Campeo

De Campeo is een senseo apparaat dat qua stroomverbruik is aangepast voor gebruik in de camper of bijv. op de camping. Senseo apparaten zijn vaak 1450 tot 1650 watt en niet geschikt voor gebruik via een omvormer in de camper. De Campeo is aangepast tot een gebruik van 700 Watt, waardoor we het in de camper via een sinusomvormer (1000 watt) kunnen gebruiken.P1050638 Volgens opgave van Travallo is het enige verschil met een ‘normaal’ senseo apparaat is dat het opwarmen iets langer duurt. Wij hadden een opwarmtijd van iets minder dan 4 minuten nodig. Tijdens onze reizen hebben we de Campeo getest. Daarnaast hebben we ook vergeleken met onze ‘normale’ Senseo. Tijdens de test hebben we naast de ‘normale’koffiepads ook gebruik gemaakt van de pad van Coffeeduck. Het gebruik van de Cameo bevalt ons goed, tijdens het opwarmen gebruikt de Campeo natuurlijk stroom (1), maar nadat het opwarmen is gestopt, kwam onze accu weer bijna terug op het niveau van  voor het opwarmen (2)

P1050635

P10506371. Links tijdens het opwarmen

2. Rechts na het opwarmen en zetten van de koffie.
P1050641

 

Voor het gebruik via de accu door middel van een omvormer is een sinusomvormner van minimaal 800 noodzakelijk. Wij gebruiken een sinusomvormer van 1000 watt.  (Bedenk wel dat het aansluiten van een omvormer rechtstreeks op de accu moet gebeuren. Als u er zelf onvoldoende kennis van heeft, moet u de vakman inschakelen).

Samenvatting test

We gebruiken de campeo nu al enige tijd en het bevalt ons prima, zeker in samenhang met coffeeduck. De campeo is prima te gebruiken in de camper of caravan, zelfs als je net als wij veel vrij staat, het gebruik valt reuze mee, mist de camper voorzien is van goede accuus en de juiste omvormer. Door het gebruik van gemalen koffie smaakt de koffie naar koffie. De combinatie van deze senseo en coffeeduck is dan ook ideaal..

Bedenk dat ook de Campeo ontkalkt moet worden als het ‘calc’ lampje gaat branden. Wij ontkalken met citroenzuur.

Ontkalkingsprocedure

  1. Meng in een maatbeker ongeveer 50 gram citroenzuur met 1 liter water. Roer het mengsel totdat het poeder volledig is opgelost.
  2. Vul het waterreservoir met het ontkalkermengsel. Plaats het waterreservoir vervolgens terug in de koffiemachine.
  3. Druk op de aan/uitknop   De machine is klaar voor gebruik wanneer de lichtring continu brandt.
  4. Plaats de 1-kops padhouder q met een gebruikte koffiepad in de koffiemachine. Sluit het deksel en zorg ervoor dat het goed vergrendeld is. U kunt de machine niet ontkalken als het deksel niet goed is gesloten en de hendel van het deksel niet is vergrendeld. Als dit het geval is, knippert het indicatielampje met tussenpozen. Opmerking: Plaats tijdens het ontkalken altijd een gebruikte koffiepad in de padhouder. Deze pad dient als ‘filter’ om te voorkomen dat de zeef of de opening in de padhouder tijdens het ontkalken verstopt raakt met kalkresten.
  5. Zet een kom met een inhoud van ten minste 1500 ml onder de tuit om het ontkalkermengsel op te vangen.
  6. Druk de 1-kops knop en de 2-kops knop qq tegelijkertijd kort in om de ontkalkingscyclus te starten. Het CALC-lampje begint te knipperen om aan te geven dat de ontkalkingscyclus is gestart. Met tussenpozen komt er warm water uit de koffietuit. Tijdens de ontkalkingscyclus stopt de machine 3 tot 4 keer om het ontkalkermengsel in te laten trekken en opnieuw op te warmen. Laat de machine de hele ontkalkingscyclus doorlopen. Deze duurt ongeveer 4 tot 5 minuten. Schakel de machine niet uit tijdens de ontkalkcyclus! Wanneer al het water in het waterreservoir is opgebruikt, is de ontkalkingscyclus voltooid. De lichtring rond de aan/uitknop begint snel te knipperen.
  7. Herhaal de ontkalkingsprocedure (stap 1 tot en met 6). Vervang de gebruikte pad door een andere gebruikte pad om de kalkresten te filteren.
  8. Spoel het waterreservoir om met kraanwater. Vul het waterreservoir tot de MAX-aanduiding met kraanwater en herhaal stap 3 tot en met 6. Opmerking: Vul het waterreservoir niet met gebruikt heet water of met het gebruikte ontkalkermengsel.
  9. Vul het waterreservoir opnieuw tot de MAXaanduiding met vers kraanwater en herhaal stap 3 tot en met 6 nogmaals. Opmerking: Spoel de machine altijd schoon door twee volle waterreservoirs door te laten lopen.
  10. Verwijder na het ontkalken de gebruikte pad en maak de padhouder schoon om te voorkomen dat de zeef in het midden verstopt raakt.

Wanneer u niet alle stappen doorloopt, blijft het calc lampje branden!!

 

Share