. In Benidorm worden ze opgevangen door andere campervrienden. Na afscheid te hebben genomen zijn we verder langst de kust gereden, boodschappen gedaan en een plaatsje gevonden aan het strand van Vera Playa, Polomares.  (N37°13.879′ W 001°47.798′). Als we even staan komt de kap van de TL (led) naar benedem. Gelukkig hadden we Tear-Ad bij ons om het te repareren. Ook kokkels (Kockhanen) gekookt om zo te eten. Het is hier redelijk druk met campers. We verbazen ons steeds hoe hard mensen met hun camper rijden langs de campers.

18 januari

We staan op met de opkomende zon. Prachtig weer. Op een terrasje  wat gedronken.  Verder rustig dagje.

17 januari

Heerlijk geslapen, het is hier heel donker en stil. Daar houden we wel van. En opstaan met de zon op je camperdeur is ook niet verkeerd. We zijn gaan eten in Giringguito aan de boulevard, hier maken ze heerlijke gamba’s en vis, ze roosteren dit waar je bijzit in een bootje. Hierna is mijn haar geknipt, omdat ik de Spaanse kapster niet versta, heb ik er maar één uit Nederland meegenomen 🙂

16 januari

Voor we vertrekken hebben we natuurlijk weer gebruik gemaakt van de sani. Dus voorzien van voldoende water en lege vuilwatertanks rijden we via de bergen naar Cabo Cope, waar we vroeger vrij stonden. Hier staan nu grote verbodsborden. Doorgereden naar Aguilas, waar we LPG tanken. We besluiten, ondanks alle berichten dat je bij Aguilas nergens meer vrij kunt staan, door te rijden richting San Juan de Los Terreros. Wat blijkt langs de hele kust staan campers vrij langs de playa’s. Wij vinden een plaatsje net door San Juan de Los Terreros, bij Pulpi, direct aan het water. (N 37°21.068′ en 001°40.725″).

15 januari

Bleu Monday, de meest trieste dag van het jaar zegt men. Vannacht regen en een onweersklap. Het beeld van de televisie (Joyne) blijft prima. Vandaagwordt het volgens de berichten weer zonnig. Hebben we vannacht een buurman gekregen die zijn camper met de deur naar ons toe zet en dan nog helemaal tegen ons vak aan. Overal is ruimte genoeg en de vakken zijn breed. Dan parkeer je toch niet zo? Hun ‘vriendelijk’verteld wat ik er van dacht. Daarna wilde men nog gratis gebruik maken van de sanivoorzieningen en weer vertrekken. De beheerder zag dat en kon nog net innen. Asociale mensen heb je overal.

In de loop van de dag werd het weer beter, we maakten een ritje op de scooter door de bergen en sloten de middag af met zicht op gouden bergen.

14 januari

Vanmorgen vertrokken en in Puerto de Mazarrón bij de Lidl inkopen gedaan. Achter de Lidl overnachten ook nog veel campers. Daarna doorgereden naar Taray Camperpark in Puntas de Calnegre. We hebben hier vorig jaar ook gestaan, een leuke plaats direct aan zee. Op de weg erheen kom je door de plastic kassen waar o.a. tomaten in gekweekt worden. Het is tegenwoordig wit plastic en wat netter dan vroeger het zwarte. De camperplaats en omgeving. 

13 januari

We wilden vandaag verder trekken langs de kust, maar de vriend waar we samen mee reizen was ziek. Na overleg zijn we met hem met de camper naar het Santa Lucia ziekenhuis in Cartagena gereden Hier is hij onderzocht en heeft hij een infuus en medicijnen gehad. Na een dagje parkeerterrein weer terug op La Azoholia. Nu hopen dat hij snel opknapt. 

12 januari

We blijven ook vandaag hier nog staan. Het zonnetje komt alweer tevoorschijn. Ik kreeg een mailtje dat deze pagina niet goed opende, hebben meer mensen daar last van? Ondertussen blijkt dat het alleen geldt voor mensen met Safari. Dit los je op door Instellingen>Safari>Geavanceerd>Websitedata>Verwijder alle websitedata. Het probleem is dan opgelost. Natuurlijk moeten overwinteraars ook zo nu en dan geknipt en geschoren worden. Maar met deze temperatuur is dat geen probleem.

11 januari

De kachel hoefde de laatste dagen en nachten niet aan. We hebben heerlijk weer, maar vandaag wel wat wind. Op de motorscooter naar Puerto de Mazzoron geweest naar de Mercadonna. Verder een rustdagje met veel zon. Heerlijk.

10 januari

Het is hier heel druk met campers, wij denken te druk, dat kan nooit lang goed blijven gaan. Vannacht hadden we regen, maar vanmorgen is het droog en zonnig. In de loop van de dag eerst met Hans en daarna met John met de scooter naar de kanonnen van Mazaron geweest. Het militaire fort werd gebouwd in de jaren 1933 – 1936 . De bedoeling was dat deze  samen met een fort aan de andere kant van Cartagena de toegang op zee tot Cartagena konden beschemen. Hiervoor werd het fort uitgerust met 2 zware Vickers-Armstrongs kanonnen met een reikwijdte van bijna 35 kilometer. Deze kanonnen en de bijhorende uitkijktorens zijn nog intact. Overigens is het fort nooit daadwerkelijk gebruikt, buiten enkele proefschoten. Vanaf de camperplaats in La Azohia is het ongeveer 16 kilometer rijden met de motorscooter. Na deze bezoeken heerlijk in de zon gezeten. En uitgebreid fotoverslag

