Dromen waarmaken 2018-06

Het derde jaar van “wonen in de camper” zit er op. Het bevalt ons nog steeds om steeds weer te verkassen. Wij hebben het afgelopen jaar ruim 23000 km gereden en 115 overnachtingsplaatsen aangedaan. Dus een gemiddelde van 3 nachten per plaats.

Dit jaar zal het een beetje tegen, denk daarbij het verlies van de hond Matz, maar ook enige problemen met de camper. Buiten het normale onderhoud moesten er banden vervangen worden door lek gaan van de binnenste band en aangezien dat bij dubbellucht niet altijd is te zien iets te lang doorgereden. Gelukkig neem ik altijd een iets hogere loadindex dan nodig is en daardoor heb ik gelukkig geen klapband gekregen.

Ook ons levelsysteem werkte niet meer naar behoren en kon niet meer gemaakt worden waardoor vervanging nodig was. In goed overleg met de fabrikant kwamen zij met een goede coulance regeling dus viel dit mee, maar ja het blijft veel geld. Ook onze dubbelglas zijruit moest vervangen worden en die geven ze ook echt niet weg.

Ook kwamen er nog wat medische kosten zoals het rechtzetten van een vinger, een bovenooglidcorrectie en tandarts kosten alsmede gehoorapparaten.

Zie dit niet als een klaagzang van mij, ik wil alleen maar aangeven dat je ook in een camper weleens onverwachte uitgaven hebt. En dat je daar toch rekening mee moet houden. Het idee dat als je je woning verlaat en daardoor minder vaste lasten hebt klopt niet helemaal want bij intensieve bewoning van een camper of dergelijke krijg je te maken met meer slijtage dus extra kosten.

Zoals ik al in het begin zei, het bevalt ons nog steeds goed. Met name de koude wintermaanden vertoeven in het warmere zuiden. Als wij daar zijn hebben wij ook gelijk minder last van pijntjes zoals o.a. rugpijn. De vrijheid om als het niet bevalt de motor te starten en elders te gaan staan. Bij ons zijn dan ook een paar app’s belangrijk, dat zijn de weerappjes en de camperplaatsappjes.

Halverwege het jaar zijn wij ook overgestapt van Canal Digital naar Joyne, hoewel wij even enige startproblemen hadden werkt het nu erg goed hebben geen spijt ervan. Op internet lees ik ook veel over televisie kijken via Wifi of 4G. In de afgelopen maanden heb ik dit ook eens uitgetest, ik ben er niet enthousiast over. De vrije Wifi op camping of cp is meestal niet toereikend en de 4G is overal ook niet optimaal. Het zal wel de toekomst zijn maar momenteel is de infrastructuur in diverse landen nog onvoldoende. Qua kosten is het momenteel ook nog veel duurder dan een abonnement bij CD of Joyne.

De laatste maanden van het jaar wilde wij niet te ver gaan en een beetje rond toeren in Frankrijk, maar het weer was dusdanig dat wij doorgereden zijn naar Spanje en daar een aantal Costa’s onveilig gemaakt.

Frankrijk is jaren ons 2e vaderland geweest, ieder hoekje hebben wij wel bezocht. Nu vinden wij het minder aantrekkelijk. Natuurlijk de natuur is veelzijdig en mooi, maar qua infrastructuur hebben zij stil gestaan, daarnaast zijn de prijzen ontzettend gestegen dat het niet leuk meer is. Onze gedachten was altijd “als ik van het land de wegen gebruikt zal ik daar ook mijn inkopen doen” Dus wij tanken onderweg haalde boodschappen bij de supermarkt en gingen ook een hapje eten. Helaas nu tanken wij in Luxemburg, ca. 0,50 per liter goedkoper en rijden snel door naar Spanje. Jammer ik denk dat Frankrijk zich uit de markt prijst voor de toeristen.

Op de terugweg naar Nederland hebben wij maar even last gehad van de gele hesjes totaal ca. 1,5 uur vertraging gehad. Wij zijn benieuwd eind december gaan wij weer, hoeveel gele hesjes zullen wij ontmoeten.

 

 

 

Wij gaan in ieder geval naar het zuiden, we starten in Spanje en zien wel waar wij welkom zijn. Afhankelijk van het weer bepalen wij de route.

Dromen waarmaken 2019

Share