Frankrijk reisje

Morgen 7 april 2016 vertrekken we voor een korte reis richting Frankrijk. De bedoeling is dat we Pas de Calais bezoeken, een stukje Frankrijk aan het water wat we altijd heel leuk vinden. Bootjes kijken aan de haven van Calais, naar de markt in Dieppe e.d. U kont onze reis hier volgen. Onderweg testen we weer een aantal producten die handig zijn voor mensen met een camper. Ook in ons reisverslag leest u hier onze ervaringen over.

7 april rijden we via de kust naar Calais gereden. Het laatste stukje via de A40. Onderweg zien we langs de snelweg een groot vluchtelingenkamp. In Calais is het rustig, op de camperplaats staan slechts een camper of vier. We hebben het er nog nooit zo stil gezien. Er staan een paar bouwketen, maar ook daarin is weinig te beleven. We hebben prachtig zonnig weer, maar wel een harde wind. Vluchtelingen waar verschillende mensen ons voor waarschuwden zien we niet. De nieuwe motor van de camper loopt goed, nu maar hopen dat deze langer meegaat dan de vorige. Het vertrouwen in Ford moet na de vele slechte ervaringen nog terug komen. Voor het eerst maken we gebruik van Wereldwijd Wifi dat in heel Europa werkt. Gisteren werd de mifi nog thuis bezorgd en heb ik de accu geplaatsten opgeladen. Het werkt prima en het voordeel, je hoeft niet in ieder land op zoek naar een telefoon winkel voor een kaartje. Mensen die het ook willen aanschaffen of huren krijgen korting als ze de code “Cpunt” gebruiken bij de bestelling.

8 april.

We vertrekken al op tijd uit Calais, we willen vandaag via de kust naar Dieppe. Eerst een stukje zuidelijker, waar het altijd een paar graden warmer is. De kust van Pas de Calis vinden we nog steeds geweldig mooi. Een stuk natuur dat nooit verveeld. Onderweg kopen we een nieuwe snelkookpan, omdat we er liever een vast in de camper hebben. En natuurlijk waren we de pan vergeten. (Mocht iemand leuke snelkookpan recepten hebben?) De camperplaatsen in Dieppe zijn volledig aangepast, slagboom, keurige voorzieningen, zoals een keurig sanistation op beide camperplaatsen (stroom niet voor elke plaats), een slagboom. Bij binnenkomst een kaartje trekken, voor 24 uur betaal je € 12,00. Tijdens deze eis komen we de eerste vluchtenlingen tegen die water drinken en zich beperkt wassen op het sanistation. Ze zijn erg beleefd en je hebt er helemaal geen last van. Tussen de middag eten we mossen in cremesaus. Altijd heerlijk, alhoewel ik er een slikmossel tussen had zitten. Das minder, want je hebt dan direct een grondsmaak. De ober trok zijn schouders op en gaf een nieuw afvalbakje. Tsja en dan kom je Frans te kort.

Snelkookpan DSC06212 DSC06213 DSC06214 DSC06215

 

 

 

 

 

9 april

We worden wakker en zien dat het regent. Geen weer voor de grote en leuke markt in Dieppe. We besluiten verder te rijden naar de Seine, bij zulk weer is bootjes kijken ook leuk. Eerst naar de sani, want je kunt maar weer vol en leeg zijn. Vluchtelingen maken ook gebruik van de kraan, maar je hebt er verder geen last van. Een poos staan praten met een jonge Syriër, die graag naar Engeland wil. Ze hebben het idee dat het daar beter is dan in andere Europese landen. Hij had in Syrië al veel familie die omgekomen waren in de oorlogen die er woeden. Na de sani vertrekken we. Tijdens de rit komen we langs een leuke boom, die omgebouwd is tot een soort woning. We vinden een plaatsje aan de Seine in Saint Nicolas de Bliqeurtuit N 49.52108 en O 0.72735. Er staat nog een Franse camper. Onderweg komen we wel veel campers tegen, het is druk onderweg.

S’avonds hebben we een prachtig uitzicht op de verlichte stad.

zondag 10 april

We besluiten toch terug naar de kust te gaan. We rijden naar Conseulles sur Mer (Normandië), waar we een plaatsje vinden op de camperplaats bij Juno Beach. Het is hier altijd druk op deze gratis plaats aan het strand. Maar ze hebben voor ons nog net één plekje bewaard. Aan de haven staan kraampjes met verse vis. Natuurlijk kopen we wat oesters als hapje bij een borrel. Na ons komen er meerdere campers langs, maar vol = vol, dus deze moeten op zoek naar een ander plaatsje.

maandag 11 april.

Na een nacht met regen en onweer zijn we al redelijk op tijd vertrokken. We rijden via de kust langs allemaal plaatsen die we kennen uit de verhalen van de landingen door de geallieerden op 6 juni 1944. We zijn hier al meerdere keren geweest, maar toch blijft het vreselijk hoeveel jonge mensen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Iets dat we nooit mogen vergeten, zeker niet in deze tijd met vluchtelingen uit een andere oorlog. We bezochten het Amerikaanse ereveld, waar 9000 millitairen, jongens nog begraven liggen, het blijft onvoorstelbaar zoveel kruizen, rij na rij, veld na veld.

