Dromen waarmaken 2018-02

Dromen waarmaken 2018-02

Alweer 2 maanden onderweg en het weer in nog steeds redelijk. De afgelopen periode 2 a 3 maal regen gehad en hoofdzakelijk in de nacht. Voor begin maart wordt echter meer regen verwacht. Wij zien het wel, de ervaring leert dat het meestal meevalt.

Begin februari waren wij in Vera vervolgens hebben wij de kustlijn gevolgd met kleine verplaatsingen. Het voordeel is dat je de plaatsjes wat beter in beeld krijgt en meer ziet van de plaatselijke leefwijze. Vooral de kleinere plaatsen leven vaak van de visvangst wat op kleine bootjes wordt gevangen en direct aan de restaurants en bewoners wordt verkocht, in de wat grotere plaatsen is vaak een visafslag die je kan bezoeken.

In Carbonas hebben wij op een cp gestaan die werd beheerd door Pedro, een leuk mannetje maar er moest wel per dag worden betaald. Het plaatsje was op 2 km afstand dus op loopafstand. Opvallend is dat iedere plaats wel een boulevard heeft waar je leuk kan wandelen en/of fietsen en vooral iets drinken of eten.

De volgende stap was in het natuurgebied Cabo de Cata in Los Negros, via weggetjes met een stijging van 10 tot 15% kwamen wij op een camping, de cp er voor werd bewoond door een hippiegroep met oude tot zeer oude campers, daar voelde wij ons niet direct thuis vandaar de camping. Het natuurgebied is mooi, vervolgens zijn wij ca. 20 km. Verder wederom gestopt om de andere kant van dit gebied te bekijken. Dat was Los Eculos, ook hier eindeloos kunnen wandelen waarbij wij ook nog een schaapsherder tegen kwamen.

Om de nodige wasjes te doen hebben wij een plaats opgezocht met wat meer voorzieningen, zo kwamen wij in Roquetas. Daar ontmoeten wij enige bekenden en met hun hebben wij nog even het restaurant bezocht, altijd leuk om bekende tegen te komen.

Vervolgens zijn wij gestopt in Almerimar, een leuke plaats met leuke en goede restaurantjes en ook weer een prachtige goed onderhouden boulevard. Wij stonden op een cp die ook weer geleid werd door Pedro. Volgens mij heten ze allemaal Pedro.

Vandaar uit zijn wij door gereden naar Castell de Ferro, nadat wij de camper hadden neergezet bleek dat wij naast de bekende stonden die wij in Roquetas hadden ontmoet dus weer even gezellig samen iets zitten eten.

Vanuit de laatste cp wilde wij nog even voor Malaga stoppen maar helaas of er was geen plaats, of wij wilde er niet staan dus zijn wij uiteindelijk door gereden naar Estepona. Hier konden wij gebruik maken van wasmachine en droger dus alles is weer schoon en droog.

In een maand tijd hebben wij ca. 300 km afgelegd, opvallend is dat wij door enerzijds veel natuurgebieden reden wat steeds werd onderbroken door plastic tuinbouwkassen wat niet fraai is.anderzijds door de ongerepte natuur. Dit doet veel afbreuk aan de schoonheid van de natuur. Ook bleek dat veel van de verbouwde groenten bestemd zijn voor Nederland, terwijl ik ooit eens heb geleerd dat Nederland veel groente exporteert. Voor mij een beetje vreemd wij exporteren groente en voor eigen gebruik importeren wij groente.

De komende periodestaat op het programma om het laatste stukje kust ook zeer rustig te bezoeken, vervolgens willen wij via de grens Portugal/Spanje naar het noorden rijden.

Ook Matz woont in de camper!

Dromen waarmaken 2018 – 1

Dromen waarmaken 2018-3

Share