December 2014

Onze route van huis 1 tot en met 4 december 2014.1-12-2014

We staan nog in Sanlucar de Barrameda. Vlak bij de camperplaats vinden we een tandarts, waar Maddy haar kroon netjes wordt gemaakt. Het is een hele mooie tandartsenpraktijk met de modernste apparatuur, 3 maanden oud. We hoeven alleen de ‘emergency’ te betalen, de reparatie niet. Met een rekening en € 47,60 armer vertrekken we weer. De tandarts kon gebrekkig Engels en dat was toch wel handig.

Facile en Route

Cover_FER2015_240x340Ook krijgen we bericht dat de nieuwe campergids Facile en Route 2015 uit is gekomen. Wij gebruiken deze gids in alle Europese landen en vinden hem erg goed. Liefhebbers kunnen hem hier bij voorinschrijving bestellen.

 

DSC01958

Met vrienden gingen we naar een restaurantje. Maddy nam tapas gerechten, Henk een vleesgerecht en Nanda en ik bestelden lagostines. Alles kwam behalve onze lagostines. Ik vroeg de ober waar onze twee lagostines gerechten bleven. Hij vroeg dos lagostinos, we beaamden dat en wat kregen we inderdaad 2 lagostinas.

We vinden deze plaats erg fijn, leuke stad en mooi weer, zodat we wat langer blijven. Wel vreselijk ruzie met mijn simkaartje van Vodafone wat niet aan de praat te krijgen is. Ondertussen gelukt, door gebruik te maken van een gsm met thetering.

Weggestuurd!

5 december
Vandaag vertrokken richting Estapona, waar je aan de jachthaven kunt staan op een braak liggend stuk grond, direct aan zee. Het was hier echter zo blubberig dat we besloten door te rijden naar Sante Pedro de Alcantara. Hier stonden helemaal geen campers meer, we hadden al gehoord dat ze daar waren weggestuurd. Tenslotte doorgereden naar La Cala del Morel (N36°.42.894′ en W4°.18.213′ / N36.715179 en W 4.303480). Een mooie plaats direct aan het strand en bij een restaurantje. Tijdens een rondje op de scooter nog 2 plaatsen gevonden waar campers stonden in Rincon de la Victoria. Daar vertelde een camperaar dat ze op de plaats waar wij stonden twee maal per week werden weggestuurd. We wachten het wel af. Wat wel opvalt is dat er steeds meer gedoogplaatsen verdwijnen. Naar onze mening mede door toedoen van veel camperaars die denken dat ze op een camping staan..Ook hier ging ook een camperaar op de parkeerplaats voor het restaurant staan en dwars voor andere campers. Om 18.00 uur, ik had net de frietpan opstaan kwam de politie. Ik heb ze de email van het Spaanse verkeersbureau laten lezen en inderdaad klopte het dat als je mocht parkeren, je er ook mocht slapen. Maar hier stond een klein bordje dat het verboden was voor campers. Ik heb het voor waar aangenomen, maar nergens een bordje gezien. Wel wezen ze ons netjes een plaats waar we wel mochten staan. Er was een klacht gekomen van het restaurant dat hun klanten niet konden parkeren  De aangewezen plaats was bij het sportpark en het monument. De plaats is erg schuin en de jeugd heeft hier hun hangplaats. Zowel ’s avonds als in de vroege morgen. Geen aanrader dus. Er staan vuilnisbakken vlak in de buurt en er is een kraan. Afvoer voor zwart water hebben we niet kunnen vinden. In Ricon de la Victoria de borden monument volgen. Hier is een officiële camperplaats.

De plaats aan het strand.

DSC01984

 

 

 

 

 

 

 

 

7 t/m 10 december 2014.

Gewekt door autoradio’s van de zuipende jeugd zijn we vertrokken naar Salobrena (N 36,7389 W3.59158). We hebben prachtig weer en vinden nog een plaatsje op de drukke plaats. De Spanjaarden hebben een lang weekend en overal is het overal druk, dus ook hier. Als je vervoer hebt dan zijn er alle voorzieningen. Wel even vragen aan mensen die er staan. Ook staan er allemaal bijzondere campers.

Vanmorgen 11 december waren er s’morgens twee auto’s van de Guardia Civiel en een ambulance. Kennelijk was er iemand niet goed geworden. Het weer is mooi. Dus het is hier geweldig:-)DSC02000

11 t/m 26 december.

