Februari.

We staan nog in L’ Alfàs del Pi op camperplaats Orange Grove. Het dakluik heb ik hier en daar wat bij gekit. Probleem was dat mijn nieuwe tube kit wat te lang gelegen heeft en hard is. Afwachten of het nu dicht is. Ondertussen wel andere kit gekocht, maar eigenlijk niet de juiste. Ik kon hier alleen een soort siliconenkit krijgen. Maar voor noodgevallen lijkt me dat wel okay.

Onze reis tot nu toe 1-2-15

Ook vandaag hebben we weer veel wind, maar het is droog en zonning. In L’Alfas del Pi is een webcam.voor degene die dat leuk vinden.DSC02282

3 februari We hebben weer zon, maar toch nog veel wind. Maar we kunnen buiten zitten en Maddy haar haar wordt geverfd en geknipt. Dit kan natuurlijk niet zonder toezicht  🙂

Februari 2015
Februar, Alfas del Pi

Daarna gaan we op de motor naar Benidorm, ook daar is altijd wat te zien.

4 februari s’morgens op de motorscooter naar de markt in Benidorm geweest, wat altijd leuk is. Er zijn twee markten in Benidorm, deze keer waren we op de markt boven bij het station. Vannacht hadden we een klein regenbuitje, het dakluik lekte niet, dus mijn reparatie heeft geholpen. Vandaag is het koud, we hebben voor het eerst tijdens onze reis overdag de kachel aan. We hebben voor we hier aankwamen LPG getankt, dus we kunnen er wel een poosje tegen.

5 februari, vanmorgen even tijd maken om de camper te poetsen. We maken daarbij gebruik van Roveq schoonmaakproducten. Vooral de hygiënische reiniger en de gel ontkalker is heel handig voor onderweg. We hebben zelfs al wat mensen geholpen die zaken niet schoon kregen 🙂 Ondertussen is het zonnetje er weer.

Vrijdags is er markt in Alfas del Pi, natuurlijk zijn we daar ook even geweest. We zien daar ook een speciale VW langsrijden  😛

We hebben vandaag via internet, ja dat ging even, geklaagd bij Orange Grove en wipzona.es dat het internet heel slecht is en regelmatig uitvalt, terwijl je er behoorlijk voor moet betalen. Ik ben benieuwd naar hun reactie. Ik kan mijn websites eigenlijk niet bijhouden met dit internet en gebruik dan ook vaak een kaartje. Van de privider wipzona, kreeg ik netjes bericht : ” Er zijn momenteel problemen met de verbinding op de Camping en de omgeving daaromheen.Hier wordt naar gekeken door het gehele team van Wipzona en zal binnen korte tijd weer goed werken”. En inderdaad daarna werkte het internet weer prima. We staan hier prima, ik heb aan beide kanten aardige buurvrouwen die onze catering verzorgen 🙂  DSC02318

Daarnaast is het heel gezellig.DSC02323

Vandaag 9 februari heeft onze aardige buurvrouw (één van de cateringburen) overheerlijke saoto soep gemaakt. Maudy bedankt, het was heerlijk!!!!!!!!!!saoto

Ook horen we uit betrouwbare bron dat de campers in Almerimar zijn weggestuurd, natuurlijk zijn we benieuwd of ze er nu weer staan of dat het definitief verboden is.

10 februari even naar (oud) Benidorm geweest, de stad van de wolkenkrabbers, stranden, senioren, zon en cultuur. Overigens waren ze de zon vandaag vergeten. Enkele foto’s

Vandaag (11-2-15) op de markt in Benidorm een kilo prachtige champignons gekocht voor € 1,- en 6 grote navelsinaasappels ook € 1,- Morgen champignonsoep koken. Tevens hebben we een verjaardagsfeest, heel gezellig met meerdere nationaliteiten.

13 februari, onze laatste dag op Orange Grove, morgen gaan we naar camperpark KM Zero. Vandaag maak ik nog indisch stoofpotje voor de buren en natuurlijk een beetje opruimen. En we hadden weer een geweldig verjaardagsfeest.

14 februari rijden we naar camperpark KM Zero, waar we zoals altijd vriendelijk worden ontvangen. Het camperpark ligt op fietsafstand van Oliva en Ghandia, dus een leuk plekje tussen deze steden. Lees er meer over in ons verslag van 2013.

Positie: 38.938466 °, -0.152841 °

KMzero

DSC02419

De camperplaats is sinds vorig jaar uitgebreid en de gehandicapten voorzieningen zijn ook prima.

Ook zie je soms leuke tekeningen op een camper..

Vanmiddag 15 februari met vrienden gegeten in El Poseidon in Daimus. We zijn daar al vaker geweest en het eten is heerlijk en goedkoop.

Marieke16 februari een poos geskyped met Marieke die haar verjaardag viert, natuurlijk ook met Maroa en Jay onze kleinkinderen. Op  zulke dagen is het iets minder om onderweg te zijn, maar dat halen we later wel in.

