Januari 2019

Ga naar verslag februari 2019

Na reparatie vertrekken we weer richting Spanje. Waar we terecht komen zien we wel. U kunt onze reis hier volgen. De camper is door Bols motoren in Veghel voorzien van nieuwe aandrijfassen dus het probleem is opgelost. Goed bedrijf als u onverwacht een andere motor moet. De nieuwste berichten staan van boven. Dus van onder naar boven de data lezen.

31 januari

De laatste dag op het Spaanse landgoed van Wim en Regine werden we getrakteerd op Paella. Nu hebben we dat wel vaker gegeten, maar nooit zo. We mochten een kijkje in de keuken van het restaurant nemen om te zien hoe het gemaakt werd. Heel bijzonder op houtvuur, ook zate het vol met heerlijke ingrediënten. Heerlijk.

Deze slideshow vereist JavaScript.

30 januari

Prima geslapen, heel erg rustig en mooi op dit plekje. We werden wakker met bewolking, maar ondertussen schijnt de zon volop. Op de scooter naar Sante Pola geweest, wat overigens ook prima met de fiets te doen is, maar men is de fietspaden aan het vernieuwen. Even doorgereden langs de kust waar bij calabassi toch veel campers vrij staan. Ook op andere plaatsen kom je nog campers tegen. Van de plaats waar we nu staan maken we een afzonderlijke pagina. Heerlijk zeebaars gegeten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

29 januari

Vanmorgen vertrokken. We hebben vanmiddag een afspraak in Elche. Onderweg een prachtige plaats gevonden aan het strand in Villajoyosa, waar we gelunchd hebben. Een hele leuke vrije plaats. Ik heb hem aan Park4Night toegevoegd. Een paar foto’s van het plekje. Onder de foto’s gaat het verslag verder.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierna naar Elche gereden waar we, op verzoek van de Camper Club Nederland een familie adviseren over de aanleg van camperplaatsen op hun terrein. De locatie met woning, zwembad op 7000 vierkante meter land heeft heel veel mogelijkheden. Het  domein, inclusief woning staat te koop, maar de huidige eigenaar is bereid samen met de nieuwe bewoners te investeren in de aanleg van o.a. camperplaatsen.  Daarnaast is de locatie erg geschikt voor een B&B, het inrichten van een extra appartement en meerdere camperplaatsen. Meer over deze locatie vind je op deze website. Morgen maken we zelf foto’s. Mensen die iets in Spanje willen beginnen vinden hier een prima locatie, waarbij ze op de hulp van de huidige bewoner kunnen rekenen, die voldoende connecties en kennis van Spanje heeft om hier een geslaagd project van te maken.

28 januari

Vandaag een beetje opruimen en boodschappen doen, morgen vertrekken we richting Elche, waar we mensen gaan adviseren over camperplaatsen, We gaan dit namens de Camper Club Nederland doen. Reden we bij Altea op de motorscooter achter een buscamper die zijn vuilwatertank had openstaan. De spetters in mijn gezicht. Deze man aangesproken dat dit behoorlijk asociaal was. Lossen doe je op een daarvoor bestemde plaats en daarna doe je je tank dicht.

27 januari

Vanmorgen naar Albir naar de markt geweest, koffie gedronken en met Bart en Borrie wezen eten bij Enjoy. Was weer lekker, daarna nog een terrasje gepakt en weer naar de camperplaats waar we nog gezellig hebben zitten napraten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

26 januari

We lezen dat reddingswekkers de Spaanse Julen dood hebben gevonden. Triest een dergelijk ongeval, maar hulde voor de Guardia Civiel en andere hulpverleners die zo hun beste hebben gedaan voor dit mannetje.

Vandaag samen met Bart en Borrie op de fiets naar de waterfallen van L’Algar geweest. Na tweemaal door Google maps de verkeerde wegen zijn opgestuurd, die na een steile klim voor een hek uitkwamen bij de watervallen gekomen. Tsja een beetje kermisatractie, maar toch wezen kijken. Daarna om 16.00 uur met z’n allen een borrel met hapjes bij de camperplaats. Dat was heel gezellig.

Deze slideshow vereist JavaScript.

25 januari

En de zon schijnt weer als we opstaan, het beloofd een mooie dag te worden met een maximum van 19 graden. Dat weer moeten we hebben natuurlijk. Altea en Albir zijn bij veel Nederlanders de favoriete bestemming. Het is er ook altijd druk en gezellig. Veel leuker dan bijv. Benidorm. Alhoewel hier een badkamer is douchen wij toch het liefste in de camper.  Ook al omdat Maddy de trap niet op kan naar de badkamer. Op de scooter naar Albir geweest waar het druk op de terrasjes was met dit zonnige weer.

24 januari

De verjaardag van mijn moeder die al weer enkele jaren geleden overleden is. Blijft toch vreemd. Vanmorgen vrienden op visite gehad en daarna naar op de motor naar Altea gereden. Heerlijk gegeten in Enjoy. Het is een dag met weer veel wind en fris, maar morgen wordt het beter. Toch nog buiten kunnen zitten met nieuwe buren die vandaag hier arriveerden. We worden hier bewaakt door Kees de huishond 🙂 En ’s avonds prachtige luchten. Heel mooi.

Deze slideshow vereist JavaScript.

