Bretagne ‘Frankrijks Wilde Westen’.

Bretagne steekt zijn getande drakenkop als een van de oertijd daterend monster richting Amerika uit. De kwijlende draak braakt dan ook meer dan 800 eilanden uit, waarbij rotsen en kliffen die voor de kust liggen niet zijn meegeteld. Bij een reis naar Frankrijks ‘Wilde Westen’ hoort net zo goed een ziedende storm om een met schuim bespatte rots als het lome genot van een dagje aan het strand of het ontdekken van een eenzame baai. De kans dat u dit werkelijk zult beleven is aanzienlijk.

Het schiereiland Bretagne.

Het schiereiland Bretagne is één van onze favoriete campergebieden, bijna overal vind je mooie camperplaatsen. Bretgane is bijna net zo groot als België. Het weer is er vaak grillig, vandaag grijs en grauw en morgen stralend blauw. En het kan er ook stralend weer zijn, in Carnac valt bijvoorbeeld minder regen dan in Nice. Als u met uw camper Bretagne bezoekt hou dan de camperplaatsen in ere. Ook in deze hele vriendelijke camperstreek verdwijnen al camperplaatsen. Volgens ons wordt dit meestal veroorzaakt door ons zelf.

De zuidelijke kust is zonniger, droger en warmer dan de noordkust. De natuur, de flora en fauna wijken af van de rest van Frankrijk, waardoor u ook kennis maakt met een andere streek, dat veel opzichten lijkt op de Engelse kust van Cornwall of de Ierse of Schotese kusten. In Bretagne zijn de belangrijkste bezienwaaardigheden typisch Bretons, Ze vertellen over de geschiedenis en het volksgeloof. Iedere (camper)bezoeker verliest uiteindelijk zijn hart aan deze streek. Dit vooral door de lieflijke vissersplaatsjes langs de kust, mooie baaien, stranden, maar ook grillige kusten en hoog opspattend zeewater dat op de rotsen beukt.

Nuttige informatie.

Schaal- en schelpdieren.

Natuurlijk is Bretagne ook bekend om Mosselen en schelpdieren: mosselen (moules) en oesters (huîtres) zijn de sterren van de Bretonse schelpdieren. Zo zijn de mosselen van de baai van de Mont-Saint-Michel (Vivier-sur-Mer) en van Pénestin zeer bekend. De beste oesters komen uit Cancal (mijn favorite plaatsje wat oesters betreft), Carantec, Penerf, Bélon, de golf van Morbihan. Oesters worden het gehele jaar gegeten, bedenk dat platte oesters minder vet zijn dan holle. Een geliefd gerecht van velen zijn de zeevruchtenschotels (Plateau de fruits de Mer) die ook overal in restaurtants te krijgen zijn. Voor reizigers die van kunsthistorische steden houden zijn de volgende steden aan aanrader: Dinan, Fougères, Rennes, Saint Malo en Vitré. Typische Bretonse stadjes zijn, Bécherel, Châteaugiron, Chatelaudren, Combourg, Guerlesquin, Jugon-les-Lacs, Moncontour-de-Bretagne, Pontrieus, Quintin, Roscoff, Tréguier.Steden, bouwerken, havens.Bretagne is rijk aan bouwwerken, zoals het Parlement de Bretgane in Rennes en het unieke St. Malo.Ook vind je in Bretgane nog een bouwstijl, de forticaties van de havens, bezienswaardig zijn de havens van Saint-Malo, Brest, Concarneau en Vannes.Bretagne een bezoek zeker waard.

Bezienswaardigheden:

U kunt kiezen uit vele mogelijkheden. Bezoek de pointe de Saint-Mathieu om te genieten van het panorama vanaf de pointe de Créac’h Meur met de oude abdij en de vuurtoren. Het eiland île de Bréhat is zeker een bezoek waard. Boven Paimpol ligt aan de kust Pointe de l’Arccouest met haar maginifique panorama. Van hieruit kunt u île de Bréhat bezoeken, er is een camperplaats. Natuurlijk zijn er nog heel veel meer bezienswaardigheden, zoals de baie de Saint-Brieuc, het schiereiland Crozon etc.

Landeninformatie, handige weetjes, tips, veiligheid en veel meer vindt u in de Trotter gidsen.

Reisverhalen
Ga terug naar de Frankrijk pagina.
Share