Februari 2019

Vervolg maart 2019

vorige januari 2019

28 februari

En weer een zonnige morgen met perfecte temperaturen ongeveer 20 graden. Op de motor naar Nerja gereden en even op het Balcón de Europe rondgelopen. Omdat het een feestdag is in Spanje was het er erg druk, mede vanwegen een fietstocht, waar we een half voor voor moesten wachten. Daarna nog even naar de boulevard van Torrox Costa gereden en wat gegeten. Deze omgeving is echt de moeite waard en toch veel Spaanser dan de omgeving van Benidorm en Albir. Daarna heerlijk in de zon gezeten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

27 februari

Vanmorgen is de camper die schade reed en waarvan de bestuurder vreemd reageerde vertrokken.  Nu was er buiten even hard over een drempel weinig aan de hand. Ook zetten Noel het interview dat hij met hij online. Daarna zijn we naar de Boulevard gereden en heerlijk sushi gegeten.

En natuurlijk maakten we foto’s, ook even van de buurhond die ons begroet. Leuke mechelse herder, vriendelijk beestje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

26 februari

Jay

Vandaag wordt onze lieve kleinzoon Jay al weer 11 jaar.  Een fijne verjaardag Jay. Jaap en Loes zijn vandaag vertrokken, wij blijven nog hier. Op de scooter om boodschappen geweest en vanmiddag op de Lacros Ambling naar Nerja. Heel mooi langs de kust met de witte huizen en mooie rotsen. Daarna heerlijk in de zon gezeten, ruim 20 graden en geen wind. We werden wel vanaf zee door de Spaanse marine in de gaten gehouden 🙂 Toen we heerlijk zaten, kwam er een grote Amerikaanse camper uit Zweden naar boven, die reed erg snel en we hoorden veel lawaai, dat klopte, want hij nam een stuk muur langs de oprit van de camperplaats mee. Ook het parkeren ging voor geen meter, iedereen op de camperplaats stond te kijken. Het leek er sterk op dat deze man of ziek of te veel medicijnen had gebruikt.  Of je dan nog met zo’n (grote) camper op stap moet gaan? Maar hij staat op zijn plaats. Later is de politie erbij gekomen omdat die man niets wilde. Dan vroeg Noel van videodocument.be me om in de camera mijn naam te zeggen, nee niet één keer meerdere keren, vast een test of ik die nog weet:-).

Deze slideshow vereist JavaScript.

25 februari

Vanmorgen samen met Jaap en Loes naar de markt geweest en daarna het spiezen buffet genoten aan de boulevard. Er komt dan een kok langs met op houtskool geroosterde spiezen met diverse soorten vlees, waar ze stukken aan tafel afsnijden en je met een tang op je bord legt. Heerlijk, er was ham, kip, biefstuk, varkensvlees etc. etc. Aan het eind ook geroosterde ananas. Heerlijk.

Deze slideshow vereist JavaScript.

24 februari

Vanmorgen op de motor langs de kust gereden tot Torre del Mar gereden. Prachtig weer. Bij Torre del Mar staan ze nog vrij maar niets buiten. In Torrox Costa staat net hele veld vol. Ze staan naar mijn mening zo dicht op elkaar dat ik er niet zou willen staan vanwege de veiligheid. Daarna achter de camperplaats even naar boven gelopen, daar is een of ander oud fort, als je geen camper hebt, staan de bedden al klaar. De camperplaats staat trouwens alweer helemaal vol. Wie de camperplaats en de omgeving wil bekijken kan op hun Youtube kanaal terecht. Natuurlijk maakten wij ook weer wat foto’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

23 februari

Weer een prachtige dag, wel ietsje minder warm dan gisteren, maar prima om buiten te zitten. Vanmorgen even naar Torrox Costa gefietst, de vrije plaats stond overvol. Ben benieuwd hoe lang men dit tolereert. Verder weinig gedaan, wel even een foto gemaakt van de buurman die onder aansporing van zijn echtgenote de was de deur uit deed. Daarna overzag hij het camperpark 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

