Januari 2013

Januari 2013 begint in La Romana, Spanje op CP EuroPeCa

Bo heeft een vakantievriend gevonden.

P1040982

Alfaz del Pi

3 januari rijden we naar L’Alfaz del Pi, waar we op de camperplaats Orange Grove (38.585358 en -0.084140) staan.  We zijn even naar de Jumbo in Albir geweest  3 Janen eten vandaag dan ook echt Nederlands, s’middag nieuwe haring met uitjes en s’avonds biefstuk. Maar vooral Nederlands brood en das dan wel weer eens heerlijk.

Orange Grove

We blijven hier in ieder geval een week, maar als het goed bevalt misschien langer. De plaatsen zijn hier wat ruimer dan op de andere camperparken in de buurt. Het is keurig schoon en alle voorzieningen zijn er. Het internet is langzaam, maar tegen een vergoeding heb je sneller internet. Je zit hier dichtbij Albir, Benidorm en Calpe. Met onze scooter is dat allemaal prima te doen. In de buurt zijn ook leuke markten:

  • Dinsdag in Altea
  • Woensdag en zondag in Benidorm
  • Vrijdag in L’Alfaz del Pi en
  • Zondag in Albir

En dan zie je op de camperplaats een Trike met ledverlichting in meerdere kleuren die knipperen op de maat van de door de Trike radio geproduceerde muziek. Leuk ding, maar ik rij toch liever op een echte motor:-)

P1050012

P1050014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benidorm

We zijn natuurlijk een aantal keren naar Benidorm geweest, want daar voelen we ons jong. Er zijn veel Nederlanders en Belgen in Benidorm en op de boulevard is het altijd druk. Van kennissen hoorden we dat alle kentekens in Javea zijn genoteerd en dat men in Salobrena moest vertrekken nadat een aantal campers er een rommeltje van hadden gemaakt.

Almerimar

10 januari zijn we naar Almerimar gereden. (36.705048 en -2.803780). De Mio brengt ons er ook deze keer weer probleemloos heen. Wij zijn bijzonder tevreden over de Mio. De waterkranen die er vorig jaar waren zijn afgesloten, maar er staat nog een mondkraantje waar je met een stukje tuinslang flessen kunt vullen, ook is er een rioolput en staan er afvalbakken. We staan nu voor de derde keer in Almerimar. Voor mensen die liever op een officiële camperplaats staan, zijn er ook twee camperplaatsen bij de jachthaven  (€11,-). Op een terrasje aan de haven kun je een glaasje wijn drinken, waar je gratis een tapas bij krijgt. Ook hebben ze daar internet. Het is het tweede terrasje met een prachtig uitzicht op de haven. Op de plaats waar wij staan ontvang ik wel een hoop netwerken, maar jammer genoeg geen vrij Wifi netwerk. We maken veelvuldig gebruik van de ventilatieroosters,  heerlijk als Bo even in de camper moet achterblijven.

P1050077

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk moet je onderweg ook geknipt worden, gelukkig maakten we kennis met de kapper uit Strijen, die ondertussen ook vrienden van ons zijn.

P1050111

Salobrena

We rijden via de kust naar Salobrena (36.738670 en -3.587510). We vinden een plaatsje op het terrein net achter de boulevard. Er is nog steeds wind, maar minder dan vannacht toen het echt stormde.  In een parkje achter het locale politiebureau is een toiletgebouw, waar het chemisch toilet geleegd kan worden en in dat parkje is ook een waterkraan.  Salobrena heeft een boulevard en alle winkels zijn er te vinden. Overigens zijn vrienden van ons vorige week op deze plaats door de politie weggestuurd, maar dat kan natuurlijk overal in Spanje zo nu en dan gebeuren. In het weekend zijn de rotsen prachtig verlicht, een uniek uitzicht.P1050141

 

 

19 januari

We worden wakker met veel wind en bewolking.  We besluiten dan ook om verder te rijden naar San Pedro de Acátare  (36.477890 en -4.979700). Er staan een veel campers als we aankomen, maar  er is nog plaats. We kijken mooi op zee en zitten op een kleine 50 meter van de boulevard. Het weer knapt langzaam op. San Pedro is een druk dorpje. Internetten kan in een internet café voor ongeveer 1 euro. Er zijn rioolputten en op de boulevard is een waterkraantje. Met de scooter zijn we naar Marbella geweest.P1050146

