Katwijk past de APV aan voor campers en caravans.

KATWIJK – Het parkeren van campers en caravans op de Boulevard en de Strandweg wordt verboden. Wel zal de gemeente soepel omgaan met Boulevardbewoners die willen laden en lossen voor hun vakantie.

Dat was vorige week donderdagavond de uitkomst in de vergadering van de commissie Bestuur van Katwijk, waar men zich boog over het voorstel om het parkeren van grote recreatievoertuigen aan banden te leggen. Het college stelde voor de Algemene Plaatselijke Verordening te wijzigen in die zin, dat met deze voertuigen (campers en caravans) gedurende drie achtereenvolgende dagen geparkeerd mag worden voor het laden en lossen. Maar niet overal, de Boulevard en de Strandweg worden uitgesloten. Dat betekent dat Boulevardbewoners die een dergelijk voertuig bezitten, deze niet in de nabijheid van hun woning gereed kunnen maken voor de vakantie.

Die uitzondering viel bij de commissie niet in goede aarde. Wouter Jan Vroegindeweij van de SGP had duidelijk medelijden met de bewoners van de Boulevard. Hij pleitte voor een praktische oplossing in die zin, dat op bepaalde tijdstippen de bewoners de gelegenheid werd gegeven hun camper of caravan in te richten. Bijvoorbeeld van 8 tot 10 uur. Vroegindeweij kreeg steun van de andere fracties. Rosier van de VVD noemde het drie dagen voorstel sympathiek: “Het betekent dat je met enige creativiteit zes dagen en eigenlijk vrijwel het hele jaar kan parkeren.”

De burgemeester voelde er niet voor om in de verordening de uitzondering voor de Boulevard weg te laten. Als tegemoetkoming voor de eigenaren aan de Boulevard gaf hij als praktische oplossing om met de handhaving van de verordening voor het laden en lossen van de voertuigen soepel om te gaan.

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord