Overwinteren Spanje

We zijn ons langzaam aan het voorbereiden om in november weer richting Spanje te gaan.

Ondertussen is de Camper van  een nieuwe startmotor voorzien en APK gekeurd. Omdat we een week voor vertrek merkten dat het dakluik weer lekte is er een nieuw dakluik opgezet. We hopen dat we nu zonder lekkage de winter doorkomen. Ook hebben we de camper weer nagekeken op alles wat eruit kan. We doen dit ieder jaar om onnodig gewicht te voorkomen. Tot nu toe blijven we netjes onder de 3500 kg. De watertanks, boiler en leidingen hebben we ontkalkt en schoongemaakt met citroenzuur, zodat die ook fris en kalkvrij zijn. We hebben dit jaar weer een aggregaat aangeschaft na de ervaring vorig jaar toen we stroom te kort kwamen tijdens een aantal donkere dagen. Bo, onze labrador, heeft ondertussen al zijn injecties gehad en we hebben bandjes tegen teken en zandvliegen aangeschaft. Tara onze 16 jarige poes, mag weer naar een van mijn dochters.Voor mensen die voor het eerst gaan overwinteren, staan er op www.camperpunt.nl aardig wat tips.

Deze keer doen we het iets anders dan andere keren, we hebben van 1 december tot 6 januari 2014 gereserveerd op Orange Grove. Op de heenweg gaan we ook een paar nachtjes kijken op het nieuwe camperpark KMZero, wat in de buurt van Gandia en Oliva ligt. Als het uitkomt, nog even langs vrienden die een mooie woning in Spanje hebben gekocht en langs een oud collega, die in de buurt van Albir woont. Verder plannen we niets en zien wel waar we uitkomen. Onderweg testen we natuurlijk een aantal accessoires. Bedrijven die ook nog artikelen willen laten testen kunnen contact met ons opnemen. Ons reisverslag leest u straks op deze pagina.We zijn 9 november vertrokken en richting Spanje gegaan. Onze woning wordt in goede handen achtergelaten.

Beaune

P1010736

9 november zijn we iets voor acht uur vertrokken en richting Beaune gereden. Ik had de Mio ingesteld op goedkope route zonder tolwegen. Hij loodste ons via de Ardennen en de Franse Moezel. Onderweg zeiden we tegen elkaar de Franse moezel afzakken komt ook op ons verlanglijstje te staan, veel camperplaatsen en een erg mooie omgeving, ondanks dat er veel weilanden blank stonden.

Campagnac

10 november rijden we met veel wind en regen naar Sévérac le Chateau, we wilden daar overnachten, op internet lazen we dat op deze parkeerplaats vlak langs de snelweg afzonderlijke camperplaatsen waren. We konden alleen tussen vrachtauto’s parkeren. We zijn vervolgens ietsje terug gereden naar Campagnac, waar je achter het politiebureau een mooie camperplaats hebt. (44.419819 en 3.088370). Tijdens de rit is de hoes van de scooter wat gescheurd, maar met behulp van ducktape is deze nog wel even te repareren.

P1010742

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Platje d’Aro

11 november zijn we met veel wind doorgereden naar Spanje, we staan op Platje d’Aro (41.813320 en 3.057470) in Spanje. Onderweg heel veel campers gezien en tegengekomen. Het lijkt wel of ze ze weggeven. We hebben prachtig zonnig weer 22 graden, maar het stormt daarbij behoorlijk. Ook hier hebben we met de Tube 2h antenne weer gratis Wifi, ik moet de mast wel helemaal uitschuiven. De volgende dag komen we op de camperplaats allemaal bekenden en vrienden tegen. Tussen de middag bij de Wok wezen eten voor de geweldige prijs van € 5,95 p.p. Ook voor het eerst gebruik gemaakt van de internetkaart van Europasim en ik moet zeggen die werkt prima.

Maar ook vandaag de 13e zit het tegen, de tv geeft wel alle vrije zenders, maar die van canaldigital niet. Kennelijk iets mis met de smartcard en dat natuurlijk als je in Spanje zit. Ook met een andere kaart werkt het niet, dus kennelijk is de receiver/kaartlezer defect. Via facebook kregen we het adres van CallCarlos en deze zoekt nu een oplossing voor het probleem. Het probleem blijkt in de kaarthouder van de canaldigital kaart te zitten, want met mijn kaart in de houder van een buurman werkt de zaak. Oplossing je koopt een nieuwe kaarthouder a € 72,60. Ik prop deze in de receiver en geen tv. De buurman stelt voor de kaart en kaarthouder eens in zijn receiver te doen. Hij haalt zijn kaart en kaarthouder eruit en legt zijn kaart op de bank. Deze valt achter de leuning en zakt tot onder de watertank. Maar mijn kaart en kaarthouder werkt in zijn receiver, maar niet in de mijne. CallCarlos heeft nog een andere merk kaarthouder, deze in mijn receiver en JA het werkt. De nieuw gekochte kaart naar de winkel teruggebracht, de winkelbediende probeert het bedrag dat ik via Visa betaald heb terug te boeken, wat kennelijk op een gegeven moment lukt. Ik krijg een bonnetje. De buurman kan de zijkant van de bank open schroeven, en met een hoop moeite komt de kaart van onder de watertank. Ja soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar we hebben tv en hele aardige buren :-).

Ja en dan wil de Garmin Zumo het niet doen, hij verrekt het om een route uit te zoeken. Mailen met de helpdesk van Garmin en ook dat is weer opgelost. Verder veel in de zon gezeten. Wat hebben we het zwaar in Spanje  😆

16 november worden we wakker met een hoop wind en wat regen. We gaan daarom binnenkort maar wat zuidelijker waar het weer beter is. Ondertussen zijn er ook vrienden van ons gearriveerd die in Frankrijk verse sneeuw hadden gehad. Hier hebben we gisteravond de kachel even aangehad, maar vandaag kan die al weer uit.

Peniscola

17 november besluiten we vroeg op te staan en naar Peniscola, camperpark Stop and Go Lavolta. Een hele leuke camperplaats, waar veel campers staan. Vorig jaar hadden we hier ook een redelijk internet, maar nu het er erg druk is kan ik er niet opkomen, jammer. Maar het weer is hier iets beter, maar nog steeds geen tien. Gelukkig hebben we de dongel en de Europasimkaart, waardoor we toch onze websites kunnen bijhouden.

P1010773

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo nu en dan werkt het wifi netwerk weer. Toen we terug kwamen van de markt bleek de kachel uit te zijn en op rood te staan. Geen gas dus, gisteren gas getankt, die aansluiting lekte wel bij die pomp. Het gas heeft het wel gedaan, zou de fles dan leeg zijn? Maar de andere fles werkt prima, dus ook dat lossen we wel weer op. Met de gaslevel inhoudsmeter gezien dat de gasfles vol was, dus dat was/is het probleem niet. De gasfles op nieuw opengezet en alles werkt weer. Vreemd? Op deze pagina hebben we wat foto’s van Peniscola gezet.  Voor camperaars die vrij achter camping Eden stonden is het goed om te weten dat hier verbodsborden zijn geplaatst.

Poes in laten slapen

Dan hebben we met de kinderen contact gehad over onze 16 jaar oude poes Tara. Ze had suikerziekte en dementeerde. Nu ze bij de kinderen was ging ze verder achteruit en hebben we met z’n allen beslist om haar te laten inslapen. We zullen haar missen, maar het was voor haar de beste beslissing.

20-11-2013. Vandaag een redelijke dag met veel zon, maar toch nog steeds veel wind. Morgenochtend vertrekken we daarom weer een stukje zuidelijker en gaan we naar camperpark km zero, we horen hier hele goede berichten over en we willen dat natuurlijk zelf zien.

Camperpark Zero

21 november zijn we aangekomen bij Camperpark km Zero. Een hele leuke camperplaats. Omdat het een redelijk nieuwe plaats is en de website voorlopig alleen nog in het Spaans, heb ik er een afzonderlijke pagina over gemaakt.

P1010814

22-11-2013. Vanmorgen zijn we op de motor naar Oilva gegaan waar het markt was. Het is een drukke langerekte markt met van alles en nog wat.

Zondag 25 maart rijden we op de scooters naar Pedreguer, 23 km hier vandaag. Hier is een hele grote markt met van alles en nog wat. Ook een gedeelte is ingericht als rommelmarkt. Vanaf Pedreguer rijden we via de kust en de bergen terug naar de camperplaats. In Denia aan de boulevard eten we een stukje. Een hele leuke rit. Ook nu weer blijkt dat een motorscooter toch wel handig is, zeker omdat we beiden niet zo best lopen. Maandag is het wasdag en moeten we boodschappen doen. Ook een noodzakelijk kwaad. Ook kregen we vandaag de vraag hoe of we dat doen enkele maanden in een camper leven van een meter of zes. De keuze van een camper heeft met diverse zaken te maken, wij wilden een camper van maximaal zes meter omdat we dan overal redelijk goed kunnen komen. Daarnaast wilden we een laag bed i.v.m. de spierziekte van Maddy. Dit resulteerde in de keus van de Hymer 572 CL die we hebben. Als we weg zijn leven we grotendeels buiten, is het dagen slecht weer dan is de camper natuurlijk klein maar toch goed leefbaar.

Benissa

P1010861

27 november rijden we voor een nacht naar Benissa, waar kennissen van ons een huis hebben met uitzicht op zee. Het huis, met zwembad is overigens te huur. Wij konden de camper voor de deur kwijt.

 

Orange Grove

28 november rijden we naar Orange Grove, waar we tot 6 januari gereserveerd hebben. Een mooie camperplaats, met ruime zonnige plaatsen. Het is voor ons de eerste keer dat we zolang op één plaats blijven staan. Maar we hebben hier alle voorzieningen, alhoewel 3 amp. stroom weinig is,  en leuke plaatsen als Albir, Benidorm en Altea binnen bereik.P1010865

 

30 november een motortocht gemaakt door de omgeving. Prachtige rit door de bergen. Lekker gegeten. Een fotoverslag op deze pagina.

Zie verder december 2013

Share