Mio Spirit 697 LM

De Mio Spirit 697 LM Truck is een uitgebreid navigatiesysteem met speciale modus om met grote voertuigen te navigeren. Als je de afmeting en het gewicht van je voertuig invult schotelt de Mio Spirit 697 LM Truck je een route voor die eventuele beperkingen in het wegennet vermijdt.Bestel hier uw MIO S697 LM Truck versie

De Mio S697 is een navigatiesysteem met een groot overzichtelijk scherm 5 inch (12,7 cm). Bij de eerste in gebruik name stuurt de Mio je snel en nauwkeurig door de installatie heen. Via de instellingen kun je het systeem helemaal naar je wensen instellen. Ook de maten (lengte, breedte, hoogte) en gewichten van de camper zijn snel en makkelijk in te voeren. Een heel groot pluspunt vinden we direct al het toetsenbord, dat in tegenstelling tot eerder navigatiesystemen heerlijk werkt. Je slaat niet snel twee toetsen tegelijk aan. Ook kun je in de demonstratie-modus alles goed en rustig bekijken. 

Het beeldscherm is overzichtelijk en goed te bedienen. Als we de diverse toetsen bedienen zien we snel hoe het systeem werkt. Er zit een duidelijke demo bij, die we bekeken hebben, maar alles is naar onze mening zo helder dat die niet direct noodzakelijk is.

Bij het eerste ritten in Nederland vinden wij dat het navigeren snel en prima werkt. De route wordt goed aangegeven en de rijbaanaanduiding is helder en plezierig. Ook bij kruisingen geeft het systeem duidelijk de afslagen en de daarbij behorende rijbaan aanduiding goed aan. De stem is helder en goed te verstaan.

Kaartmateriaal

Nieuwe kaarten worden vlot op aan de Mio toegevoegd. Alle LM toestellen hebben levenslange kaart garantie welke geactiveerd moet worden m.b.v. de in de doos bijgeleverde product key in de MioMore Desktop software via de optie “Inruilen” of “Verzilveren”. Als dit geactiveerd is, krijgt u dus 4 keer per jaar nieuwe kaarten voor uw toestel. Ook biedt Mio de mogelijkheid om kaarten te huren, dus ideaal voor een vakantie in een land dat niet standaard in de Mio staat. Ook vraagt het systeem vraagt direct om een back-up te maken, zodat dat ook niet vergeten wordt. Het toevoegen van point of interest is eveneens mogelijk, ze worden zichtbaar op de kaart, je kunt de afstand waarop ze zichtbaar moeten zijn instellen. Ik heb ze op 2 kilometer ingesteld, voor camperplaatsen vind ik dat wel handig. Ook hebben we met de Mio geen storingen gehad, die we ons vorige bekende navigatiesysteem vele malen hadden. 

Conclusie

We hebben ondertussen meerdere reizen gemaakt, waarbij we navigeerden met de Mio navigatie. Wij vinden het een prima systeem, die zijn geld dubbel en dwars waard is. Hij is goedkoper dan meerdere concurenten en navigeert met dezelfde resultaten. In de Mio kunnen ook ‘eigen’ Points of Interest (Poi) geplaatst worden, die zodra je in de buurt bent op de kaart worden weergegeven. Op de standaard ingegeven nuttige plaatsen worden genavigeerd, de zelf aangebrachte zijn vanaf afstand (2 km) te zien.

Navigeren op zelf toegevoegde Poi’s, zoals camperplaatsen. Als er geen route gepland is, ga je naar “Zoeken”, dan naar “Nuttige plaats” dan op  “dichtbij”of  “Stad of gebied” en dan op “type”, selecteer vervolgens bijv. “camperplaatsen.

Wij vinden dat de Mio:

  • snel reageert
  • eenvoudig te bedienen is
  • de route snel oppakt
  • een heerlijk groot scherm heeft
  • prettige stemmen
  • weinig fouten maakt.
  • een keurig verslag bij houd van de reis.

Wat vinden wij iets minder goed:

  • het systeem soms hele grote afstanden niet aan kan.
De Mio is een prima navigatiesysteem, dat met andere merken kan concureren,  en op vele gebieden  beter is dan eerdere door ons gebruikte systemen. Naar onze mening een goede koop qua prijs en prestaties. Op dit moment ben ik in Spanje en ook hier werkt de Mio perfect, we hebben hem zo nu en dan gelijk met de TomTom 950 live gebruikt en wij prefereren dan duidelijk de Mio.
Share