Dromen waarmaken 2019-01

Dromen waarmaken gaat over Koos en Greet Meuldijk die hun droom leven in een camper waar maken!

Later dan verwacht komt hier weer een stukje over onze belevenissen in de camper. Zoals ieder jaar gaan wij eind december/begin januari naar het zuiden. Aangezien het weer niet al te best is rijden wij in grotere etappes naar Spanje.

Dit jaar nemen wij ons voor om eens langer op een plaats te blijven staan, maar al snel ontdekken wij dat dit niets voor ons is. Langer dan een week ergens staan is een straf. Wij vinden het dan ook verbazend dat mensen met de mooiste campers soms maanden staan op een plaats. Op campings kan ik mij daar iets bij voorstellen maar je ziet het ook al op camperplaatsen. Volgens mij is daar een camper niet voor gemaakt.

Wij hebben getracht om nieuwe cp te ontdekken en dat is dan ook weer gelukt, enerzijds door gewoon te rijden en te kijken waar je uitkomt anderzijds de sociaal media te volgen en lezen waar nieuwe plaatsen zijn. Opvallend is dat ook de meeste cp’s ingericht zijn als campings, dus de nodige sanitaire voorzieningen zoals douche’s e.d.

Onze route liep, zoals ieder jaar, langs de oostkust. Zoals ik al schreef staan de campings en cp’s steeds voller enerzijds gezellig maar ook ontdek je toch enige agressie onderling.

Onze bedoeling was te rijden naar de Portugese grens in het zuiden en dan via het westen van Spanje weer naar het noorden te rijden. Helaas ging het iets anders.

In Isla Christina werd ik overvallen door een tia en voor ik het wist lag ik op de IC. Nu hadden wij vooraf al mogelijke problemen besproken zoals opname in een ziekenhuis maar dit kwam onverwachts.

Wij hadden namelijk besproken als één van ons opgenomen moet worden dan zetten wij de camper in de buurt van het ziekenhuis en kunnen wij makkelijk op bezoek komen. Wij weten namelijk dat als je in Nederland opgenomen moet worden je ook vaak voor specialistische hulp aangewezen bent op een ander ziekenhuis dan waart je woont, vaak een straal van 100 km. Dus je zit als bezoeker altijd met een reistijd.

Maar dit keer was de opname onverwachts, mijn vrouw was dus aangewezen op een taxirit van ca. 50 km. Een cp in de buurt was dit keer geen optie, de enigste die er was, was niet meer dan een parkeerplaats zonder voorzieningen dus dan maar wat meer kwijt voor de taxi.

Onze dochter kwam ingevlogen om ons met raad en daad bij te staan en had een huurauto geregeld op het vliegveld. Na enige dagen ging zij weer terug naar haar gezin, maar was voor ons wel even een steun, zeker in een ziekenhuis waar men weinig tot geen engels sprak.

Ook onze kennissen in Nederland en in Spanje boden aan om ons te helpen, zo zie je maar wat de kracht van sociaal media is. Op zo moment ben je blij dat facebook, whatsapp e.d. bestaan.

Na een weekje ziekenhuis mocht ik weer naar de camper, uiteraard werd afgeraden om de eerste tijd niet te rijden. En  als wij richting huis zouden gaan regelmatig even te stoppen ter voorkoming van tromboze.

Gelukkig is mijn vrouw ook in bezit van een geldig rijbewijs C1 en nam zij de taak op zich om ons naar huis te rijden. Een bevriend stel was inmiddels bij ons langs gekomen en reden met ons mee naar Nederland. Voor ons was dat wel een rustig idee.

De route zoals wij die bij aanvang hadden gepland hebben wij alsnog gedeeltelijk gereden. Wel iets sneller dan maar toch rustig aan zodat wij nog e.e.a. konden bekijken. Zoals Salamanca, Burgos e.d.

Inmiddels zijn wij weer in Nederland en zitten wij in het medisch circuit, gelukkig valt het allemaal mee en heb ik geen blijvend letsel overgehouden. Wel moet ik mijn bloeddruk en cholesterol in de gaten houden.

Volgens de artsen kan ik gewoon weer verder genieten van het camper leven. Ware het niet dat mijn vrouw nu enige problemen met haar rug heeft, dus alvorens wij verdere plannen gaan maken zal eerst haar rug in orde moeten zijn.

Dit was voor ons een leerzame tijd en  wil ik het volgende opmerken:

Als het mogelijk is zorg dat beide de camper kunnen besturen.

Zorg dat je goed verzekerd ben, Alle gemaakte kosten van taxi e.d. zijn vergoed en S.O.S. International stond na het eerste telefoontje klaar om alles te regelen, zoals de ziekenhuiskosten e.d.

Wees zuinig op je vrienden en kennissen, ze staan altijd klaar voor je

Gebruik de sociale media het kan je helpen.

Dromen waarmaken 2018 -6!

Dromen waarmaken – slot

Share