4631 maart 2015.

Maart, de laatste maand van onze zes maanden reis door meerdere landen. Vandaag begin de meteorologische lente volgens Piet Paulusma. In Nederland regen/natte sneeuw, sterkte wind en plaatselijke gladheid. Laat het hier in Tavernes de la Valldigna vandaag 21 graden zijn en maar een klein beetje wind.  🙂  Weer online geeft het weer hier een 10. En inderdaad vanmorgen schijnt de zon als we wakker worden. Maar er is wel wind. Vanmiddag gaat de wind liggen volgens El-Tiempo en wordt het prachtig zonnig weer. Onze buren namen Bo, onze labrador iedere morgen mee naar het strand, wij kunnen daar moeilijk lopen. Ze zijn gisteren vertrokken, maar Bo staat voor de deur op ze te wachten. Ze is snel gewend aan leuke dingen.

2 maart in de omgeving wezen toeren, je ziet daar veel schilpadden en kikkers. Ze zijn erg schuw maar leuk om te zien.

Ook horen we dat vandaag  in Los Alcazares een camperplaats is geopend, men mag niet meer op de geasfalteerde plaatsen staan, nog wel in het riet. Meer bijzonderheden weten we niet. Ook zijn we even in Cullera wezen kijken, daar staan veel campers op de gedoogplaats.

2 maart is het prachtig weer, de buitentemperatuurmeter geeft 28 graden aan in de schaduw. Vanmorgen 2 tongetjes gerookt voor op toast.

DSC02595

DSC02601

Ook zie je leuke teksten op campers.

DSC02596

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 maart zijn we naar Peniscola gereden, waar we een plaatsje vinden bij “Stop & Go La Volta (N40.37794 en O 0.40311). We hebben weer zonnig weer, maar wel wat wind. Het weer is prima, maar wel wat wind. De navigatie stuurde ons bij Cullera helemaal verkeerd, dus een stukje over slechte wegen gereden  😥 We gebruiken nog steeds onze Acer Aspire, ideaal omdat het zowel een tablet als een laptop is. Ik kan mijn foto’s dus gewoon via de USB aansluiting op de laptop zetten. Nadeel is wel dat we achteraan staan, waar continu honden blaffen die bij de camper opslag rondlopen.

De dames gingen een middag een kip haken, Maddy kwam thuis met een kalkoen:-)haken

6 maart was er een paella/kip avond in het restaurant, natuurlijk hebben we daaraan mee gedaan. Altijd geweldig leuk.

Meer foto’s van Peniscola en de directe omgeving, klik hier!

9 maart zijn we naar Palamôs gereden, waar we op camperplaats EmpordArea (N 41.85740   E 3.11467) staan. Op de receptie worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we tips. Omdat we Palamos en de camperplaats toch heel leuk vinden hebben we er een afzonderlijke pagina over gemaakt. Voor foto’s en meer van Palamós, zie de pagina Camperplaats EmpordArea

9-1-15

11 maart kook ik soep in de snelkookpan en Maddy zorgt voor hapjes. Als ze in de keuken bezig is, vat een stukje keukenpapier vlam. Ze gooit het direct door de geopende camperdeur naar buiten. Ik laat het daar rustig uitbranden, dan blijkt ook ons plastic vuilniszakje geraakt te zijn , ook die wordt door Maddy naar buiten gegooid, op een vlekje op het zeil na loopt dit allemaal met een sisser af. Maar goed ook want mijn blusstaaf heb ik al eerder leeggespoten op mijn brandertje (Dat het overigens nog steeds goed doet). We hebben een vlammende vakantie :-).