Vanmorgen besloten verder te rijden naar Almerimar (N 36.705048 en W 2.803780) , waar we een plaatsje vinden op één van de twee parkeerplaatsen waar je vrij mag staan. Het is hier wel ietsje kouder dan in Salobrena, maar we kunnen prima buiten zitten. Morgen proberen een internet kaartje te kopen. In Salobrena en omgeving lukte dat niet, men had daar alleen abonnementen. Vrije netwerken zijn er in Spanje niet zoveel. Ondertussen in Almerimar een telefoonkaartje gekocht met 2GB dat een maand geldig is. Mensen die ook naar Almerimar gaan, aan de haven zit Mario’s bar, je kunt daar heerlijk tapas eten en internetten. Tevens vond ik in de Mercadonna gekookte viskuit, alhoewel gebakken het nog lekkerder is, is dit ook heerlijk. In Nederland is kuit bijna niet meer te krijgen. (Maddy vind het vies 🙂 ).

14 december hebben we een regenachtige dag, zodat we een poosje het aggregaat aan moeten zetten, zoals velen hier. Wat ons wel opvalt is dat steeds meer mensen denken dat een parkeerplaats een camping is, waar je kunt wassen, waslijnen uit kunt zetten, plaatsen kunt afzetten als je “even” weggaat. Als je dan weet dat we hier de was (een grote tas vol, laten wassen en drogen voor € 10,- dan vraag ik me af waar ze mee bezig zijn.

klepEn dan gaat de waterpomp kapot, ik heb een reservepomp aan boord, dus geen probleem denk je. Inderdaad aansluiten kan een kind, maar hoe krijg je het stukje boven de pomp open om dit over te zetten. Ik denk dat dit een terugslagklep is. De nieuwe pomp zonder terugslagklep met een stukje pijp en tuinslag aangesloten. Morgen maar een betere oplossing zoeken.Een watersportbedrijf gevonden, deze probeert een nieuwe pomp te bestellen. Tevens halen ze de klep met houder van de oude pomp, deze kan ik dan weer monteren. Bleek dat Hymer de klephouder op de pomp gelijmd had, daardoor kreeg ik hem niet los. Vandaag, 16 december,  deze op mijn reservepomp monteren. We hebben weer prachtig zonnig weer.

Huisdieren.

Een Duitse mevrouw heeft een hond en een poes mee in de camper. De poes loopt los. Dat lieve beestje vangt een muis en brengt deze netjes levend in de camper en laat de muis daar los. De muis niet te vinden, dus hopelijk heeft die dame tijdelijk drie huisdieren. We hebben overigens prachtig weer en staan toch wel heel mooi zo direct aan het strand. Ook Bo geniet.tracker 181214

Maddy 65

21 december, Maddy’s 65ste verjaardag. Samen uit eten geweest en bij de camper geborreld. Natuurlijk belden de kinderen en kleinkinderen. Op zulke dagen is het natuurlijk minder dat je het niet samen kunt vieren, maar dat is even niet anders.

maddy65

Feestdagen

Ook de kerstdagen en oud- op nieuwjaar blijven we in Almerimar staan. We hebben weer een nieuw internetkaartje gekocht, dat is 6 maanden geldig als we het goed begrepen hebben. Spaans is nu niet direct de taal die we machtig zijn 🙂 We hebben alle dagen prachtig weer, er staan gezellige mensen, dus wat wil je nog meer. De kerstdagen staat er ook een Pools gekentekende truck met 2 polen. De truck is van een bedrijf uit Denemarken. Wat een leven in een truck op een parkeerplaats de kerst doorbrengen. Maar de mannen vermaken zich kennelijk prima tussen de camperraars. Het is hier enkele graden warmer dan bijvoorbeeld in Benidorm, dus ook dat is een reden om niet te snel omhoog te gaan. We zijn hier immers voor het mooie weer.DSC02090KL

De laatste dag van 2014 hebben we weer prachtig weer. Het is drukker geworden met campers. We wensen iedereen een veilige en goede jaarwisseling en alvast een geweldig 2015, met veel gezondheid en mooie reizen.

 

 

Vervolg januari 2015

Terug naar pagina 1 van het reisverslag.

Share