Acer Aspire Switch 10

004We testen deze reis de Acer Aspire Switch 10. Het installeren met behulp van de gebruiksaanwijzing en de snelgids is snel gebeurd. Het is bij de installatie handig om een hotmail account te hebben. Direct valt op dat de computer zowel als tablet als laptop is te gebruiken. Heel makkelijk is dat je het toetsenbord kunt gebruiken, maar tussendoor ook gewoon het scherm kunt bedienen zoals bij een tablet en dat terwijl het toetstenbord is aangekoppeld.

Daarbij een verrassend  full HD beeldscherm dat zorgt voor geweldig mooie kleuren. De kleuren zijn veel beter dan van mijn andere laptop en tablet. De computer is klein, heerlijk licht, werk prima en erg snel. Met een dikte van slechts 8,9 mm in de tabletmodus is de Aspire Switch 10 een van de dunste 2-in-1 laptops die er is. De Aspire Switch 10 weegt maar 1,17 kg, dus u neemt hem de hele dag moeiteloos overal mee naartoe. De Aspire Switsch gaat ons deze winter vergezellen en we gaan er ons reisverslag op verwerken. 

Het is naar onze mening een volwaardige windows 8 tablet en laptop ineen. En dat allemaal voor een erg schappelijke prijs.De verbinding tussen het toetsenbord en de tablet is magnetisch. Dat werkt prima.

Voor onderweg heeft deze Aspire toch een groot voordeel boven een tablet, je hebt namelijk op het toetsenbord een USB aansluiting, die je op een tablet meestal mist. Je kunt dus je fototoestel, dongel, muis etc. aansluiten. Dat mis ik toch altijd bij een tablet. Daarnaast is het toetsenbord veel handiger als je bijv. aan tafel in de camper wil werken aan je reisverslag, skypen of andere dingen. In de Aspire heb je dus een notebook en i-pad ineen.

Ik gebruik de Aspire Switsch 10 hem dagelijk voor de websites, om foto’s aan te passen voor het gebruik op de websites. De Aspire is erg handig voor gebruik onderweg. Dus niet alleen in een camper, maar voor iedereen die reist. Ook neem je hem makkelijk mee als je in een restaurant of iets dergelijks wil internetten. Ook buiten is het scherm voldoende goed te lezen.DSC01776

Share