Ook hier komen we veel mensen tegen die dit reisverslag volgen. Heel leuk, want daar doen we het voor. Vandaag komt er een voormalig collega met zijn vrouw op de camperplaats. Heel gezellig, want al ken ik hem van de politie, hij is enkele jaren terug wat anders begonnen, kijk maar bij de compaengroep. Natuurlijk ook heerlijk wezen eten met z’n vieren.Maddy-Geert

14 maart vertrekken we in de regen naar Frankrijk. Op de bergen zien we nog best veel sneeuw liggen. Als we de grens met Frankrijk overzijn besluiten we naar Gruissan plage, Aire de 4 Vents te gaan (N43.10444 en O 3,09944). Het is daar zonnig, maar veel wind. Vanaf 1 maart moet je hier € 9,00 betalen en dat zonder stroom en wifi. Dus best duur. Ook komen Hans en Bettie hierheen (weet je wel van de catering), Natuurlijk weer heel gezellig. En onze visite voelt zich aardig thuis. Op de stoel hoofd op tafel 🙂

15 maart rijden we via Milau naar La Canourque (N44.4393 en O 3.21207). Onderweg krijgen we in de bergen sneeuw en op andere plaatsen regen.Naamloos Als we een poosje staan wordt het gelukkig iets droger. We zijn nog een kleine 1000 km van huis. Ook horen we dat er weer bij een supermarkt in een camper is ingebroken. Eén van ons tweeen blijft bij supermarkten altijd in de camper. De meeste inbraken gebeuren bij supermarkten en op de parkeerplaatsen langs autosnelwegen.DSC02759 DSC02752

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Canourque is een verrassend plaatsje, iets wat we niet hadden verwacht. Kijk en geniet ervan.

16 maart.
We nemen afscheid van Hans en Bettie. Zij gaan via Luxemburg naar huis. Zelf rijden we binnendoor naar St. Amand-Montrond (N46.71818 en O 2,50489), waar we een plaatsje aan het kanaaltje vinden. Onderweg zag Maddy en vosje en ook zagen we veel roofvogels. Toen we onderweg even stopten kwam een roodborstje ons begroeten. Wat is er ook in Frankrijk nog veel ruimte en natuur. Geweldig. Als we even in St. Amond staan wordt het er geweldig druk en staan we binnen de kortste keren tussen de personenauto’s. Ieder gaatje wordt met auto’s gevuld. Blijkt er een wijnbeurs te zijn. Maar och de auto’s zijn gekomen en zullen ook wel weer vertrekken. Maar erg rustig is het niet. Ook zien we regelmatig ratten zwemmen. Toch mooie beestjes om te zien.

Tegen 20.00 uur besluiten we toch te vertrekken naar een andere camperplaats in het stadje op 3 km afstand (N 46.73424 en O 2.48649).

17 maart 2015
We rijden naar Lamotte Beuvron (N 47.5997 en O 2.02525). We staan bij een vijver en een Jeu de boulebaan. Er zijn voorzieningen die we niet hebben gebruikt. Het is er rustig.

 

Vandaag 18 maart zijn we naar huis gereden. Onze kleindochter wordt de 20ste tien jaar en dan wilden we graag thuis zijn. Toen we vanmorgen vertrokken wilde we eerst nog overnachten, maar het weer werd steeds kouder, zodat we maar in een keer door zijn gereden.Schermafdruk 2015-03-18 19.17.57

We zijn bijna zes maanden onderweg geweest. We hebben er heel erg van genoten van de reis en het vaak erg mooie weer. Wel merken we dat er steeds meer mensen denken dat een gedoogplaats hetzelfde is als een camping. We vinden het dan ook niet gek dat er steeds meer mooie plaatsen verboden worden. Toch zijn er nog veel mooie plaatsen waar je wel kunt staan, wij wisselen het af tussen betaalde camperplaatsen en vrij staan. Dat bevalt ons prima. Onze reis zag er als volgt uit.Schermafdruk 2015-03-18 19.21.08

Natuurlijk hebben we onderweg gebruik gemaakt van alle materialen die we getest hebben. Wat nog rest is opruimen en de camper schoonmaken. We maken daarbij natuurlijk gebruik van de materialen van Roveq, die ook onderweg hun voordeel hebben bewezen.

Ook tijdens onze volgende reis kunnen bedrijven weer accessoires laten testen. Heeft u daar belangstelling voor dan horen we dat graag.

Tenslotte leuk dat zoveel mensen onze reis volgden en dat we onderweg veel mensen die onze websites bezochten tegenkwamen. Wanneer we weer op reis gaan weten we nog niet.

Naar het begin van de reis, klik hier!

 

 

Share