22 februari

Wakker worden met een mooi uitzicht op zee, waar de vissers al weer aan het werk zijn. Koos en Greet trekken weer een stukje verder. We hebben een stralend zonnetje en een graad of 20. Perfect. Daarna naar de boulevard met de buren en heerlijk gegeten. Toen we terug kwamen was men bezig met de zonneboiler te plaatsen en toen dat gelukt was even gezellig bij elkaar gezeten. Natuurlijk hielpen een aantal mensen om de boiler omhoog te krijgen. Ik heb de taak van fotograaf op me genomen. Ook was er weer een nieuw videofilmpje  over de camperplaats.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

21 februari

Gisteren ben ik geinterviewd over campers in het algemeen. En een stukje over de plaats waar we staan door Noel van videodocument.be  Het filmpje over Milucar. Met de fiets en de scootmobiel naar de boulevard geweest. Het was prima weer, ongeveer 18 graden.

Ook liet de fotosticker van Matz op de concorde van Koos en Greet Meuldijk los en werd door Koos onder het toeziend oog van Greet verwijderd.

20 februari

Vandaag weer een heerlijk rustig dagje, heerlijk in de zon gezeten en geinterviewd over campers, camperplaatsen, camperen en meer door Noël, die zijn sporen verdiend heeft m.b.t. deze onderwerpen. Een deel is ook voor een filmpje over Milucar waar we nu staan. Hier werd vandaag hard gewerkt om de toiletten en douches in gereedheid te brengen. Respect voor de inspanningen van Martijn en Marcelle om van hun camperplaats een succes te maken. Natuurlijk even met alle buren gekletst en geborreld.

Deze slideshow vereist JavaScript.

19 februari

Rustig dagje, nieuwsbrief gemaakt en de rollator gerepareerd. Daarna op de scooter naar de Boulevard gereden waar we met Bart en Borrie gegeten hebben. Wij allebei een flinke tong.  Hier weer gezellig op de camperplaats met diverse mensen staan praten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

18 februari

Vanmorgen vertrokken in Amerimar, onderweg gas getankt en boodschappen gedaan. Op het gemakje naar Torrox Costa gereden, waar Camperpark Milucar voor het eerst officieel open is. We kregen al een paar dag voor aankomst een keurig mailtje van Marcelle en Martijn Brummelhuis. De toegangsweg naar het park is wat steile weg, maar goed te doen. Op de camperplaats hebben we een mooi uitzicht op zee en op Torrox Costa. Men is nog hard aan het werk omdat het toiletgebouw wat te laat geleverd is, ja het is Spanje. Woensdag is alles klaar. Overigens voor ons geen probleem, we hebben een camper 🙂 Ook de rollator had een probleempje (ik zag een drempel wat laat deze week, waardoor onze combinatie even wat rammelde), maar met mijn mobiele werkplaats ook dit weer opgelost. Leuk ook Koos, Greet en Beau staan hier, u weet wel van “Dromen waarmaken”. Ook komen we andere mensen tegen die we via internet kennen. Heel leuk weer. Ook staan we in een filmpje van de openingsdag van Milucar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

17 februari

Een prachtige dag met veel zon en 20 graden. Op de scooter naar Roquetas de Mar gereden en daar even rondgekeken. Er staan grote borden dat kamperen verboden is, maar camperen mag wel, er staat dan ook nog voldoende campers, maar zonder iets buiten en geen keggen. Daarna, het wordt een gewoonte tapas gegeten bij Mario’s, altijd druk en lekker. Bij de camper de aanhanger geladen en daarna zitten zonnen. Morgen gaan we verder naar Torrox Costa, camperplaats MuliCar.

Op het nieuws zie ik de jodenhaat door de gele hesjes. Kennelijk hebben ze niets geleerd van de tweede wereldoorlog en steekt het antisemitisme de koop weer op. Vreselijk deze ontwikkelingen. Wie nu nog als demonstrant een geel hesje draagt zal door mij toch anders bekeken worden. Triest.

