Maart 2019

Begin reis december 2018

Vorige maand.

20 maart

Op de 14e verjaardag van mijn kleindochter naar huis gereden. We hebben een prachtige vakantie gehad, alleen op de terugweg een paar regenbuitjes.

 

19 maart

Vandaag besloten om toch maar wat sneller naar huis te gaan en doorgereden naar Buchy, waar we al eerder stonden. Omdat mensen zeggen dat via de tolwegen naar Spanje goedkoper is en sneller is, de proef op de som genomen  Onze test van vandaag. Bij het wegrijden de board computer op nul gezet en begonnen via N wegen tot Tours. Brandstofverbruik met aanhangwagen 9.61 ltr op 100 km. Gem, snelheid 91 km p. uur. Daarna de tolweg op tot Rouen, kosten 89,50 euro. Op de snelweg getankt a 1.64 de liter, gem. snelheid 93 km per uur. Bij aankomst in Buchy tetankt bij de Carefour 1.48 de liter. Ik blijf dus maar N wegen rijden, echt stukken goedkoper.

Morgen naar huis.

18 maart

Op de dag van de aanslag in Utrecht vertrekken wij uit Spanje. Wel volgen we de beelden en ergeren ons vreselijk aan de NOS die beelden uitzend van de politie die de inval in een woning voorbereiden. Handig voor een mogelijke dader om dit te volgen. En drie keer weg gestuurd worden brengt Theo Verbrugge kennelijk nog niet op het idee dat hij onverstandig en gevaarlijk bezig is.

Vanmorgen vertrokken vanaf de te drukke camperplaats en Spanje via een prachtige route verlaten. Een prachtige rit door de bergen. Na  Bordeaux belanden we in Bedenac een klein dorpje een stukje boven Bordeaux. We hadden een prachtige route door de Bergen en door prachtige bossen. Ook dit kleine pleintje in Bedenac is prima voor een nachtje, met water, urinoirs, een toilet en zelfs een wastafel voor de liefhebber. Geniet van de foto’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

17 maart

Vandaag doorgereden naar Sallent de Gállego waar het druk is met campers. Maar we vinden een plaatsje. Vannacht geven ze -4 graden af, hopen dat er genoeg propaan in mijn LPG tank zit, anders krijgen we het koud of moet het aggregaat aan. Wij dachten een mooi rustig plekje te hebben uitgekozen, maar in de loop van de middag loopt het helemaal vol met jongelui en jonge gezinnen die op en af rijden. Vaders leren kinderen claxoneren en roepen als ze iets verkeerds doen. Nee rustig is het niet na alles wat we gewend waren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

16 maart

Vanmorgen op tijd vertrokken en naat Teruel gereden een plaats in het dorp, dicht bij een kazerne van de Guardia Civiel die ook steeds rondrijdt. Van een vriend krijgen we de tip dat hier een grote vliegtuig slooplocatie is, waar pas nog een KLM toestel heen vertrokken is. Onderweg komen we er langs.

Deze slideshow vereist JavaScript.

15 maart

We zijn aan de terugreis begonnen en van La Mata naar Simat de La Valldigna gereden.  Daar het plaatsje en het klooster van Santa Maria de la Valldigna bekeken.  Het valt op dat in Spanje we in ieder plaatsje met een  scootmobiel uit de voeten kunnen, daar kan men in Nederland nog wat van leren. Tevens is er muziek en vuurwerk in het plaatsje, fallas is begonnen. Een impressie van het dorpje en het klooster.

Deze slideshow vereist JavaScript.

14 maart

Vertrokken en naar La Mata gereden, waar nog voldoende ruimte was. Even naar de boulevard wat drinken en rondkijken. We hebben prachtig weer. We kregen bij de bestelling twee borrelglaasjes met . . . . sinaasappelsap. Nooit eerder meegemaakt, maar is weer eens wat anders.

Deze slideshow vereist JavaScript.

13 maart

Een zonnige dag, maar wel wind, een windkracht 4. Niet veel gedaan, wel bij de WOK wezen eten. Prima eten en niet duur. Ook de camperplaats afgerekend, nog geen 8 euro per dag zonder stroom. Wel op het veld, maar dat wilden we. Daarna beetje opgeruimd, morgen gaan we verder.

12 maart

Heerlijk geslapen en wakker worden met de zon. Natuurlijk wordt er ook vanmorgen weer gevlogen, maar s’nachts is het stil.  Met de scooter in de omgeving wezen kijken. Prachtige flamingo’s en ja, dan ligt je fototoestel in de camper. Toen we terug kwamen waren de piloten aan het oefenen, altijd mooi om te zien wat ze met die vliegtuigen kunnen. Ook kwam er een camper, in het zicht van twee camperplaatsen, zijn toiletcassette in een put legen.  Ik heb geen bezwaar tegen vrij staan en je cassette in het riool gooien, maar omdat overdag te doen waar honderden mensen op kijken en vervolgens de dame die haar vuil in de bosjes werpt is toch redelijk dom en asociaal. Zo krijgen camperaars een slechte naam.

Deze slideshow vereist JavaScript.

11 maart

Vanmorgen richting Los Narejos (Los Alcázares) gereden, hier zijn meerdere camperplaatsen. Wij vonden een plaatsje op Area Los Narejos,we staan op het veld zonder stroom. Vroeger stonden we hier overal vrij, nu zijn er voorzieningen en is vrij staan niet meer toegestaan.  Je moet geen hekel aan vliegtuigen hebben, want die razen hier heel de dag over je hoofd. ’s Nachts vliegen ze niet.  Hoorde ook een Nederlander tegen een groepje vertellen dat je in het buitenland rustig je camper kon schorsen. Heb me er maar niet mee bemoeid, maar hoe dom kun je zijn! Lees dit maar eens! 

