Overwinteren december 2016 – 2017.

We hebben besloten dit jaar iets later te vertrekken zodat we eerst Sinterklaas en Kerst met de (klein)kinderen kunnen vieren. We vertrekken tweede kerstdag richting Spanje. Omdat we het altijd leuk vinden om een poosje in de omgeving van Albir te zijn, een leuk en gezellig stadje, hebben we na veel zoeken een plaatsje kunnen reserveren op camping Santa Clara in Altea. De camping is geschikt voor campers tot 7 meter.  Ook zijn er veel bomen, zodat de sateliet ontvangst op veel plaatsen moeilijk kan zijn. We hopen daar de maand januari door te brengen Daarna trekken we verder langs de kust richting Zuid-Spanje en Portugal. We zullen vrij staan, maar ook camperplaatsen bezoeken. Voor vragen over overwinteren kunt u ook op onze Facebook groep terecht.

Ons reisverslag kunt u hier volgen. De webpagina is overgezet naar een andere server met meer geheugen- en opslag capaciteit. Deze keer zullen we de foto’s maken met een Nikon D80 camera die van Johan van Opdorp, een collega en vriend die op 5 oktober 2016 overleed, is geweest. Met Johan ben ik ook enkele keren met de camper op vakantie geweest. Van zijn vrouw kreeg ik de camera als aandenken, waar ik erg blij mee ben. Wij hebben er een mooie zoomlens (18-250) op gekocht. Johan volgde vele jaren de fotoacademie in Knokke en was een perfecte fotograaf. Als we met de scooter onderweg zijn dan gebruiken we onze compact camera een Sony DSC-HX60V.

We zijn maandag 26 december vertrokken en rijden via de westkust door België en Frankrijk naar Spanje. Hier gaan we via Zaragoza richting de Spaanse kust. We hopen 1 januari in Altea te zijn.

26 december.

Na gisteren gezellig met het hele gezin kerst gevierd te hebben bij onze jongste dochter, zijn we vanmorgen omstreeks 07,45 uur weggereden. Na eerst regen, werd het weer steeds beter om met het zonnetje in La Mailleraye sur Seine te arriveren. De camperplaats is opgeknapt sinds we hier de laatste keer waren. Prachtig de schepen die dicht langst je camper varen. We ontmoeten hier vrienden van ons die ook naar Spanje op weg zijn, altijd weer gezellig.

27 december

We rijden naar Sainte Maure de Touraine, waar we een plaatsje vinden bij de wijnboer. Als we vertrekken is het mistig en vriest het, later op de dag breekt de zon door en hebben we prachtig weer. Je betaald € 4,00 en al naar gelang wat je verder gebruikt betaal je extra.

Sommige camperaars zijn wel erg bang geen tv te hebben dus een dubbele satelietschotel?

28 december.

Een speciale dag, vorig jaar moesten we onze bruine labrador Bo laten inslapen. Zij was altijd bij ons en dan mis je zo’n beestje toch erg. We zijn naar de camperplaats in Capbreton gereden, maar deze was met betonblokken afgesloten. Er zat niets anders op dan een andere plaats te zoeken. We komen uit op een ACSI Camping Larrouleta in Urrugne. We krijgen een plaatsje onder de bomen toegewezen, waar de satelietschotel niet werkt, maar goed een avond je zonder tv is geen ramp. Wifi is betaald. We merken ook hier weer dat we geen camping mensen zijn, dit is niet echt ons ding. We vermaken ons verder prima.

29 december.

Vandaag rijden we door de Pyreneën naar een gratis camperplaats in Carinena. Onderweg hebben we bergen, mist, mooi weer en bevroren planten, dus heel afwisselend. Je staat hier bij een sporthal met alle voorzieningen. Het plaatsje stelt niet zoveel voor, maar prima om te overnachten. Er is een spoorweg waar zo nu en dan een moderne trein langs komt met ouderwetse seinen. Dat werkt kennelijk prima. We hadden vandaag weer problemen met televisie, dom de LNB moet nu eerder gedraaid worden dan we gewend waren door dat we op Astra 3 i.p.v. Astra 1 zitten. Gelukkig heb ik een ladder en een schroevendraaier en is het probleem opgelost.

30 december

Vanmorgen op tijd verder gereden naar de camperplaats in Daimus. De rit door de bergen was mooi, zo nu en dan -6 graden en dan aankomen in Daimus en buiten kunnen zitten. Heerlijk. We balen dat de schotel wel de sateliet vindt, maar we geen tv hebben.  daar hebben we de schotel niet voor laten verbouwen. We zullen hier een bedrijf zoeken voor reparatie. Een bedrijf waar we al jaren gratis reclame voor maken heeft geen tijd. Tsja . . . Ook krijgen we van Ford bericht dat ze bij hun eerder ingenomen standpunt blijven. Triest dat een dergelijk bedrijf blijft ontkennen dat de 2.2 TDCI motoren een probleem hebben. Hun beloften aan de NKC om met oplossingen te komen zijn net zoveel waard als het papier waar ze het op geschreven hebben.

31 december

We vertrekken om 08.30 uur en rijden even buiten Oliva waar we aftanken, zowel diesel als gas. We rijden door naar Camping Santa Clara (N 38.58768 en W 000.06114), waar we een plaatsje vinden. Je kijkt mooi op zee. Voor mensen die nog deze richting op willen er is hier nog plaats. De open plaatsen zijn niet zo groot, dus voor kleinere campers prima. Er staan we bomen zodat niet overal sateliet ontvangst zal zijn. Nadat we stonden, weer de ladder gepakt en met de LNB ruzie gemaakt met als resultaat BEELD!. Dus ook weer opgelost. Overigens werden we prima bijgestaan door Zizo campertechniek.

De route door Spanje.

Foto’s van de camping.

Vervolg januari 2017

Share