Deze slideshow vereist JavaScript.

16 februari

De verjaardag van onze jongste dochter Marieke, alweer 43 jaar geworden. De tijd gaat snel.  We hadden een nacht met veel wind, maar de temperatuur is goed. Vandaag wordt het 20 graden volgens de voorspellingen. Het blijft wel waaien. En direct was het vanmorgen weer de uittocht van campers.  En meestal staat het dan voor 12 uur weer bomvol. Onbegrijpelijk dat mensen hun grijze en zwarte water lossen en dan met de tank open wegrijden over de camperplaats. Het is niet zo gek dat er op camperplaatsen altijd vliegen zijn. Een paar tapasjes wezen eten bij Mario’s, altijd lekker.

15 februari

Het zonnetje schijnt weer, volgens mijn weer Apps, krijgen we vandaag weer volop zon en 19 graden. Dus prima weer.  De campers rijden weer af en aan.  We hebben prachtig uitzicht op zee. Samen met kennissen een tapasje gegeten bij Mario. Daarna mijn haar laten knippen bij Bonny en Clyde, prima kapsters voor een tientje. Natuurlijk een fooitje gegeven. En kun je de taal niet voor mannen met net zo’n mooi kapsel als ik is Classico prima.

14 februari

Vanmorgen een stukje gefietst op de Lacros Ambling langs de kust. Er ligt een mooi fietspad. Even op de andere camperplaats, verder van het dorp, gekletst met mensen die we onderweg een paar keer zijn tegen gekomen. In het dorp garnalen gegeten, maar we hebben ze weleens lekkerder gehad, de volgende keer maar weer naar Mario’s.  Daarna in het zonnetje gezeten.  Omdat we vlak bij de put staan waar grijs en zwart water wordt geloosd, ruiken we wie wel een geen goed spul gebruikt. Naar mijn mening is het asociaal om je tank te lossen tussen camperaars zonder goed spul in je cassette of tank te gebruiken. Ja, hier zal wel commentaar op komen, maar naar mijn mening hoort er gewoon toiletvloeistof in de tank of de cassette te zitten, ook als je een SOG hebt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

13 februari

Vanmorgen San José verlaten en naar Almerimar gereden, waar we een plaatsje vinden aan de haven. Het is hier altijd druk dus je moet op tijd zijn.  Ik parkeer de camper en haak de aanhangwagen af en zet die naast de camper. Het past allemaal netjes in het vak. Als de aanhanger net staat komt de boze Duitse buurman uit zijn camper dat de aanhanger in zijn zonnetje staat en op de plaats waar hij met zijn stoeltjes zit. Nu heeft deze meneer pech, alles staat netjes in het vak en hij gaat maar op zijn eigen plaats zitten.  Ook heeft hij vast geen bewijs dat de zon van hem is. Ik begrijp niet dat zoiets direct met een grote mond moet. Wil je iets dan kun je ook gewoon even overleggen. Het voor de zekerheid even bij de havenmeester nagevraagd of de aanhanger daar mocht staan en zoals verwacht natuurlijk, als het maar binnen de strepen van het vak staat. Daarna bij Mario’s op de kop van de haven tapas met een drankje genomen, Samen voor € 15,00 heerlijk gegeten. Tenslotte nog wat zaken gedaan voor de reünie van de Rijkspolitie, district Middelburg die ik samen met een collega organiseer. Ook die dingen gaan door.

Deze slideshow vereist JavaScript.

12 februari

Vandaag doorgereden Naar San José, waar we via een prachtige route heenrijden. Overal langs de kust staan campers vrij. Het kan dus gewoon. Wij doen dat iets minder omdat ongelijke ondergrond te veel problemen oplevert bij Maddy. ’s Middags een hapje gegeten aan de boulevard, garnalen, maar ik vond het redelijk aan de prijs, ruim € 3,00 per garnaal en dan alleen wat garnering en vier stukjes stokbrood erbij. Maar je zit er leuk aan de Boulevard. Onderweg zien we nog ‘oude’buren die in Mojacar stonden, maar deze hadden gisteren te horen gekregen dat ze vandaag weg moesten. Na 17.00 uur het aggregaat een poosje laten draaien om de scootmobiel op te laden. Dat gaat minder op de omvormer. Onze buren, Engelsen, natuurlijk al laat je hem de hele dag draaien als dat nodig is voor de scootmobiel. Wie doen er moeilijk, ja onze zuiderburen, maar vooral hun probleem.

Deze slideshow vereist JavaScript.

11 februari

Vanmorgen tegen 08.00 uur weggereden en via de bergen naar San Juan de Los Terrenos gereden, waar we een plaatsje aan zee vinden. Bij de V staan we. 

 

 

 

 

 

 

 

Er staan hier nog enkele campers. Onderweg boodschappen gedaan. Maddy zag haar kans schoon om aardappels te schillen, zodat we vandaag iets met aardappels eten  🙄  Frite is lekker, maar okay gebakken is ook te doen. Wat foto’s van onderweg en ons plaatsje van vandaag.

Deze slideshow vereist JavaScript.

10 februari

Weer een zonnig en gezellig dagje, onze buurhond vond het bij ons heel leuk. Morgen reizen we verder naar het zuiden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

9 februari

Een rustig dagje met buren en kennissen wat gedronken, dus weinig gedaan. Tot 18.00 uur in het zonnetje gezeten, Ook een leuk stukje in de krant over Andrea, ons nichtje in de PZC en prachtige foto’s van Petra over Strao rijden in Renesse.

8 februari

Met z’n zessen wezen eten op het strand. het eten was prima, maar de bediening een beetje chaotisch, maar ja voor € 11,00 p.p. inclusief drank is dat niet zo erg. Een mooi plaatsje aan het strand om te eten. Na het eten zong Hans nog op de camperplaats.

Deze slideshow vereist JavaScript.

7 februari

Het zonnetje staat weer op de camper. Gisteren ook even een rondje gefietst. Dan zie je hoe arm mensen hier toch nog zijn. Zo haalde een boer zijn water uit deze waterput om met een emmertje zijn land te begieten. Een andere camperaar had zeven hondjes in de camper. ’s Middags wezen eten met vrienden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

6 februari

Vanmorgen al redelijk op tijd vertrokken en eerst via de snelweg te rijden. Onderweg de snelwegen uitgezet, we kwamen toen door smalle wegen met prachtige natuur. Eerst naar La Azohia gereden, één van onze favoriete plaatsen, maar het was daar zo druk dat we door zijn gereden naar Puntas de Calnegre gereden, waar we een plaatsje vinden op Taray Camperpark. De zon schijnt volop en geen zuchtje wind, dus geweldig weer met ruim 22 graden.  Maar zelfs hier hebben mensen plaatsen afgezet voor kennissen. Belachelijk!!! Ook even wezen fietsen, op plaatsen waar campers vrij stonden zijn nu paaltjes geplaatst, dat doet me denken aan een oude groepscommandant van de Rijkspolitie in Valkenisse, die bij parkeerproblemen zei, ik laat de gemeente wel paaltjes plaatsen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

5 februari

Heerlijke dag met veel zon. Boodschappen gedaan en wat foto’s op de camperplaats gemaakt, de campers worden steeds groter en je ziet ook veel meer auto’s erbij. Het is overal druk en mensen blijven maanden staan. Het camperen is aan het veranderen. Omdat veel mensen blijven staan, is het vinden van een camperplaats lastiger. Wij gaan morgen ook verder, we zien wel waar we uitkomen. Dan komt er een Duitse meneer aan de deur dat zijn camper van de website moet. Hij geeft niet aan welke camper en hij vergeet dat ik persvrijheid heb. Hij gaf direct aan een Rechtsanwalt in te schakelen. Ik wacht dat dan maar af, ik zie geen probleem en ben zo eigenwijs dat ik denk de Europese privacywetgeving te kennen. Het zou anders zijn als iemand gewoon zou vragen of de foto eraf kon omdat hij dat liever niet heeft, maar direct dreigen zonder aan te geven welke foto en waarom.

