September

We zijn de camper weer klaar gemaakt, deze keer voor een reis van een klein drie weken. 21 september moet de camper weer voor APK en een beurt naar de garage.

Reisdoel.

Het doel van de reis weten we nog niet, maar we denken aan Bretange en/of Zuid-Frankrijk. De weersvoorspellingen zullen uiteindelijk wel de doorslag gaan geven. Onderweg testen we natuurlijk weer diverse accessoires.

De bedoeling is dat we 31 augustus in de loop van de ochtend vertrekken richting Franse Alpen.

31 augustus zijn we vertrokken.

DSC0762831 augustus rijden we naar Luxemburg, we vinden een overnachtingsplaats in Perl (Dld) aan de Moezel (N49,47758 en O 6, 38245), het is dicht bij het drielandenpunt en de Moezel, maar verder stelt het niet veel voor.

1 t/m 3 september.

DSC07629De volgende dag rijden we door naar Pont a Mousson, een leuke camperplaats. Het weer is prachtig en warm. We rijden even door de omgeving, maar langs de Moezel rijden kan niet echt zodat we besluiten weer terug naar de camper te gaan. Ook heeft de motornavigatie de geest gegeven, hij werkt nog wel, maar wil niet meer laden. Kennelijk de aansluiting defect. Dat is erg onhandig. Ik los het deels op met een oude TomTom in mijn jaszak. Thuis maar eens kijken of dat gemaakt kan worden, anders zal het een andere navigatie worden 🙁 Het internet op de camperplaats is om te huilen, Gelukkig heb ik wereldwijdwifi en Fonera wat ik met een antenne ook kan gebruiken. Morgen rijden we verder richting het zuiden.

Ook zagen we een Lusemburgs jacht met een Zeeuwse vlag de haven uit varen in Pont a Mousson. DSC07658

4 september

Na gisteravond gezellig met zes man in het restaurant op de camperplaats gegeten te hebben, zijn we vandaag verder gereden. We willen naar Col du Lautaret waar we jaren eerder ook al eens geweest zijn, een prachtig plekje. We rijden rustig binnendoor. De omgeving en natuur is prachtig. We vinden een plaatsje in Gray, op de camperplaats bij de camping.(N 47.45240 en O 005.60273). We staan op één van de achterste plaatsen en kijken zo over het veld de natuur in.DSC07660

5 september

Vandaag een prachtige rit door de bergen naar La Balme de Sillingy (N45.97107 en O.006.63146). DSC07679Ik had snelwegen en tolwegen op de navigatie uitgezet. Je rit duurt dan wel langer, maar je komt op de prachtigste plekjes als je over smalle bergwegen je bestemming zoekt. We reden via het Lac de Vouglans, waar je prachtige uitzichten hebt.

6 september

Na een prachtige rit door de bergen en over meerdere cols, aangekomen op Col de Lautaret, waar we de nacht doorbrengen. Onderweg vele mensen op leeftijd die op de racefiets de diverse Cols beklimmen, zoals de Cols, de Telegraph, du Gabibier, en du Lautaret. Ik kan me niet voorstellen dat dat gezond is.

9septem2016

Op de Col de Lautaret heerlijk geslapen, het koelde behoorlijk af. Deze keer zagen we er jammer genoeg geen bergmarmotten zoals een eerdere keer.

7 en 8 september

We vertrekken naar een camperplaats bij de piste van Lans en Vercors (www.lansenvercors N45.12416 en O 5.59068). Het is een leuke plaats met alle voorzieningen die je nodig hebt, dus water, afvoer zwart en grijs water en afvalcontainers. Je ziet de hele dag paragliders bezig en we zagen ook enkele (model) zweefvliegtuigjes. Ook lande er een luchtballon. Bij de plaats is een kleine bar-resturant. We hebben hier een frietje met ham gegeten hebben en wat gedronken. Wij vonden het voor wat ze leverden behoorlijk aan de prijs. Internetten is op de camperplaats erg lastig, zowel mijn mobiele internet, wereldwijdwifi, vrije netwerken en fonera zijn buiten bereik. Lastig, maar ook wel even rustig. De plaats is verder een aanrader en wordt ook druk bezocht.

