Dromen waarmaken 2019-slot

Dromen waarmaken 2019-slot

Zoals vele al hadden vernomen zijn wij gestopt met het wonen in de camper. Een aantal mensen denken dat dit te maken heeft met onze gezondheid. Gelukkig is dat niet zo. Wel heb ik begin dit jaar in het ziekenhuis in Spanje gelegen voor een lichte tia maar daar ben ik volledig van hersteld. Buiten wat pillen voor de bloeddruk ben ik volgens de artsen kerngezond. Mijn vrouw heeft last van een zenuwpijn in de rug en thans wordt proefondervindelijk gezocht of er een pijn blokkade kan worden aangebracht. Helaas duurt dit erg lang alvorens je een afspraak kan maken met de pijnarts. Kortom buiten wat lichte storingen zijn wij nog prima in staat om te reizen en te genieten. Toch geeft het hebben van een woning enige rust en zekerheid.

Wij camperen al meer dan 15 jaar waarvan 4 jaar intensief door erin te wonen. Het waren prachtige tijden veel leuke mensen ontmoet en onze kennissenkring is alleen maar groter geworden terwijl dat bij het ouder worden meestal afneemt. Wij bedanken dan ook al die mensen die wij regelmatig ontmoette dan ook voor hun vriendschap en hoop dat wij nog jaren elkaar op de hoogte houden van de reizen of andere leuke dingen.

Terugkijkend is er wel wat veranderd in die jaren. Toen wij startten met de camper waren er minder dan 50.000 campers in Nederland dat was in principe een grote vriendenclub. Op de camperplaatsen was meestal plaats en doordat wij allen een zwervend camperleven leidde was de kans groot dat je elkaar elders weer zag. Nu zijn er meer dan 100.000 campers, helaas zijn de aantal camperplaatsen niet mee gegroeid, je ziet zelfs een afname bij de vrije plaatsen. Enerzijds door economische motieven Maar ook door de vervuiling die helaas plaatsvindt. Zelfs het vrije Scandinavië sluiten vrije plaatsen. Daarnaast is er een grote groep campers die de camper gebruiken als sta-camper, het broertje van de stacaravan, wat betekent dat tegenwoordig op camperplaatsen besproken moet worden wat volgens ons ten koste gaat van het vrije gevoel wat de camper had. Als ik moet gaan bespreken om ergens 1 of 2 nachten te staan is de kans groot dat zij weigeren want men heeft liever iemand die minimaal 1 week of langer komt. Daarnaast valt het mij op dat men minder verdraagzamer wordt irritaties onderling komt steeds vaker voor. Hoewel wij er zelf geen last van hadden hoorde ik toch vrij regelmatig mensen op elkaar mopperen.

Dat wij dus stoppen met camperen is op de eerste plaats voor een stukje zekerheid en rust, daarnaast vinden wij het steeds minder aantrekkelijk worden door de overbevolking op camperplaatsen. En als dan je toch moet bespreken huren wij wel een appartement in de wintermaanden in een van de warme oorden. Dat wij blijven reizen is een ding wat zeker is. Dromen hebben wij nog steeds en die proberen wij steeds weer waar te maken.

Ten slotte nog een advies voor mensen die ook overwegen om een tijdje in de camper te gaan wonen; laat je goed voorlichten over de zaken die je moet regelen waarbij het lastigste is het krijgen van een briefadres, onze ervaring is dat veel gemeenten daar verschillend mee omgaan. Een goed gesprek met de ambtenaar kan wonderen verrichten. Als jij je houdt aan de voorschriften die gelden voor een briefadres kan jij je ook gewoon goed verzekeren en krijg jij je AOW en pensioen op tijd gestort.

Mochten wij het over kunnen doen zouden wij weer in een camper gaan wonen.

Bedankt en tot ziens.

Koos en Greet Meuldijk.

 

 

Share