Deze slideshow vereist JavaScript.

10 maart

Terwijl in Zeeland bomen en schuttingen omwaaien, zitten wij de hele dag in de zon. Prachtig weer. Weinig gedaan, de aanhanger en camper ingepakt, morgen weer een andere plaats ontdekken.

9 maart

Een hele zonnige dag, lekker buiten gezeten en op de motor naar Mazaron en Puerto de Mazaron geweest, even rondgekeken. Heerlijk weer om motor te rijden, zelfs op een motorscooter. Vanavond saté gemaakt en lekker gegeten.

8 maart

Vandaag verder gereden naar Punt de Calnegre,  Tarray camperpark. Ook staan er wat campers vrij, maar meestal worden die hier weggestuurd. Een prachtige route en een hele dag mooi weer. Op facebook bij Hymer camper liefhebbers een foto geplaatst van onze camper bij de Mont Saint Michel. De foto is nog gemaakt door Johan van Opdorp, mijn vriend en collega die overleden is, de mooiste foto plaatsen ze bovenaan de site. Deze foto en een andere foto hadden 9 duimpjes. Die staan nu om op te stemmen. We lopen jammer genoeg achter. Dus stemmen kan nog.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

7 maart

De wind is vannacht gaan liggen en we hebben weer mooi weer. Gisteren kregen we nieuwe buren, Spanjaarden met een huurcamper. Eerst probeerden ze een gewone stekker  in een euro stopcontact te steken, dus maar even geholpen. Vanmorgen gingen ze verder en stonden met de vuilwaterslang, waar iedereen zijn toilet cassette mee spoelt water te tanken. Ook hadden ze wat zaken laten liggen. Dus weer geholpen.  Gelukkig spraken ze redelijk Engels. Wij zullen toen we begonnen met camperen ook wel zo geklooid hebben, maar dat zijn we vergeten. Vandaag Zweedse buren, die hun camper met de deur naar ons toezetten. Ik vind dat een bijzonder irritante gewoonte, vroeger gebeurde dat bijna nooit, tegenwoordig steeds vaker. Camperplaatsbeheerders zouden hier op moeten toezien.

6 maart

Vanmorgen worden we wakker in een beetje mistig Almerimar. Vandaag geven ze wat minder weer af, vanaf 12 uur veel wind. Dus een dagje rustig in de camper en de websites bijwerken. Op campervisie mijn stukje over “Wat is camperen” wat aangepast en meerdere pagina’s. Omdat het flink waaide, tot uitschieters met windkracht 7 a 8 werd er gesurft met en zonder parachute. Een mooi gezicht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

5 maart

Een rustig dagje, een hapje gegeten en in de zon gezeten. Natuurlijk weer contact gehad met Koos en Greet Meuldijk, weet u wel van “Dromen waarmaken”.  Koos krijgt morgen een MRI scan en dan bekijken ze of hij naar de camper kan. Natuurlijk duimen we voor hun. Ook dit zijn zaken die gebeuren als je in een camper woont. Op de camperplaats is het aan het eind van de middag boordevol. Vroeger kon je laat aankomen, tegenwoordig moet je wel voor 13.00 uur aankomen wil je een plaatsje hebben. Ja het camperen verandert en de plaatsen zijn beperkt gelet op het (te) grote aantal campers.

4 maart

Vandaag vertrokken naar Almerimar, een plaats die we altijd leuk vinden en waar het vlak is om met de scootmobiel te rijden. Natuurlijk even tapasjes gegeten bij Mario’s Bar. Het weer is prima, maar ietsje meer wind. Ook krijg ik een berichtje dat niet alle campers op Terrazas del Faro moesten vertrekken, maar dat het om zeven campers ging. De anderen mochten blijven staan. De reden wist de zegsman niet, maar je kunt niet uitsluiten dat deze zeven zich niet aan de regels hielden. Maar fijn dat de plaats niet verdwenen is.

3 maart

Een heerlijke dag vol zon en zonder wind. We moesten echt de schaduw opzoeken. Ook de scooter e.d. in de aanhanger gezet, want morgen gaan we verder. Gelet op de weersverwachtingen besluiten we niet naar Portugal te gaan, maar via de Spaanse kunt weer naar boven te trekken, waar we uitkomen zien we wel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 maart

Vandaag wederom een warme dag met temperaturen ruim boven de 20 graden. Heerlijk naar de boulevard geweest en weer bij de chinees gegeten. Perfect. Daarnaast hoorden we dat de campers op de vrije plaats Terrazas del Faro morgen moeten vertrekken.  Het is weer maart en dan worden ieder jaar vrije plaatsen gesloten.

1 maart

We staan nog steeds in Torrox Costa op camperplaats Milucar.  Onze vriend Koos Meuldijk, u weet wel van ‘Dromen waarmaken’ is van de week opgenomen in het ziekenhuis met vermoedelijk een tia. We wensen hem, maar ook Greet, dat hij voorspoedig herstelt.

Vandaag was het zonnig weer, even met de fiets in de omgeving rondgekeken en boodschappen gedaan. Verder een rustig dagje. Tegen 15.30 werd het wat frisser en zijn we naar binnen gegaan.

Share