Camperpark KM Zero

Camperpark KM Zero (N38.93839 – W 0.15288 /  N38º5.299′ – W 0º09.142′), Alqueria de la Comtessa 46715, Carrer Metge Panella 1, is in juli 2013 geopend. Wanneer we er aankomen worden we vriendelijk ontvangen door de gastvrouw Gladys. We krijgen een zakje spaanse sinaasappels en een kaart met alle informatie uit de omgeving. Al vanaf binnenkomst voelen we ons welkom en thuis. Er is ruimte voor 35 campers. Ook tijdens de rest van ons bezoek waren alle mensen van het park erg vriendelijk en behulpzaam. Ook kregen we mandarijnen en een groot stuk amandeltaart. Geweldig zo’n camperplaats.P1010806

De camperplaats ziet er erg netjes uit, met ruime plaatsen en keurig schone voorzieningen. P1010808

Op deze plaats bent u 3 km van het strand, 3 km van Olivia en 4 kilometer van Gandia. U kunt er fietsen, maar ook stopt de bus op loopafstand. Natuurlijk gaan we ook deze plaatsen bezoeken, u leest er meer ver in ons reisverslag.

Voorzieningen:

P1010809Het park is voorzien van alle voorzieningen, afvoer grijs en zwart water, water innemen, douches, toiletten, wasmachine, gratis en betaald wifi, lounche. Het park is ook geschikt voor mensen met een handicap. Huisdieren zijn welkom. Alle voorzieningen zijn heel netjes en keurig schoon.

 

Omgeving.

Oliva

Oliva is gelegen in de provincie Valencia.  Oliva is de tweede belangrijkste stad in de regio met 10 km schone zandstranden en ondiepe wateren.  De  duinen scheiden de zee van de sinaasappelbomen . In het centrum van de stad ligt , goed onderhouden een christelijke en Moors dorp . Opmerkelijk monumenten zijn de aartspriester kerk , het klooster Rebollet , de ” Tower of Comare ” – XV en XVI – San Roque – achttiende en negentiende eeuw , en de ruïnes van het kasteel van Santa Ana. Ook  is een bezoek  aan het huis van Gregorio de moeite waard.  In de straat “Tamarit’ zijn  herenhuizen uit de zeventiende tot de negentiende eeuw .

Natuurpark Pego, het- Oliva moeras

Het Oliva moeras is omringd door bergen en is gelegen  tussen de steden van Pego en Oliva . In het natuurpark is 1250 ha riet,  rijstvelden en vijvers. In het gebied is een netwerk van rivieren , kanalen en kanalen. De uitstekende water kwaliteit zorgt voor een  rijke en gevarieerde fauna. Hier vind u een veel vogelsoorten zoals de witwangstern , de samaruc, de marmereend en de Europese vijver schildpad .

Paraje font salt.

In Font Salada kunt u zowel in de zomer als de winter een duik nemen in het heilzame water van de Font salade. Het water staat bekend om zijn heilzame werking tegen huidziekten.

U bereikt het water wanneer u vanaf Oliva de N 332 richting Alicante volgt na PK 210 volgt u de weg naar rechts die naar Font Salade leidt.

Gandia.

Het Hertogelijk paleis van Gandia is een van de meest bezochte monumenten in Gandia. Het paleis is ook bekend als het paleisvan de Borja. Het is een van de meest karakteristieke gebouwen van de stad en ligt in het historische centrum van Gandia . Het heeft een grote binnenplaats en een groot aantal kamer, waaronder de  Golden Gallery en Kronen salon. Er zijn dagelijks meerdere rondleidingen in het paleis.

La Colegiata

De collegiale werd gebouwd  in de veertiende en vijftiende eeuw gebouwd door Alfonso el Viejo. Het is een  islamitische moskee. De Moskee en heeft een enkel schip . Het werd in 1931 uitgeroepen tot een historisch monument .  Bijna overal in de stad is de toren van de Moskee te zien . Ook starten de meeste La Colegiata.

Share