Overwinteren februari 2013.

We staan nog in Monte Gordo, we hebben hier alle voorzieningen en heerlijk weer. We staan direct aan het strand, heerlijk voor de honden. Wat wil een mens nog meer? Het enige waar we niet vrolijk van worden zijn de besluiten van onze regering om de ouderen steeds meer zwaarder aan te pakken. Kennelijk zijn de ouderen, die Nederland hebben opgebouwd een last van de samenleving. Als Vutters worden wij door het verhogen van de AOW leeftijd nog harder gepakt en krijgen dus gewoon enige maanden geen AOW als we 65 mogen worden. Van de ouderen die wij hier spreken zijn er bijna geen mensen meer die op de huidige regeringspartijen zullen stemmen.P1050228

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We horen dat de camperplaats in Vila Real de Santo Antonio m.i.v. a.s. zaterdag 9 februari de prijs verhoogt naar € 6.-, maar wel inclusief Wifi. Er is ook voor 3 uur stroom bij.

7 februari rijden we naar Portimao, praia de Rocha. (N 37.119728 en W -8.529730). Portimao ligt aan de Rio Arade.  De prijs is dit jaar €2,50 per dag. Voor water moet afzonderlijk betaald worden. We hebben hier via de antenne (en router) internet van fonera. Je moet dus lid van Fonera zijn en thuis je fon router aan hebben staan.

P1050238

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1050244

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 februari 2013.

We rijden naar Silves waar we een plaatsje vinden op één van de parkeerterreinen (N37.185349 en W -8.445560). Silves is een leuke stad, maar in november 2012 werd Silves getroffen door een wervelstorm. Er werd veel schade aangericht, ook enkele campers werden omver geblazen met erg veel schade. Ook in Silves komen we weer vrienden en bekenden tegen.P1050287

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben een gescheurde wastafel van een kennis gerepareerd met Tear-Aid, hierover op de testpagina meer. En we hebben weer een handig touwtje met haken gemaakt om putdeksels te openen. Hierover meer op Camperpunt onder handige weetjes.

P1050314

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Water halen, overwinteren is werken!

P1050323

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn er weer veel ooievaars in Silves. Overal zie je nesten met ooievaars en hoor je hun geklepper. Prachtig zicht. Vandaag 16 februari is onze jongste dochter jarig, op die momenten is het wel jammer dat je niet thuis bent, maar we vieren dat dan maar later nog een keer. Natuurlijk bellen we haar. Omdat het zo nu en dan s’nachts regent en we het hier prima naar onze zin hebben staan we hier wat langer dan we gewend zijn. Maar ja je hebt hier een compleet menu, inclusief alle drank voor € 7,50 per persoon, er staan veel bekenden en overdag een heerlijk zonnetje, wat willen we (naast een andere regering) nog meer:-).

P1050346

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja er zijn hier meer mensen uit Zeeland!

Bij de parkeerplaats in Silves is vandaag een en ander gewijzigd. Zwaardere camper (>3500 kg) mogen hier niet meer de parkeerplaats oprijden. Op de parkeerplaats aan de andere kant van het zwembad staat dit bord niet.

P1050350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannacht 22 op 23 februari heeft het heel hard geregend, het leek wel of het hagelde op de camper, en er was een flinke wind. Maar vanmorgen schijnt het zonnetje alweer. We blijven het weekend in Silves staan, daarna zien we weer verder. Verder hebben we gehoord dat de prijs in Manta Rota ook 6 euro is geworden en in Alvor 4 euro.

Omdat we het hier nog steeds prima naar onze zin hebben ondanks dat er erg veel campers staan, is het verslag een beetje eentonig. We blijven nog even in Silves. Ondertussen aan het denken hoe we straks terug naar huis gaan. Snel of via de kust.

We hoorden dat er op de Portugese televisie verteld werd dat er op dit moment 41.000 campers in Portugal zijn. Kennelijk zijn Fransen in Marokko niet meer welkom. Het aantal lijkt me erg veel, naar schatting staan er nu in Silves 150 a 175 campers.

26 februari is onze kleinzoon Jay jarig, we hebben natuurlijk geskyped en beloofd dat we zijn verjaardag nog een keer vieren als we thuis zijn. Natuurlijk hadden we al voor een kado gezorgd.

Tevens hebben we door de SOS onze kraan laten repareren. Is niet duur € 10,-. Je kunt hem bellen 917 224 110.

P1050366

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk hebben we weer een paar keer piri-piri gegeten, heerlijk.P1050375

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is nu 28 februari en we zijn nog steeds in Silves, het is hier gezellig, veel kennissen en goed weer. Omdat ze de komende dagen regen en wat minder weer voorspellen blijven we toch nog even staan. Zo langzamerhand moeten we ook over de terugreis gaan nadenken.

Maart 2013, klik hier!

Share