Orange Grove / La Colinda

Uit betrouwbare bron hoorden wij dat de Camperparken Orange Grove en La Colinda in El Albir (Spanje) binnen een maand hun poorten moeten sluiten. Beide parkeigenaren gaan in beroep tegen het besluit.

Steeds vaker worden er in El Albir parken gesloten. Eerst lag camperpark Costa Blanca onder vuur, deze is na een rechtszaak gelukkig weer geopend. Nu zijn het weer twee andere parken. Jammer want El Albir is een hele leuke bestemming in de winter.

Tweede tegenslag voor gemeentebestuur Alfaz

ALFAZ DEL PI – De autoriteiten in Valencia hebben het socialistische gemeentebestuur van Alfaz del Pi geïnformeerd om voorlopige licenties te annuleren. De regering van de autonome regio Valencia is van mening dat de voorlopige vergunningen afgegeven aan de camperparken La Colina, Orange Grove en de openluchtbioscoop in Albir niet voldoen aan de wettelijke eisen. Het camperpark Orange Grove moet zijn activiteiten binnen 30 dagen stoppen en het terrein weer in de oorspronkelijke staat brengen. Er blijken op dit moment teveel juridische problemen te zijn voor het huidige gemeentebestuur onder leiding van de socialist Vicente Arques. De advocaten van de regionale regering in Valencia hebben het gemeentebestuur aangeklaagd en verzocht om vergunningen afgegeven door de afdeling “urbanismo” in te trekken. Deze zouden nooit de goedkeuring mogen hebben gehad van het gemeentebestuur, daar zij niet aan de huidige wetgeving voldoen. Volgens de regionale autoriteiten zijn voorlopige licenties verleend op grondstukken, die niet aan de wettelijke vereisten voldoen voor de in de licenties genoemde activiteiten. Deze voorlopige licenties, die bouwactiviteiten toelieten, werden afgegeven zonder de verplichte beschikbaarheid van de “Declaración de Interés Comunitario” (Verklaring van Algemeen Belang). In het geval van de camperplaats La Colina heeft de lokale Partido Popular het gemeentebestuur aangeklaagd wegens het handelen tegen de wet. In het geval van de openlucht bioscoop Colci in Albir heeft een inwoner van Albir het gemeentebestuur aangeklaagd omdat hij van mening is dat de vergunning, afgegeven door de afdeling “urbanismo”, tegen de huidige wetgeving is. De advocaat van de autonome regering in Valencia heeft alle relevante documenten opgevraagd en daaruit geconcludeerd, dat er gebreken zijn in de gevolg­de procedures en heeft daarop een officiële klacht ingediend bij het gerechtshof, waarbij hij heeft verzocht om de beslissingen van het gemeentebestuur ongeldig te verklaren en derhalve deze voorlopige licenties in te trekken. Het regionale Ministerie van Milieu is een onderzoek begonnen naar de bouwactiviteit van de rotonde bij Alfaz del Pi op de N332. Met deze bouwactiviteit is zeven jaar geleden begonnen en zou moeten worden gestopt, omdat er geen toestemming is gegeven door de “Confederación Hidrografica del Jucar”.

Uit blad de Week…

Orange Grove is in ieder geval gesloten vanaf 13 april tot 1 oktober geven ze aan. Daarna zouden campers weer welkom zijn. Afwachten dus . . .

Share

Over Martin

Gepensioneerd inspecteur van politie en functionaris voor de gegevensbescherming. Getrouwd, vader en opa. Veel kampeer- en camper ervaring. Oprichter en erelid van de Camper Club Nederland. Verdiept zich in de (juridische) zaken m.b.t. campers.
Dit bericht is geplaatst in Camperlanden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie