Lacros Ambling

De Lacros Ambling

Wij gebruiken al wat langere tijd de Lacros Ambling, een elektrische vouwfiets met lage instap. Het is een Nederlandse vouwfiets van Shinga

Uitrusting

De fiets is standaard uitgerust met een duimhendel, efficiënte batterij, 6 versnellingen en met 20 inch wielen. Het model is lichter dan andere vouwfietsen, namelijk maar 20 kg inclusief accu.  Door dit lage gewicht bespaart u ook op het totaal gewicht van de camper.  De fiets is een splinternieuw model van Lacros. De prijs van dit model begint vanaf  ongeveer € 1599,00.

De test.

De Lacros Ambling is een lichte comfortabele vouwfiets. Na aflevering hebben we de fiets natuurlijk direct uitgeprobeerd. Het is een erg prettige vouwfiets. Bij het gebruik merk je direct dat er een verfijnde techniek in zit, die je zo kunt instellen dat je weinig kracht hoeft te zetten, maar als je meer zelf wil doen kan dat ook. Daarmee is de fiets ook bijzonder handig voor mensen die moeite hebben met fietsen door een lichamelijke beperking. De fiets heeft een lage instap en ook als het zadel i.v.m. de handicap laag moet staan is fietsen nog goed te doen door de elektrische ondersteuning die de vrouwfiets biedt.

Klein maar fijn

Zelf was ik een al wat oudere elektrische fiets met 28 inch wielen gewend, dus ik dacht dat gaat wat worden met die kleine wieltjes. Maar heel snel was ik daar aan gewend en vond ik hem beter fietsen dan mijn oude elektrische fiets. De oude fiets heb ik ondertussen aan familie kado gedaan.  De fietsrondjes op de Lacros Amblink door de stad, de polder en langs de Ooster- en Westerschelde zijn een genot om te doen.  Omdat we de fiets ook wilde testen op slechte wegen, hebben we deze wegen ook opgezocht, denk aan bemodderde wegen in de bietentijd,  kinderkopjes en klinkers. Natuurlijk voel je dit, de voorvork is niet geveerd, maar een echt probleem leverde dit niet op. Ook bleef het confortabel fietsen. Het standaard zadel van de fiets vangt veel op en als de banden op juiste spanning zijn geeft sturen ook geen enkel probleem. En veel mensen keken hun ogen uit naar dit model met lage instap en de vele mogelijkheden. Omdat we een aanhangwagen achter de camper gaan doen, kan de fiets ook mee op onze camperreizen. En zonder aanhangwagen kan hij natuurlijk op de fietsendrager, die we weer in ere herstellen.

We hebben er ondertussen ruim 6500 kilometer op gefietst en zijn bijzonder tevreden over de vouwfiets. Alleen een nieuwe achterband  bij ongeveer 5000 km. We fietsen bij windkracht zeven langs de Oosterschelde en door Zierikzee. Ik reed mee aan Delta Ride for the Roses op deze vrouwfiets, perfect! En ja, dat ging geweldig goed. Ook bezocht ik Zierikzee en omgeving. Daarnaast fiets ik, als het even kan dagelijks in de omgeving.  Natuurlijk neem ik dan altijd een camera mee om van het fietsen en de natuur te genieten.

Bediening

Via het display kun je de elektromotor in 6 standen zetten zodat op iedere gewenste snelheid (tot ongeveer 25 kilometer) het motortje je, indien nodig, helpt. Ook het wegrijden gaat eenvoudig door tegen de duimhendel te duwen zodat je zonder te trappen op gang komt. Deze hendel kan ook op hellingen gebruikt worden, wat prima werkt. Daarnaast beschikt de vouwfiets over een Shimano derailleur met nog eens zes versnellingen. Je kunt met de sterkste zeewind en flinke heuvels nog rustig op de Ambling fietsen.

Ervaringen

Naar onze mening een geweldige vouwfiets, een aanrader voor iedereen, maar zeker voor mensen met een camper of een ander vervoermiddel die in ruimte beperkt zijn. Een lichte fiets, grote actieradius, dus niet na een paar kilometer de fiets opladen. De accu is eenvoudig uitneembaar en ook de acculader is niet groot. Zelfs het fietsen zonder ondersteuning is prima te doen, zodat ook wanneer de accu leeg is, je prima verder kunt fietsen. Ook bij veel tegenwind langs het natuurpark de Oosterschelde is fietsen heerlijk en goed te doen.

Opvouwen/plooien

Het in elkaar vouwen van de fiets, in België heeft men het over plooien, gaat eenvoudig. In een mum van tijd is de fiets tot een klein pakketje gevouwen zodat hij makkelijk in een bagageruimte kan. Natuurlijk is de fiets ook eenvoudig op een fietsendrager te vervoeren en door de uitneembare accu is optillen een fluitje van een cent.

Ondertussen hebben we al veel tevreden camperaars gesproken die een Shinga/Lacros vouwfiets meenemen en gebruiken met de camper. Iedereen is er enorm tevreden over.

  U kunt de Lacros Ambling hier bestellen!

Test ANWB.

Lacros was voorheen Shinga en deze shinga vouwfietsen werden als beste getest door de ANWB in 2017.

Test NKC

Uit de test van de NKC kwam de Shinga Lacros Scamper S200 als beste uit de test. De fiets die wij testen is van dezelfde fabriek, een echte aanrader.

Leverancier.

De Lacros Ambling vouwfiets is te bestellen bij Lacros,  Nieuwe Eerdesebaan  16, Schijndel. Proefrijden kan in de showroom in Schijndel, maar u kunt ook mailen naar (sales@shinga.nl) aangezien er regelmatig beurzen en evenementen zijn, waar proefgereden kan worden.

Het model dat wij testen is de Ambling grijs met als extra’s een grotere capaciteit accu en een AXA ringslot. Deze en andere extra’s zijn tegen meerprijs verkrijgbaar.

Handige specificaties.

  • Afmetingen (LxBxH) 1650x550x1075 mm.
  • Afmetingen ingeklapt (LxBxH) 840-440x720mm.
  • Aluminium frame met een achterwielmotor
  • Actieradius ± 40km tot ±80 km, ik haal met veel trapondersteuning makkelijk 50 km.
  • Maximum belasting 140 kg

 

 

Share