 

18 februari samen met vrienden naar Grau de Gandia gereden, waar we even hebben rondgekeken. Het weer viel tegen, bewolkt en een koud windje. We hebben daarom een restaurant opgezocht waar we heerlijk hebben gegeten voor 16,50 p.p. inclusief drank, voorgerechten, hoofdgerecht, nagerecht en koffie. Het was heerlijk. Oh ja, het voorgerecht en  de schaal met schaal- en schelpdieren was voor 2 personen. Voor wie dit ook wil: Rte Terra Y Mar, C/Virgen 39, Graude Gandia.

20 februari rijden we verder en belanden op camperplaats La Vinca in Tavernes de la Valldigna (N 39.08178   W -0.21245), waar we een leuk plekje vinden. De camperplaats kost € 6,00 en we hebben zonnig weer. Er is enkele uren per dag (gratis) stroom, ook is er in de kantine internet. Gisteren hadden we het nog via de antenne in de camper, maar dat valt nu steeds weg. Maar ja, allemaal bij de prijs inbegrepen en eigenlijk alleen in de kantine, dus we klagen niet.

We staan nu een paar dagen op camping-car La Finca, een prima plaats voor € 6,00. De camperplaats is prima, alleen in de omgeving Tavernis de la Validigna Playa is niet zoveel te doen in de winter. Wel kun je er prachtig fietsen. Het dichst bij is Tavernes op bijna 5 km of Cullera op 12 km. In deze plaatsen zijn meerdere supermarkten. Wel vonden we vandaag een prima restaurantje in de buurt van de camperplaats, Cahmberi waar we heerlijk hebben gegeten. Er is een invalidendouche, maar die gebruikt iedereen. Belachelijk natuurlijk dat dat toegeslaten wordt.

Als we na het eten bij de camperplaats aankomen zijn Hans en Bettie gearriveerd, weet u wel, één van de cateringdames van Orange Grove. We zitten weer goed 🙂

S’middags komt er een flinke camper M.A.N. vrachtauto met een camperopzetunit de camperplaats oprijden. We vinden het een prachtige wagen. Leuk ook deze mensen hebben, net als meer mensen die we zijn tegengekomen, ons reisverslag uitgeprint. ook deze mensen hebben, zoals veel mensen met een camper, altijd gezeild. Zwerven zit in het bloed zeggen ze wel eens, maar ik geloof dat steeds vaker. We komen heel veel voormalige plezier- en beroepsvaarders tegen.

Er is veel wind, maar we hebben wel heel mooi weer. Op de camperplaats is het druk, maar iedere dag komen er plaatsen vrij en komen er weer nieuwe campers. Is het vol dan kun je op het terrein voor de camperplaatsen, tegen betaling, overnachten.

Het internet is hier alleen in de kantine en eigenlijk slecht zodat we het maar zo nu en dan internet in de camper hebben via de antenne en router.

In de camper hebben we over de voorstoelen stoelhoezen van een bekend merk. We hebben deze nieuw gekocht, maar kreuken vreselijk, zitten niet strak rond de stoelen etc. Ik heb daarover geklaagd. Eerst kreeg ik geen reactie omdat men het bespreken wilde, dit bleek uit een mail van 11 augustus, nu ik op 24 februari 2015 om antwoord vroeg, kreeg ik te horen dat de klaagzang onnodig was omdat het prima hoezen zijn. Ik kon langs komen voor nieuwe elastieken en misschien wel andere hoezen. Dus 480 km op en neer naar dit bedrijf voor stoelhoezen, hoe verzint men een dergelijke oplossing. En dat durft men ook nog Topservice te noemen/ . Hier zakken niet alleen de stoelhoezen vanaf, maar ook mijn broek. Ik heb dit bedrijf dan ook maar van al mijn websites verwijderd, men weet kennelijk niet hoe men met klachten moet omgaan. Jammer.

De 25ste maak ik een vleesgerecht en Bettie indische spruitjes, we eten met z’n vieren in de camper van Hans en Bettie, het was heerlijk. Het recept komt binnenkort op Camperpunt bij de receptenbuel

26 februari is onze kleinzoon Jay jarig. Op zulke dagen is het jammer dat we er niet bij kunnen zijn, maar als we terug zijn vieren we het nog een keer GEFELICITEERD JAY van Opa en Oma. We hebben vandaag prachtig weer en kunnen heerlijk buiten zitten en daarvoor zijn we in het zuiden. Ook hebben we weer gegeten, benieuwd wat?DSC02516

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze buren nemen Bo vaak mee als ze gaan wandelen, zo komt hij ook op het strand en loopt wat verder dan met ons. Geweldig zulke buren. Ook vind een poes dat hij maar met ons mee moet, maar we hebben hem maar vertelt dat hij even verder moet zoeken.

Gisteren gezellig bij elkaar gezeten, natuurlijk had Bettie hapjes gemaakt. Omdat Hans een hekel had aan de afwas heeft hij daar hulp voor ingeschakeld.

De laatste dag van de maand heeft de eigenaar van de camperplaats een paella maaltijd georganiseerd. Er wordt volop sangria bij geschonken en dat voor € 5,- per persoon. Daarbij hadden we prachtig weer. het was bere gezellig.

Maart 2015

Terug naar begin reisverslag, klik hier!

Share