Camperplaats Hansweert

We vertrekken 6 juni naar Hansweert, waar we met vrienden hebben afgesproken. We kennen Hansweert natuurlijk goed, want het is dicht in de buurt en we hebben zelf meegewerkt aan de tot het tot stand komen van de plaats. Als we aankomen is er voldoende ruimte, er staan drie campers. We zoeken een plaatsje en blijven er tot zaterdagmorgen. Vrijdag komen er enkele campers die direct een plaats reserveren, waardoor er mensen moeten vertrekken. Ze blijken met een camper of vijf te zijn en doen alsof het hun eigen plaats is.

Verpesters van camperplaatsen

P1060301

Eén camper laat zijn water lopen, de vuilnis licht buiten en er wordt ook nog een gasfles open gedraaid vlak bij de koelkast van een andere camper. Op die momenten denken we weleens waarom maken we ons druk om Nederland campervriendelijker te maken. Zulke mensen verpesten het op ergerlijke wijze voor velen. En ja als je er iets van zegt krijg je een grote mond. Maar verder is Hansweert natuurlijk een mooie plaats met een leuk uitzicht op de scheepvaart.

P1060294

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sas van Gent

We vertrekken zaterdags 8 juni naar Sas van Gent waar ook een leuke camperplaats is, we vinden er een plekje en kunnen de hele dag heerlijk zonnen.
P1060304

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben we een vrije wifi verbinding met behulp van onze antenne en router. Zondag is onze schoonzoon jarig en gaan we een dagje naar huis. Maandag hopen we richting Frankrijk te vertrekken.

Natuurlijk hebben we zondag gezellig de verjaardag van Hemand gevierd, na zijn ernstige ziekte (hartstilstand op 17 maart) waren we blij dat we het samen met hem en zijn gezin mochten vieren. Het gaat prima met hem en knapt wonderwel snel en goed op.

Frankrijk

Maandag 10 juni verstrekken we naar Frankrijk, Pas de Calais, we lunchen in Duinkerke op de gratis camperplaats aan het strand (N 51.053440 en O 2, 415150), waarna we doorrijden naar Calais (N50,966858 en O 1.844210), waar we op de camperplaats voor € 7,- overnachten. P1060355

Dinsdag rijden we lang de kust verder en vinden een gratis plaatsje in Merlimont plage (N 50.46.0308 en ) 1.579870). We vinden deze plaatsen natuurlijk via Facille en Route, welk camperplaatsen boek u hier kunt bestellen. Via SFR Wifi Fon, kan ik met behulp van de  test antennes en Fonera internetten. Ook hebben we even gekeken hoeveel gas we nog in de LPG fles hadden, omdat we niet meer wisten wanneer we voor het laatst LPG hadden getankt.P1060398

Woensdag 12 juni rijden we naar Ault (N 50, 103989 en O 1.451260), waar ook een gratis camperplaats is. Je staat hier op loopafstand van het stadje. Ook hier hebben we weer via SFR Wifi Fon internet. Je hebt wel een goede zware antenne nodig om contact te krijgen.

P1060402

 

We gebruiken onderweg steeds de Campeo, wat prima gaat via de omvormer. We gebruiken hierin steeds de coffeeduck pad en hebben heerlijke verse koffie i.p.v. de senseo koffie. Het weer is vandaag ietsje bewolkt en het spettert zo nu en dan een beetje.

Dieppe

De 13e staan we in Dieppe (N 49.931160 en O 1.86830), een leuke camperplaats voor € 7.- met alle voorzieningen. In Dieppe zijn camperplaatsen aan de Boulevard en op de plaats onder de rotsen waar wij staan.P1060427 Op de plaats zijn voorzieningen. De plaats aan de Boulevard is ook leuk, maar met de scooter zijn we zo in de stad en hier sta je wat rustiger.P1060421 In de nacht van 13 op 14 juni is het gas op, we merken dat s’morgens. Ik zet de nieuwe fles open, maar wat of we ook doen de koelkast wil niet op gas branden en blijft knipperen.  Omdat ook de vriezer vol zit zet ik het aggregaat aan zodat de koelkast op 220 Volt kan werken. Ik maak de brander schoon, ook mede camperraars doen hun best, maar geen resultaat. We besluiten in te pakken en naar een Domatic dealer of naar huis te rijden. Maar eerst vul ik nog LPG bij. Nadat we dat gedaan hebben probeer ik de koelkast nog een keer en ja  met moeite start de koelkast weer op gas. We rijden dus weer terug naar de camperplaats.  Op ‘ons’ plekje staan ondertussen andere Nederlanders. Zonder dat we het vragen schuiven ze een stukje op en kunnen we weer vooraan staan. Bedankt dames.