9 september.

We hadden een plaatse aan een meer uitgezocht, maar dat stond ons niet aan, toen naar een tweede plaats. Dat was ook aan een meer, maar heel erg kleine plaatsen en de deur kon nauwelijks open. Uiteindelijk een leuke vrije camperplaats gevonden in Izernore (N46,21845 O,5505). Je kijkt over de velden en tegen de heuvels. Een mooie plaats met de noodzakelijke voorzieningen, zwart en grijs water lossen en een kraan. Onderweg kopen we forel, die we roken. Zoals ook eerder vinden wij het eigenlijk geen echte lekkere vis. Alleen met veel kruiden wordt het smakelijk. Dus in het vervolg weer andere vis.dsc07762

10 en 11 september

We trekken verder en komen in Louhans ( N 46.62973 en  O  5.21367 ), een ticket moet je kopen in de automaat van de Flot-Bleu, maar deze is defect. Als ik het aangegeven nummer bel zijn ze het weekend niet bereikbaar. De sani werkt wel via de automaat. Wel komt een meisje de € 0,20 ct p.p. toeristenbelasting innen. Ze weet dat de automaat defect is, maar dat is niet voor haar. Dus je we staan goedkoop. Het is vandaag erg warm, maar we zitten in de schaduw. Het stadje is leuk om te bezoeken. Het stadje is bekend van het Bresse gevogeltje. Vanmiddag heb ik tappas van o.a. de Bresse kip gegeten. Dat was heerlijk. Maddy had een salade. Vanavond eten we hapjes met o.a. eigen gekookte verse krab, overigens had ik dat thuis gedaan en schoongemaak en ingevroren meegenomen. Ondertussen hadden de koeien ook verkoeling nodig 🙂 Vandaag 11 september was het wederom warm, maar wel wat bewolking. Morgen gaan we verder.

12 september.

Vandaag naar Vandenesse en Auxis aan het Canal de Bourgogne gereden (N 47.22034,  O 4.61738). Een leuke camperplaats aan de haven. Het is bij een sluisje waar met enige regelmaat schepen doorkomen. Voor dei fietsliefhebbers zijn er fietsroutes langs het kanaal.

13 en 14 september

We rijden naar Campigny les Langres aan de jachthaven (N47.88179 en O 0005,33864), een mooie plaats, toch besloten we nog iets door te rijden.dsc07822

We rijden door naar Bulgneville (N 48.20752 en O 005.83873) een hele mooie camperplaats € 3,00.

15 september

Vandaag naar Hans sur Lesse in België gereden. Eerst in het dorp een hapje gegeten, maar dat was geen hoogvlieger, slechte bediening, en smakeloos eten.  We komen op de camperplaats hier een kennis tegen die we via facebook kennen. Heel gezellig met zijn vieren een wijntje  gedronken. En dan krijgen we de eerste regen van de vakantie.dsc07826

16 september

Ons reisje zit er weer op, vandaag naar huis gereden. Onderweg een beetje file bij Brussel en Antwerpen. Tijdens de reis hebben we weer leuke en aardige mensen ontmoet. Zo wordt je vrienden en kennissenkring steeds groter. Nu opruimen en schoonmaken. Maar met de middelen van Roveq en anderen gaat dat zeker lukken. Onderweg hebben we vaak de Tube U antenne gebruikt en lukte da niet, dan bracht wereldwijdwifi uitkomst.

Weer thuis
Weer thuis

Leuk dat u ons reisverslag leest. Bij de volgende reis hopen we dat we u weer een plezier doen met ons verslag. En natuurlijk is iedereen op de camperdag in Goes welkom

 

Share