Na dit bezoek rijden we verder langs de kust, er zijn erg veel musea, maar we hebben er al velen bezocht in de keren dat we in Normandie waren. We komen deze keer ook voorhet mooie landschap. We overnachten op de camperplaats in Saint Vaast de la Houge. Een mooi uitzicht, maar iemand heeft bedacht er een hek omheen te zetten. Eeuwig zonde 🙂

12 april

We besluiten langzaam terug te gaan via de mooie kust. Na alles geleegd te hebben, waarbij we wederom merken dat Solbio 3 in 1 vloeistof perfect haar werk doet, want ook het vuil uit de vuilwatertank heeft losgelaten en wordt netjes weggespoeld. Onderweg zien we allemaal aandenkens aan de invasie in Normandië, zo komen we langs Utah- en Amaha Beach en langs veel musea. Ook zien we de brandweer bezig bij het blussen van een woning aan de kust. De woning brandde ondanks deze inzet volledig af. Omdat we Aromanche te druk en te toeristich vinden, besluiten we te overnachtane aan de kust bij Longues sur Mer. We hebben uitzicht op de door de Geallieerden aangelegde kunstmatige haven (N 49.34584 en W 0.68985. Het is vandaag prachtig zonnig weer en kunnen heerlijk buiten zonnen.

Jammer genoeg wordt Maddy ziek, koorts en buikgriep. In de avond horen we in de verte onweer en ook bij ons vallen er enkele spetters. Het levert wel prachtige luchten op.

13 april.

Maddy is nog niet beter, maar wel wat opgeknapt. We besluiten verder langs de kust te rijden en vinden een plaatsje in La Rivière Saint Sauveur, 3,5 km van Honfleur, dus maar een eindje op de scooter. De camperplaats is gratis, de voorzieningen werken met een jeton die in de buurt te koop is (N49.4093 O 0.26824).

14 april

Vandaag zijn we via de kust naar Veulette sur Mer gereden, waar we een plaatsje aan het strand vinden voor € 5,00 per dag (N49.85455 en O 0.60664). Maddy is ondertussen weer opgeknapt. De Franse kunt van Pas de Calais en Normandië blijft mooi en verveeld nooit. We testen ook deze reis weer meerdere artikelen en eigenlijk zijn we over alles erg tevreden en vinden we het een aanrader. De voorraadbussen van Rosti Mepal werken perfect, zoals we van hun gewend zijn. Tevens hebben we besloten om gebruik te blijven maken van Wereldwijd-Wifi, ideaal, nooit meer op zoek in een vreemd land naar een interrnetkaartje. Gelukkig hebben we nog geen gebruik hoeven maken van de reparatieset en de endoscoopcamera.

15/16 april

15 april rijden we naar Dieppe, we willen daar zaterdag naar de grote markt. Heel het centrum is dan een grote markt. Ondanks dat het zo nu en dan regent kunnen we zaterdag toch naar de markt. Op een Franse markt zie je toch weer allerlei andere zaken dan in ons landje. Ook hebben ze hier veel vis, ik ben mijn rookvaatje (doos) en brander vergeten. Dus vis wordt het deze keer niet, vis in de camper bakken stinkt toch wat te veel. We nemen dus voor tussen de middag een kippetje mee.

17 april.

We rijden via de kust naar Fort Mahon Plage (N50.33834 en O 01.55534). We hebben prachtig weer, maar wel een koud windje. Overal langs de kust is het druk met campers, voornamelijk Fransen en enkele andere nationaliteiten. De Fransen hebben voorjaarsvakantie tot 24 april en dat is te merken aan het aantal campers. Ook zijn de camperplaatsen allemaal wat duurder geworden. Natuurlijk hier een plateau fruit de Mer besteld. Heerlijk.DSC06347

 

 

 

 

 

 

 

 

18 april.

Bijna weer aan het einde van de korte vakantie. Morgen weer naar huis. We zijn vandaag weer naar de Boulevard van Calais gereden, waar we overnachten. Ook deze reis hebben we ons weer verbaast, dat mensen gewoon wegrijden en de vuilwatertank open zetten. Zelfs als er alle voorzieningen aanwezig zijn. Triest, de mentaliteit van camperaars is aan het veranderen en dat niet ten goede. Ook al kan het misschien geen kwaad, maar het komt het beeld van camperaars niet ten goede. Ik moest dit toch even kwijt.
Morgen weer naar huis. Donderdag komt er een monteur van KPN om alles in één aan te sluiten. We hebben besloten om naar een andere provider over te stappen. Maar waarschijnlijk vertrekken we in mei weer, waarheen weten zelfs wij nog niet. We hebben meerdere opties, maar we veranderen zelfs onderweg vaak van richting, dat hoort bij onze manier van camperen.

De route en overnachtingsplaatsen. reis

Share