Overnachten met de camper regio Murcia

Overnachten met de camper regio Murcia

17 juni 2018 stond er een artikel in de lokale krant over vrij kamperen aan de kust in de regio Murcia en artikel

Een vertaling van het artikel middels google met wat aanpassingen van onze kant om het leesbaarder te maken. Het gaat tenslotte om de strekking van het artikel.

Campers in de regio Murcia

De kustgemeenten scherpen de controle aan het strand aan om de verspreiding van deze voertuigen in de zomer te voorkomen

Toeristen die per caravan of camper reizen, kiezen bevoorrechte plaatsen, voornamelijk op het strand, om hun vakantienachten door te brengen. Het probleem is dat de komst van deze voertuigen zich elk jaar vermenigvuldigt en dat de gemeenten van het Gewest gedwongen zijn om op een bepaalde manier te regelen dat de stranden geen geïmproviseerde campings worden.

Dus, ondanks het feit dat het probleem meer gereguleerd is met betrekking tot caravans – voertuigen die moeten worden gesleept – met de campers waren de regels laks tot de laatste jaren. Het nieuwe probleem is dat de beslissing om deze voertuigen ’s nachts in kustgebieden te verbieden, niet iedereen bevalt en gebruikers kritiek hebben op het feit dat ze gedwongen worden hun transport terug te trekken, maar niet de rest van de geparkeerde auto’s.

Elke gemeente in de regio heeft een duidelijke en specifieke regelgeving. Maar campers blijven ’s nachts op hun parkeerterreinen met nivellering apparaten, ondersteunt stabilisatie of luifels uit, evenals met elk ander apparaat of ondersteuning die de grootte van het voertuig in rust overschrijdt. Er zijn nog steeds kernen die geen specifieke norm hebben, hoewel ze wel reguleren met de verkeersverordening die ook het kamperen in kust- en stedelijke gebieden voorkomt.

De meeste raden in de regio hebben echter een waarschuwingssysteem ingesteld dat de gebruiker eerst op de hoogte stelt van de norm alvorens sancties op te leggen; hoewel als je doorgaat met het overtreden van de verordeningen, je in sommige gevallen een boete van maximaal 5.001 euro kunt krijgen. Gemeenteraden als Eagles, Cartagena, Los Alcázares, Lorca, San Javier of Mazarrón, hebben reglement vastgesteld waarmee ze deze zomer kunnen optreden..

CARTAGENA

Grotere controle in La Azohía en zonder openbare grond om een ​​gebied mogelijk te maken.

In de provinciale stad tijdens de afgelopen weken heeft de schijnwerpers gericht op La Azohía, waar de wijk de klachten van de camping en RV parkeren aan de monding van een wadi hebben opgezegd. De gemeenteraad heeft al actie ondernomen en heeft zelfs een motie goedgekeurd om het toezicht in het gebied uit te breiden. Hoewel er door politieke groeperingen initiatieven zijn om een ​​gemeentelijke parkeerplaats voor deze voertuigen te creëren, heeft de lokale overheid verklaard dat zij over voldoende openbare grond beschikken om een ​​dergelijk gebied te huisvesten en gebruikers naar de privécampings in de gemeente, zoals Villas Caravaning, El Portús of Los Madriles.

EAGLES

Grote daling van overtredingen na een norm die een half jaar geleden werd goedgekeurd.

Wethouder Toerisme Eagles, Ginés Desiderio Navarro, bedenk dan dat twee en een half jaar geleden, het Instituut voor Toerisme van de regio gemeenten opgeroepen om te werken aan een gemeenschappelijke verordening, door middel van coördinatie. In zijn gemeente benadrukt Navarro de verordening die slechts een half jaar geleden werd gelanceerd en die heeft gediend om de gratis kamperen zonder regelmatig drastisch te verminderen. En, het zegt dat in gebieden zoals de Cuatro Calas is gedaald van 80 RV tot 2 of 3. De norm richt zich op het toezicht door de politie op voertuigen geparkeerd in strijd met verkeersborden op de stranden en de toegangen en te proberen de gebruikers op te voeden. Zozeer zelfs dat de ‘wet’ van de agenten ‘educatie vóór sanctie’ is. De burgemeester merkt op dat er brochures zijn gemaakt in vier talen die het verbod op kamperen in strandgebieden verklaren, die politieambtenaren als waarschuwing aan de gebruikers geven. Als ze de volgende dag nog in het gebied zijn, gaan ze over naar de sanctie. In aanvulling op het gebied van Cuatro Calas, Casica Verde Beach of Marina de Cope waren ook gebieden met een groot aantal kampeerders die ’s nachts gebleven, maar met de standaard praktijk is bijna verdwenen.

SAN JAVIER

Brochures om kampeerders over te halen te kamperen in strandgebieden

In San Javier regelen de verkeersregels het parkeren, hoewel er een sanctieverlenende gemeenteverordening is voor kamperen en het gebruik van de openbare weg, dus als de weg wordt gebruikt met meubels, zoals luifels of andere elementen door de politie opgesomd. Lokaal, dat ook verklarende brochures heeft in verschillende talen. De sanctie treedt alleen op als de gebruiker zijn actie voortzet. Evenzo is er in de gemeente een gereguleerd gebied voor het parkeren van campers, particulier geëxploiteerd, in het gebied van San Blas.

LOS ALCÁZARES

Verordening vanaf 2015 en zones met vergunning voor het parkeren van campers

De gemeentelijke verordening betreffende parkeren en parkeren van campers in de gemeente, opgericht in 2015, bepaalt dat “kamperen binnen is verboden, behalve op de speciaal daartoe gemachtigde plaatsen en die de relevante autorisaties hebben, zonder welke, in geen geval, het terrestrische maritieme openbare domein, zoals het geval is bij de stranden, en verbiedt ook het parkeren, de circulatie en de kampen ». Ook is er in de gemeente een gereguleerd gebied: Narejos Area. Sancties voor het niet naleven van de voorschriften kunnen oplopen tot 1.501 euro.

MAZARRÓN

Het heeft nog steeds geen specifieke verordening, hoewel de lokale norm het kamperen zonder controle verbiedt

De stad Mazarrón heeft geen specifieke regeling voor kamperen met kampeerauto’s in haar gemeente, hoewel er wel een verkeersregeling is die voorkomt dat een voertuig langer dan 48 uur op één plaats wordt geparkeerd. Nochtans, van het Consistorie specificeren dat kamperen verboden is, dat wil zeggen, stoelen, tafels verwijderen, luifels inzetten, etc.

LORCA

De meeste van zijn stranden liggen in een beschermd gebied en bewaken Punta de Calnegre

De situatie van Lorca is speciaal. Driekwart van de kustzone wordt beschermd door het regionale park van Cabo Cope en Punta de Calnegre. Bovendien is dit jaar de toegang tot deze natuurlijke ruimte voor het eerst gereguleerd, zoals het geval was met Calblanque. Op deze manier wordt tijdens de zomermaanden de doorgang naar het park voorkomen en moeten de voertuigen bij de ingang worden geparkeerd. Daarnaast is een busdienst opgezet om gebruikers dichter bij de stranden te brengen, met als doel het beschermde gebied milieuvriendelijk te houden. Daarom is de overnachting in het gebied volledig verboden. Echter, van de gemeenteraad erop wijzen dat het gebied van Puntas de Calnegre ja dat is ingeschakeld voor het verkeer van voertuigen, hoewel zij erop wijzen dat de overnachting ook gereguleerd en niet toegestaan ​​is. Het toezicht richt zich op deze stranden, hoewel dit gebieden zijn waar de toegang moeilijk is.

 

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie