Dromen waarmaken 2018-03

Dromen waarmaken 2018-03

Na 2 maanden met redelijk tot goed weer begon Maart slecht veel regen en de verwachtingen waren ook niet best. Zoekend op internet bleek dat wij echt voor het betere weer in de buurt van Alicante moesten zijn. Dus niet naar Portugal maar terug naar het betere weer.

In twee dagen reden wij terug naar Murcia, daar ontmoeten wij oude bekende wat altijd wel leuk is, even bijpraten, iets drinken een hapje eten, kortom het vakantie gevoel kwam weer. Ook het weer was hier beter.

Na een paar dagen besloten wij om met Maddy en Martin naar La Mata te gaan, een vrije plaats bij het strand. Daar ontmoetten wij weer kennissen van Maddy en Martin en de groep werd groter maar ook gezellig om even iets te drinken.

Aangezien de meeste overwinteraars richting huis zijn vertrokken kunnen wij de kust tussen Cartagena en Denia eens rustig bekijken. Het weer is hier goed dat kan de reden zijn dat het hier altijd druk is. Maar voor ons iets te toeristisch met name Benidorm trok ons niet. Wij hebben getracht hier een paar dagen te blijven en dat was maximaal 1 week. Dat andere daar maanden zitten geeft aan dat gelukkig niet iedereen het zelfde is.

Wij wilden toch even van de kust af en zijn naar Elche vertrokken en daar ontmoetten wij wederom vrienden die even uit Nederland voor een paar weken kwamen. Zo werden wij weer bijgepraat over de gebeurtenissen in onze vrienden kring.

Wij wilden nog steeds naar de westkant o.a. Salamanca maar het weer bleef daar erg wisselvallend dus besloten wij weer de kust op te zoeken. Wij kozen voor Oliva, hier kunnen wij goed met de hond wandelen en het weer is hier ook goed.

Omdat de kennissenkring steeds groter wordt hou je onderweg ook meer kontakten zo ook over de weerssituatie en bleek dat in het westen het beter zou worden. Wij besloten om de oversteek te maken. In 2 grote stappen, ca 350 km per dag, Kwamen wij in Salamanca. Een camping ca. 5 km. Van de stad waar je goed kan wandelen langs de rivier en ook met de fiets kan je goed rijden. Onderweg kwamen wij op de A50, tussen Aliva en Salamanca een tankstation tegen met 6 camperplaatsen met stroom, water, afvoer en chem. toilet. Naast het tankstation was ook nog een restaurant. Kosten gratis.

Onder andere door onze hond worden wij vaak aangesproken en hebben zij ons elders gezien. Even dacht ik dat ik aantrekkelijk was, maar helaas het is de hond. Het gevolg is wel dat hierdoor ook je kennissenkring uitbreid.

Na 2 mooie dagen is het gaan regenen, om nu weer terug te gaan naar het oosten was iets te ver wij besloten dus toch de west kant van Spanje te bekijken. Dat is zeker de moeite waard. De kust is wat ruiger, het gebied wat groener kortom een geheel ander Spanje. Ook hier kwamen wij weer bekenden tegen. In dit gebied zie je ook veel wandelaars voor Santiago.

Aangezien wij onze dochter nog zouden ontmoeten in Frankrijk besloten wij om rustig aan naar het noorden te rijden. Frankrijk is voor camperaars een ideaal land, iedere plaats heeft wel een cp en eenvoudige camping. En het weer was ons goed gezind, ondanks de soms wat slechte weersverwachtingen hadden wij redelijk tot goed weer. In kleine stappen zijn wij aangekomen in de Loire streek, hier zullen wij de kinderen ontmoeten. Ook dat is leuk na ca. 5 maanden.

Daarna komen wij naar Nederland. Voor onderhoud aan camper aan ons zelf en gereed maken voor de volgende reis die eind juli gaat plaatsvinden.

Dromen waarmaken 2018-4

Share