Dromen waarmaken 2018-5

Dromen waarmaken 2018-5

Wederom in Nederland, dus drukke tijden. Dit keer een aantal medisch probleempjes oplossen Greet moest voor een bovenooglidcorrectie en ik voor een kromme vinger. Beide niet ernstig maar Greet moest naar Rotterdam en ik naar Vlissingen. Normaal gesproken zetten wij de camper in de buurt en gaan dan per ov naar de kliniek, maart nu het gelijktijdig plaatsvond hebben wij vanuit zeeland de bezoeken afgelegd. Gelukkig hadden wij de beschikking over een auto. Aangezien dit soort handelingen bestaan uit een intake gesprek, de ingreep en de nazorg moest het nodige gereisd worden. Totaal reden wij ongeveer 1000 km. Maar alles is gelukt

Tussendoor was er ook nog een tandprobleem dus een tandarts bezoek moest ook nog even. En had ik even last van een lichte griep aanval. Gelukkig was dit na 2 dagen over.

Het gemis van onze hond speelde nog in ons achterhoofd en hoewel wij in principe hadden gezegd dat het onze laatste hond was besloten wij toch weer om een hond te nemen. Nu geen pup maar een dog die herplaatst moet worden. En dat lukte een dog van 3 jaar die wij de komende tijd een prettig huis willen geven. Inmiddels een maand bij ons en het voelt al vertrouwd.

Naast de medische problemen bij ons was er ook nog een technisch probleem bij de camper, namelijk het levelsysteem. Door dealer wijziging konden ze ons in Nederland niet goed helpen en moesten wij naar Duitsland. Na lang onderzoek bleek dat er twee poten vervangen moesten worden en dat de printplaat vervangen moest worden. Helaas is de printplaat niet meer leverbaar en werd voorgesteld het totale systeem te vervangen. Nadat wij hadden aangegeven dat wij het probleem van het niet kunnen leveren van een printplaat een probleem is van hun en dat wij daardoor hoge kosten krijgen kwam het voorstel om een totaal nieuw levelsysteem te plaatsen met een korting van ruim 30%. Hiermee gingen wij akkoord en werd de afspraak gemaakt om dit op korte termijn te regelen. Dus zo reisden wij veel op en neer.

Wij waren op tijd terug voor de verjaardag van onze kleinzoon en vervolgens reisden wij richting het zuiden. Aanvankelijk was het plan om Frankrijk onveilig te maken maar het slechte weer dwong ons om versneld naar Spanje te rijden

Eerst in Capmany gestaan, lekker weer, mooi wandelgebied in de natuur. Veel wilde zwijnen. In dit gebied is een aantal jaren geleden brand geweest. De stammen zijn nog steeds zwart maar wel groene bladeren eraan. Een typisch gezicht.

Vervolgens zijn wij doorgereden naar L’Ametlla del Mar, ook hier weer een mooi natuurgebied aan de kust. Het weer is goed.

Wij zullen in dit gebied wat rond blijven hangen, het is rustig en kunnen zo wat trainen met de hond. In december moeten wij weer in Nederland zijn voor de APK, kerst en verjaardag van onze klein dochter. Daarna vertrekken wij weer naar het zuiden.

Het leven in de camper bevalt ons nog steeds, plannen van bestemmingen doen wij haast niet meer. Greet bekijkt de weerapps en ik de camperplaats apps en zo kijken wij per dag waar wij heen gaan. Haast is uit ons woordenboek geschrapt, behalve als wij in Nederland zijn dan hebben wij het altijd druk.

Vervolg dromen waarmaken 2018 – 6

Share