Tank-03

Tank-O3 is een klein inbouwsysteem voor in de watertank. Op basis van elektrolyse wordt zuurstof (O2) omgezet in ozon (O3). Aangezien ozon een uiterst sterke, geur- en smaakloze en niet gevaarlijke oxidant is zorgt Tank-O3 er voor dat het water in de tank, maar juist ook de tank zèlf, volledig kiemvrij blijft. Tank-Odoodt alle bacteriën, virussen, schimmels, sporen en zorgt ervoor dat de tank geheel biofilmvrij blijft. Dit is een unieke eigenschap die geen enkel ander systeem kan bieden.

Test Vitens/ NKC

Het systeem wordt door de NKC in samenwerking met waterbedrijf Vitens getest en kwam na Hadex, dat overigens zorgt voor een chloorsmaak als beste uit de test. Groot voordeel is dat het door z’n gasvorming in staat is de bovenkant van de tank en de leidingen te zuiveren. Om optimaal van dit prijzige maar gebruiksvriendelijke systeem gebruik te maken, lijkt het nuttig om het een dag voor vertrek alvast in te schakelen. (Noot: in het artikel van de NKC staat de toen geldende introductieprijs).

Kosten

Het Tank-03 systeem gaat 10 tot 15 jaar mee, waardoor de aanschafprijs van € 399,00 hoog is, maar met een afschrijving in 10 jaar zijn de kosten dan maximaal € 40,00 per jaar, daar komt, bij gebruik van het hele seizoen een vervangingscel bij van € 40,00, waardoor de jaarlijkse kosten ongeveer € 80,00 per jaar bedraagt. Daarbij is het systeem natuurlijk mee te nemen naar een eventuele volgende camper.

Tank-o3 is voor:

  • Legionellapreventie
  • Ontzorging
  • Volledig schone tank/water
  • Milieuvriendelijk

Dus het zorgt voor veilig water in uw camper en dat is wat waard.

Vandaag 12 december kwam het systeem binnen. Keurig verpakt met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Ik ben er even rustig voor gaan zitten en dan wijst het zichzelf.

Enkele foto’s van de installatie.

Enkele aandachtspunten, bij het boren van het gat in het deksel, gebruik je een 15 mm boor.  In het midden is in de Hymer waterdeksel niet de beste plaats omdat het daar niet breed genoeg is. Dus ik heb naast het gat geboord. ook even zoeken naar een constante stroomdraad en de massa. De rest wijst zichzelf. Ik heb het bedieningspaneeltje met dubbelzijdig tape vastgezet. Hou bij het eventueel vastzetten wel rekening met het ontkalken, dat eens in de zes weken moet gebeuren.  Ondertussen de tank met water gevuld en tevens besloten om het bedieningspaneeltje anders vast te zetten, zodat ik het eenvoudiger lost kan maken bij ontkalken. Ik heb dit gedaan en met Tye-Aid dat ik met dubbelzijdig plakband op de tank heb geplakt.

Zoals men al voorspelde zat er de volgende morgen een lichte donkere aanslag op het water. Vuil dat door het systeem los was gekomen. het water dus nog een keer verwisseld en blijvend schoon en fris water. Door het gebruik van het systeem in de camper hoeven wij ons geen zorgen meer te maken, wij drinken nu gewoon uit de tank.

Share