Fécamp

17 juni rijden we naar Fécamp, waar het heel erg druk is, we vinden wel een plaatsje, maar met alleen uitzicht op vuilniszakken. We besluiten door te rijden naar St. Jouin Bruneval (N 49, 64991 en E 0,15300). We staan hier bij de oliehaven en aan het strand. Het is een gratis plaats, als je even naar boven rijdt zijn daar alle voorzieningen. Ook staat staat er een frites-tent en een restaurantje dat druk bezocht wordt.P1060464

La Mailleraye sur Seine

Woensdag 19 juni rijden we naar La Mailleraye sur Seine (N 49,483997 en 0,773700). Een mooie plaats aan de Seine waar we wel vaker komen. Ook hier kunnen we met een Tube U antenne van 2Com weer op Fonera internetten. Met de TurboWifi kunnen we geen verbinding maken. De Tube U is dus een stuk krachtiger dan de Turbo Wifi. Donderdags 20 juni krijgen we s’avonds een flinke stortbui en kleurt de lucht gewoon geel.P1060518

Le Havre

Zondag 23 juni rijden we naar Le Havre (49,490669 en 0,120780 ), het weer is nog steeds wisselvallig. Hier staan we verhard en dat is met regen wel beter. Ook hier hebben we weer FSR Wifi Fonera en een prima ontvangst. Wat dat betreft is fonera een hele vooruitgang nu SFR het ook levert. Bijna overal met onze antenne internet via Fonera:-). Vanaf de camperplaats kijk je op de havens en daar is altijd wel iets te doen, ook loop je zo Le Havre in.

CP Le Havre

Alhoewel de koelkast nu weer prima werkt, vandaag toch maar even de gasvoorraad gemeten met de gaslevel inhoudsmeter zodat we op tijd over kunnen schakelen naar de nieuwe fles. We hebben nog genoeg voor een paar dagen, we hebben de boiler dag en nacht aan staan, dus gebruiken wel iets meer gas, maar dat is voor ons gemak.

Dieppe

Vanuit Le Havre gaan we terug naar Dieppe (N 49.931160 en O 1.86830) waar we direct weer leuke contacten leggen en ook mensen tegenkomen die we enkele jaren terug in Portugal hebben ontmoet. In de haven liggen zeilschepen van een wedstrijd en er staan kraampjes. Heel gezellig allemaal. Ook wordt er nog gezeild.

P1060605

De 27ste s’morgens zie ik een Nederlander zijn chemisch toilet legen in het gras op het einde van de camperplaats, vervolgens gaat er afvalwater van zijn vuilwatertank in de cassette en die wordt er ook neergegooid. Ik maak me kwaad en zeg er wat van “Och meneer het is maar wat vuilwater”, waarop ik zeg aangeef dat ik me erger aan zijn gedrag en hij erg asociaal bezig is. Gelukkig stopt hij daarna, maar het kwaad is dan al geschiedt. Aan het begin van de camperplaats zijn alle voorzieningen, zulke mensen verpesten het voor heel veel anderen. Later bleek dat bijna iedereen zich eraan ergerde.

België

Antwerpen en Lier

Vervolgens rijden we naar Antwerpen, maar we mogen niet op Vogelzang staan er is een festival, dus rijden we maar door naar Lier waar we een plaatsje vinden bij de Leuvense Poort (51,13013 -4,58232).P1060621

Neerpelt

De volgende dag rijden we naar Neerpelt, de Welvaart (51,23290 – 5,43206) , waar we een plaatsje aan het water vinden. Het regent gestaag. Ook hier hebben we een Wifi verbinding via Fonera en de Tube U antenne met router, zodat we ook de tablet kunnen gebruiken. We laden de tablet steeds op met de lava charger, wat er weer voor zorgt dat we minder stroom van de camperaccuus gebruiken.P1060623

Lommel

We rijden vandaag naar vrienden in Lommel (B), waar ik mijn 63ste verjaardag vier. Thuis doen we dat met de familie nog een keer over. Morgen naar huis. Het was deze keer een korte vakantie, maar we vinden het altijd heerlijk er even uit te zijn.

Share