Deze slideshow vereist JavaScript.

4 februari

Vandaag zonnig weer, maar de temperatuur blijft nog iets achter vandaag. Morgen verwachten ze 20 graden, vandaag 14. De watertank gevuld en dank zij tank-03 blijft het water goed. Op de motor een stuk langs de kust gereden. ’s Avonds met Koos en Greet van “wonen in de camper”en een kennis wezen eten in het restaurant op de camperplaats. Heel gezellig.

Deze slideshow vereist JavaScript.

3 februari

Vannacht veel wind, maar prima geslapen. Vanmorgen zon en de wind is gaan liggen, toch zou het volgens de voorspelling ook vandaag nog behoorlijk waaien. Morgen is het voorbij. We zien mensen in de rij voor de douche staan, wij douchen in de camper, de schoonste douche en geen wachtrij. Boodschappen gedaan bij de Lidl en de Chinese winkel. Hier verkochten ze klemmen waarmee ik de kruk van Maddy aan de scooter kan bevestigen. De klem was afgebroken.

2 februari

Vanmorgen even een probleempje met de sateliet en tv, maar dat was snel opgelost mede door de telefonische hulp van Ad Persoon. Joyne zend ieder half uur een activeringssignaal uit. De schotel stond niet helemaal goed. Nu weer perfect beeld. Daarna de was gedaan op de camperplaats. We hebben zonnig weer, maar er is veel wind. Een Fransman had zijn motor dwars op de win geparkeerd en een hoes erover. Ja dan vraag je om omwaaien, gelukkig tegen zijn eigen camper. Hem geholpen de motor overeind te zetten. Ook daar was hij niet zo handig in. Tevens weer een pagina gemaakt over LPG vulnippels

1 februari

Vanmorgen vertrokken bij Wim en Regina, die we geadviseerd hebben i.v.m. camperplaatsen bij hun te verkopen woning en landgoed.  Na afscheid genomen te hebben rijden we naar San Javier, waar een kennis ons gisteren op de wachtlijst heeft gezet. We kregen een plaatsje en kunnen blijven tot zondag en na enig praten tot woensdag. Hele aardige mensen op de receptie van Camperpark la Libera. Als ik de aanhanger achteruit op de plaats heb gereden en de camper er naast komt de buurman, dat ik de aanhanger verder vooruit moet zetten omdat de klep van zijn camper niet open kan. Meneer heeft twee camperplaatsen, een Flair, een auto en een aanhanger. Hij had de plaats gehuurd en zijn zijklep moest open kunnen. Ik heb die meneer verteld dat ik deze plaats had gehuurd en zowel de aanhanger als de camper op mijn plaats stonden en dat hij zijn camper dan maar verzetten moest. Als ik de aanhanger verder naar voren zette, konden wij niet meer zitten. Hij had zelf een breed terras en kon dus makkelijk zijn camper opschuiven. Op den duur met medewerking van de andere buurman de aanhanger achter de camper gezet, deels op de andere buurman zijn stukje, zodat we toch alles eruit konden halen. Een leer voor mensen met een zijklep in de camper die hoort op je eigen gehuurde plaatsje open te gaan. Maar goed we staan. Ook staan hier Koos en Greet Meuldijk, van wonen in de camper. Dus weer gezellig. In de PZC van vandaag staat een interview met Jan Kole, die een camperplaats in Wemeldinge aan het maken is. Ik heb hem daarbij geadviseerd.

Met de scooter even in de omgeving en aan het strand wezen kijken. Een paar foto’s van de drukke camperplaats en het strand.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Share