9 januari

Vanmorgen afgerekend, de camper verzorgd en naar La Azohia vertrokken. Natuurlijk even een stukje terug op de oude route, maar daarna via een mooie bergroute naar de Camperplaats.  Het is hier drukker dan andere jaren, de campers rijden af en aan. Zelfs dan durven mensen nog grote stukken af te zetten met stoeltjes. Voor mij een stel asociale campergebruikers die echt niet weten dat dat niet kan. Weggegaan is plaats vergaan. Bah wat een mentaliteit. Enkele foto’s 

8 januari

Vannacht om een uur of drie was ik even uit bed. Ik stapte op een stukje natte vloerbedekking en dat is niet de bedoeling. Natte voeten halen in je camper is niet wat je wil. De onderste la van het aanrecht eruit gehaald en jawel lekkage, maar waar komt het vandaan, dat was lastig te vinden. Vanmorgen met hulp van vrienden het probleem opgelost, de afvoer lekte.  Heerlijk dat de lekkage weer over was. Na de lekkage verdwenen ze om een nieuwe accuus en wensten mij veel succes met het in elkaar zetten en het opruimen van de zooi :lol:. Natuurlijk lukte dat en ik had maar 1 schroefje over dus dat viel mee. Mannen bedankt voor de hulp. En natuurlijk moesten de accuus ook in de camper geplaats worden. Maar na de arbeid kunnen we heerlijk in de zon zitten. De haakdames hadden het ook druk. S’avonds Paëlla gegeten

7 januari

De zon schijnt weer als we opstaan. John heeft aan de campingouder gevraagd of hij ons naar Murcia wil brengen en later op de dag ophalen. Dit wil hij tegen een redelijke prijs doen. Geweldig natuurlijk. Murcia is een hele leuke stad, We bezochten de Kathedraal, hebben er heerlijk tapas gegeten op de Plaza De Las Flores De plaza staat bekend om zijn heerlijke restaurantjes. Precies op de afgesproken tijd werden we opgehaald en terug gebracht. Als verrassing waren Hans en Bettie, vrienden van zowel John en Mary als ons op de camping gekomen. Een fotoverslag 

 

6 januari

Vanmorgen verder gereden naar Camperpark Casablanca in Zeneta bij Murcia. We worden vriendelijk ontvangen met citroenen en sinaasappels. Er is perfecte wifi, we blijven hier in ieder geval morgen staan. Op de scooter samen met John even op de andere camperplaats wezen kijken. Wij prefereren het camperpark waar we staan. Deze is ruimer en makkelijker aan te rijden. De afstand naar Murcia is gelijk. In de loop van de dag een enkel regen en hagelbuitje, maar verder redelijk weer. De eigenaar brengt en haalt ons morgen met de auto naar Murcia voor een heel redelijk bedrag. 

5 januari

We worden wakker met een zonnetje op de camper en een geweldig uitzicht. Weinig hotelkamers hebben dat. Vandaag even naar Cartagena, het is Driekoningen. Op de scooter naar Cartagena geweest, het was er erg druk van vanwege de aankomst van Driekoningen.

4 januari

We rijden naar SenS Sleep in Los Llanos de Perín, waar John en Saskia een camperplaats zijn begonnen. We rijden hier en daar binnendoor om nog even te kijken in Torreveilla en Los Alcazares. In Torreveilla staan nog steeds campers langs de kust. In Los Alcazares niet. Aangekomen bij de camperplaats worden we vriendelijk ontvangen en rondgeleid. John en Saskia, hebben een uniek plekje gevonden met uitzicht op de bergen en op fiets afstand van Cartagena. Op 3 maart komen ze op “Ik vertrek”. Dus noteer de datum vast in uw agenda.

3 januari.

We staan weer op met een zonnetje. Vandaag is er markt in La Mata, de buren brengen een gegrilde kip voor ons mee. Die zijn altijd heerlijk op de markt. ‘sMiddags lopen we nog even naar het strand. Morgen trekken we weer verder.

2 januari

We vertrekken om ongeveer 08.30 uur richting Playa La Mata, deels langs de kust en een stuk over de AP7. Onderweg hebben we veel wind en dat net op de zijkant van de camper.  Dat rijdt wat minder, maar als we in La Mata ‘N 38.01.040 en W 000.39.318) aankomen is de wind weg en hebben geweldig weer 22 graden.

Natuurlijk gaan we naar het strand waar nog volop wordt gezwommen. Heel vervelend kwamen we een terrasje tegen. Even getest en dat was prima.

1 januari 2018.

Wij wensen al onze lezers een gezond en reislustig 2018. Wij hebben de jaarwisseling in de camper van John en Mary doorgebracht, erg gezellig en natuurlijk naar youp van ’t Hek gekeken, geweldig zo als deze man het kan vertellen. S’nachts degenen die naar buiten kwamen gelukkig nieuwjaar gewenst met een cava het Spaanse bubbeltjes drankje 🙂De jaarwisseling was rustig met weinig vuurwerk. Rond de middag naar Daimus Grau gereden en daar in een restaurantje een menu genomen. Heerlijk gegeten, voorgerecht, hoofdgerecht (vlees of vis), nagerecht, koffie en wijn voor € 20,00 p.p.

Ga naar het begin van de reis.

Share