23 januari

Vandaag veel wind, maar wel 17 graden. Vandaag eerst het vuile water afgevoerd en schoon water ingenomen. Met de buurtjes lekker buiten in de zon gezeten. Vanmiddag weer even richting Altea en Albir boodschappen doen en wat eten.  Heerlijk gegeten in Altea, daar zijn meerdere leuke restaurantjes. Altea en Albir zijn leuke plaatsen, veel leuker dan Benidorm. In de camper de nieuwsbrief samengesteld en verstuurd, ook dat gaat onderweg gewoon door.

22 januari

Vanmorgen in Daimus vertrokken en op het gemakje naar Benidorm gereden om LPG te tanken. Daarna doorgereden naar Villa Marechal, waar we vriendelijk worden verwelkomt door Eibert en Jeannet. Een prachtig plekje midden tussen de bergen met alle voorzieningen. Jammer genoeg is de temperatuur wat aan de lage kant, maar hopelijk wordt dat beter. Op de scooter naar Albir gereden om wat te eten bij de dure chinees. Voor € 13,50 totaal hadden we een liter wijn, beiden een loempia, babi pangang en ijs toe.  Daarna de websites bijgewerkt via de wifi van de camperplaats. Wat foto’s van de camperplaats. (Vanaf donderdag is er nog plaats voor aardige mensen 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

Oh ja, in Nederland geen plastic zakjes 🙂

21 januari

Ja, we worden wakker met het zonnetje op de camper. Het beloofd een mooie dag te worden. Heerlijk in het zonnetje gezeten en op de scooter naar Gandia. Morgen trekken we verder.

Deze slideshow vereist JavaScript.

20 januari

Een wat mindere dag met zo nu en dan een klein buitje. Toch op de scooter naar Grau de Gandia gegaan en er even rondgekeken op de markt. Altijd leuk die Spaanse marktjes. s’Middags was de zon er weer. Morgen nog een dagje op deze camperplaats en dan richting Altea. 

19 januari

Opstaan met de zon op de camper is wel heerlijk. De nachten zijn nog wel koud. We hebben s’avonds en s’nachts dan ook de kachel aan. Het is een prima camperplaats, maar de wifi is matig tot slecht. Gelukkig hebben we ook eigen internet voorzieningen.

Ook verbazing dat mensen in de rij staan om af te wassen en te douchen. Je hebt een camper met voorzieningen en die zijn toch het schoonste van allemaal. Ook even water geladen en tank-03 even hoger gezet zodat we goed water hebben.

Daarna op de fiets naar Gandia geweest, mooi tussen de sinaasappelbomen door, daarna genoten van het zonnetje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

18 januari

Contact gehad met meerdere camperplaatsen en campings. Camping Cap Blanche moet je 6 euro per dag betalen voor je aanhangertje met scootmobiel. We zijn met camper en aanhanger kleiner dan een grote camper zoals een concorde. Belachelijk. Hier gaan we dus niet heen. Een plaatsje gevonden in Daimus en de 22ste naar Callosa d’en Sarrià, Villa Marechal. Tussen de middag op de camperplaats Paëlla gegeten. Was gezellig. Ook hebben we weer een perfect beeld met Joyne, zonder de LNB te moeten draaien. Perfect. De aanhanger past netjes op de plaats naast de camper en we hebben zo een prima plaatsje.

Op de scooter even rondgereden langs de plaatsen waar we vroeger vrij stonden, daar staat geen camper meer, ik denk dat men dat hier niet meer toelaat, er komen te veel campers.

17 januari

Op tijd vertrokken richting Carinena. Onderweg contact gehad met enkele camperplaatsen in de omgeving van Albir, maar alles is vol, dus gaan we op zoek naar wat anders. De omgeving van Benidorm en Albir wordt te druk. In Carinena passen we precies op de camperplaats als we de aanhanger op de stoep zetten. Het water op de camperplaats is afgesloten. Morgen verder naar . . . . ????

16 januari

Gisteravond vroor het een paar graden en ja hoor toen sprong de Truma kachel op rood. Ik wist gelijk welke domme fout ik had gemaakt, geen propaangas getankt, maar gewoon LPG. Omdat we aan de stroom stonden kon de kachel op elektrisch dus zaten we niet in de kouw. Vanmorgen eerst op de A10 LPG getankt zodat we in ieder geval weer een deel propaangas hebben tot het zonnige Spanje. (LPG is deels propaan en deels butaangas) Vandaag naar Capbreton gereden, best een behoorlijk stukje, we waren hier om 16.00 uur.

15 januari

Kwamen er gisteravond nog twee campers bij staan. Een engelsman spande een groot hek rond zijn camper voor zijn hond. Moet hij natuurlijk zelf weten, maar als je de hond s’morgens om 06.15 buiten zet al blaffend is dat minder, Omstreeks 06.30 starte hij de motor van de concorde om een half uur later te vertrekken. Gewoon asociaal en ook nooit gehoord dat je met een koude motor beter rustig weg kunt rijden dan de motor warm te draaien. Na Rouen stonden op meerdere rotondes een hoop politieauto’s, waarom geen idee, maar het viel wel op. Omstreeks 15.00 uur waren we weer in Sainte Maure de Touraine.

14 Januari

We vertrekken richting Buchy waar we al om 14.30 uur aankomen. Het is 10 graden en droog met zo nu en dan een zonnetje.

Share