23 januari

We vertrekken naar Gibraltar, waar we een plaatsje vinden op de grote parkeerplaats voor de startbaan (36.154449 en -5.341330). Vorig jaar kon je hier nog gratis staan, nu kost het 5 euro. Er zijn geen voorzieningen. De startbaan loopt vlak achter de camper langs, je moet deze oversteken om Gibraltar in te gaan. Ook komen we een camper tegen met een weel heel bijzonder huisdier aan boord, een zwart varkenJ. Het is in Gibraltar erg druk en nergens heb ik zoveel scooters zien staan als hier. We rijden met de scooter naar Gibraltar en wandelen in het stadje.P1050166

 

 

 

 

 

24 januari

We rijden naar de vuurtoren bij Cabo Travalgar bij Barbate, maar deze plaats is afgesloten met slagbomen. Vervolgens rijden we naar Barbate, maar door de regen is het daar erg blubberig en besluiten we naar Zahara de Los Antunes ( N 36,133617 en W -5,844410). Hier staan we aan het strand. We hebben de hele dag buien en soms plensbuien.P1050188

25 januari.

De 25ste wilden we naar El Rocio, het cowboy stadje, maar door de regenval leek ons dat een minder goed idee omdat El Rocio alleen zandweg kent. We besluiten door te rijden van Vile Real de Santo Antonio in Portugal (N 37,200329 en W -7,200329).

Aan de grens krijgen we een stopteken van een politieman en wordt ons gevraagd mee te werken aan een enquête van de overheid. Natuurlijk doen we mee, we krijgen vragen als waar komt u vandaan, hoe lang bent u onderweg, hoe lang blijft u in Portugal, wat heeft u voorkeur, campings, camperplaatsen of vrij kamperen. Kennelijk is men in Portugal serieus bezig met het product campers. Tevens even een praatje gemaakt met de Portugese politieman, tenslotte ook een collega. De Portugese politiemensen worden/zijn verplicht Engels te leren. In mijn ogen is Portugal goed bezig.

We vinden een plaatsje op de hele drukke camperplaats in Vila Real de Santo Antonio, als heel de Algarve zo druk is als hier beloofd dat nog wat. We betalen € 2,50 per dag. Nadat we een poos op de plaats staan komt onze achterbuurman terug bij zijn Carthago. Wij staan voor hem omdat daar nog voldoende ruimte voor was, althans dat vonden wij. Zijn ontvangst is bijzonder hartelijk: “Ik zal je eens op je bek slaan” en “rot op met je camper”. “Als je met je scooter voor mijn camper langs rijdt sla ik je aan moes”. Och, ja sommige mensen denken dat ze alleen op de wereld zijn. Ik heb hem bedankt voor de vriendelijke ontvangst en er verder geen woord aan vuil gemaakt. Later loopt hij langs de camper en slaat met zijn vuist in zijn hand, ik kan er niet van onder de indruk raken en vind het eigenijk alleen maar zielig. De volgende dag bedreigd hij me wederom. Onderussen hangt zijn vrouw de was aan een straathekje. We verbazen ons steeds meer over het intolerante gedrag van vele mensen. Wil je een vaste ruimte dan moet je naar een camping gaan of een camperplaats waar de ruimte nauwkeurig is afgezet. Sta je op een drukke (parkeer)plaats, dan moet je je schikken naar de omstandigheden. Ik schrijf dit niet om mensen in een kwaad daglicht te stellen, maar wel om aan te geven dat tolerantie  ook bij ouderen vaak te wensen overlaat. Wij staan zoals op onderstaande foto is te zien, naar onze mening niets mis mee. Toch hebben we onze camper maar ergens anders gezet. In gezeur heb je geen zin. Natuurlijk komen we ook hier weer bekenden tegen.P1050190

27 januari.

We zijn vandaag vijf kilometer verder gereden naar Monte Gordo (37.178238 en W -7.442310) . Hier mocht men niet meer staan, maar ondertussen staat ern een bord “P autocaravanes” dus is het weer toegestaan. Het is hier druk en er staan veel bekenden.

P1050200Maar overwinteren is ook hard werken, deuren inhangen, zonnepanelen schoonmaken en honden schoonblazen:-)

P1050205

 

 

 

 

 

 

 

P1050206

 

 

 

 

 

 

 

P1050207

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari, klik hier!

Share