Dromen waarmaken 2018-1

Wij starten alweer met het derde jaar om onze droom waar te maken, te weten “Wonen in de camper” en wij kunnen zeggen dat het nog steeds bevalt. Wel hebben wij het reizen iets aangepast. Gingen wij het eerste jaar als een speer langs alle bezienswaardigheden om in een korte tijd zoveel mogelijk te zien, het leek wel werken.

Wij rijden nog wel ca. 20.000 km per jaar maar in een ander tempo, er zijn verplaatsingen bij van 200 km maar meestal 30 a 50 km. Onderweg nemen wij de tijd om de omgeving te verkennen, boodschappen doen en alles wat wij leuk vinden. Waar wij heen gaan is meestal afhankelijk van het weer. De hogere temperaturen in het zuiden, vooral in de wintermaanden, doet ons lijf goed. Vooral minder pijntjes aan gewrichten e.d.

Na de feestdagen gevierd te hebben met de kinderen en vrienden gingen wij weer op weg naar het zuiden, toch weer gekozen voor Spanje, dit land trekt ons meer dan Italy en heeft ook meer mogelijkheden vinden wij.

Het tijdstip om te vertrekken was nu niet bepaald gunstig om het rustig aan te doen, veel regen, harde wind en soms licht sneeuw, kortom bijzonder slecht weer, daarom hebben wij Frankrijk snel doorkruist. Na 3 etappes bereikte wij de Spaanse grens, het noordelijk deel is om deze tijd van het jaar erg rustig en ook vrij stil dus reden wij door tot voorbij Barcelona.

In eerste instantie volgde wij de kust, daar is het weer meestal redelijk en dat klopte, temperaturen van rond de 15 gr. met een zonnetje. Gevoelsmatig hebben wij het idee dast het ieder jaar drukker wordt, campings en camperplaatsen waren soms vol, doch in ieder geval goed bezet. Zoveel de vrije als betaalde plaatsen. Maar ja wij als zwervers slapen overal.

Wij maken er een sport van om steeds nieuwe locaties te vinden en dat lukt regelmatig, maar ook vallen terug op reeds bekende locaties en daar is ook niets mis mee. Ik ben niet van plan om recensies te schrijven over de plaatsen want mijn ervaring is dat een ieder dit toch anders ervaart of beleeft en wie ben ik dat ik kan oordelen wat goed of slecht is.

Wat mij trekt is als ik zie dat de eigenaar of beheerder een enthousiasme uitstraalt om er wat van te maken. En gelukkig zijn die plaatsen er nog steeds. Wat ons ook opvalt is dat je toch vaak mensen ontmoet die je eerder ook tegen kwam en waar je vaak ervaringen uitwisselt, zo ook een engels stel die wij wezen op een cp/camping bij Aguilas, geschikt voor grote campers, en prompt een paar maanden later kwamen wij die op die plaats tegen. Helaas hadden die het laatste plekje ingenomen en moesten wij verder zoeken. Maar binnen 30 minuten hadden wij al een andere plaats gevonden, zo moeilijk is dat niet in Spanje.

De eerste 30 dagen zitten er op en wij hebben alweer 12 verhuizingen achter de rug. Als je de kustweg volgt zie je een verscheidenheid aan bebouwing, in de echte vakantie gebieden zie de torenflats tot aan de hemel, de oude vaak eentonig en de nieuwere zien er wat vrolijker uit maar voor ons niet aantrekkelijk. Deze tijd van het jaar staan ze vaak leeg. Dezer gebieden slaan wij dan ook over, de campings die daar zijn, zijn vaak overvol.

Dromen waarmaken 2018 – 2

Dromen waarmaken 2018-3

Dromen waarmaken 2018-4

Dromen waarmaken 2018-5

Dromen waarmaken 2018 – 6

Share