Duitsland

Duitsland (Duits: Deutschland), officieel de Bondsrepubliek Duitsland (Duits: Bundesrepublik Deutschland), is een Midden-Europese staat die wordt gevormd door een federatie van 16 deelstaten, in het Duits Bundesländer of Länder (enkelvoud Land) geheten.Duitsland ligt in Centraal-Europa en grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen enTsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland.De Bondsrepubliek Duitsland heeft met 82.369.548 (2008) inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. Zij is een belangrijk lid van de Europese Unie en van de economische, politieke en militaire organisaties in Europa.Duitsland biedt alles wat u voor een geslaagde vakantie kunt wensen. Het landschap is zeer gevarieerd.

Bezienswaardigheden

Klassieke bezienswaardigheden gaan hand in hand met moderne kunst, architectuur en festivals. Rustig wandelen en eeuwenoude kastelen bezoeken, avontuurlijk op pad en wildwatervaren in de bergen of gewoon lekker feesten: het kan allemaal! Met zijn vele stellplatze is Duitsland dan ook een land bij uitstek voor campers. Bekende campergebieden zijn de Moezel (Mosel) en de Eifel, maar ook kunt u er voor wintersport terecht. Omwille van de veiligheid mag je altijd je reis voor 9 uur onderbreken en slapen op parkeerterreinen. Houd wel rekening met de plaatselijke voorschriften. In Duitsland zijn veel camperplaatsen, vaak met goede voorzieningen zodat camperen er geweldig is.

Weer Duitsland.

Een goede weersite

Milieuzones

Overzicht van Duitse steden met een Umweltzone

Hier vind je een overzicht van alle Duitse steden en dorpen waar een milieusticker verplicht is. Op dit moment gaat het om 70 plaatsen die verdeeld zijn over 58 Umweltzones.

Voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart zie Mobiele-recreatie.nl

Nuttige informatie:

Campings en gaskeuring

Wie met zijn camper naar Duitsland reist, kan het zomaar overkomen. Bij het aanmelden bij de beheerder van een camping wordt gevraagd naar het logboek van de gaskeuring. Al een jaar of 8 jaar moet de gasinstallatie, van caravans en campers die in Duitsland geregistreerd zijn, een tweejarige gaskeuring (DVGW G 607) ondergaan. Nieuwe caravans en kampeerauto’s krijgen bij nieuw-aflevering een logboek mee, waarin de gasinstallatie technisch beschreven wordt. Tevens wordt de installatie op de technische eisen gekeurd, waarbij onder meer de gasdichtheid wordt beproefd. Iedere twee jaar dient een herkeuring te worden uitgevoerd, waarbij wordt gecontroleerd of de gasinstallatie nog steeds aan alle criteria voldoet. Controle van o.a. drukregelaar, gasslangen en lekdichtheid zijn vaste onderdelen van de herkeuring. Indien de herkeuring met goed gevolg werd doorstaan, wordt hiervan in het logboek melding gemaakt.

Reisverhalen:

Camperplaatsen

Verkeer Duitsland, klik hier!

Share