Portugal

We zijn de 25ste januari eigenlijk van plan naar het cowboy stadje El Rocio te rijden, maar onderweg besluiten we door te rijden naar Castro Marim in Portugal. El Rocio is grotendeels onverhard hoorden we en dan is dat met die regen en wind niet iets dat we zoeken. Het weer was nog steeds niet erg best, regen en wind, maar niet koud.

In Castro Marim is een camperplaats met een gratis sanizuil. (N 37°13.184′ en W 7°26.659′) Wij vinden nog een plaatsje, maar ook een pleintje verder staat vol met campers. We hoorden dat op het pleintje dit jaar al eens bekeurd was (20 euro). Wij hebben hier overigens niets van gezien of gemerkt. We nemen vers water in en legen alles. We blijven een dagje staan en gaan dan verder Portugal verkennen. Natuurlijk zijn we hier al eerder geweest, maar nooit in de winter en nooit zo lang. Volgens mijn TomTom live krijgen we beter weer!!!!

Voor de liefhebbers, we hebben nu 3529 kilometers gereden, dus gemiddeld 114 km per dag. Hierbij is natuurlijk de rit naar Spanje inbegrepen.

De 27ste rijden we naar Praia de Manta Rota (N37°09.958’en W 7°31.028). We komen hier meerdere kennissen tegen. Ook laten we ons beiden knippen bij Jacqueline, Rua da Nora een Nederlandse kapster, die naast goed knipt ook een gezellige zaak heeft. Natuurlijk gaan we vrijdagavond eten bij a Prôa en zaterdagavond bij Mar e Sol, waar een tapas avond is. Beide restaurants zijn een aanrader, niet duur, gezellig en prima eten.

 

 

 

 

 

 

Bij a Prôa was een Fado avond, geweldige zangeres met een vreselijk mooie stem. En als ik dat vind zegt dat wat:-)

 

 

 

Ook de tappas avond was heel leuk, prima eten en voor herhaling vatbaar.Dus als u ooit in Manta Rota komt zeker beide restaurantjes met een bezoek vereren. U zult er geen spijt van krijgen. In Monte Gordo heeft de eigenaresse (Evelien) ook een bar/restaurant in Caribische stijl met de beste tapas van de Algarve.

Twee februari rijden we via een prachtige route naar Mina de Sâo Domingos (N 37°40.313’en W 7°30.279′). De route loopt door een natuurpark, wat heel erg mooi is.

 

 

 

 

 

Drie februari rijden we naar Quarteira bij de Vissershaven (N37°04.265’en W 8°06.757′). We staan naast Jonckheer die we kennen van het camperforum.Ook hier hebben we een prachtige plaats direct aan het strand. De rit door de bergen vanuit het binnenland naar de kust was prachtig. We hadden wel even problemen met de koelkast die niet wilde aanslaan nadat we een nieuwe fles hadden opengedraaid. We denken lucht in de leidingen. Na Quarteira zijn we terug gereden naar Praia de Manta Rota, we willen daar het weekend doorbrengen. Wij vinden dit een prettige plaats. In een plaatsje dichtbij, Altura, is een wasserij, deze vind je als je van de N125 bij de verkeerslichten Altura binnenrijdt en dan links af slaat bij het bordje “lavandaria”. Eventueel is er daar bij het strand is een camperplaats.

 7 februari rijden we naar Alhão, waar we een camperplaats bij de vissershaven vinden (N37°01.541′ en W 7°50.164′). Kamperen is hier verboden, dus geen stoeltjes buiten, ook zijn er geen voorzieningen. We sta je vlak bij de boulevard. Bij kennissen werd hier later bij een supermarkt ingebroken via het keukenraam. 

 

Vandaag (8 februari) zijn we naar Silves gereden (N37°11.139′ en W 8°26.693′). Er staan hier over twee parkeerplaatsen verdeeld heel veel campers. Het weer is ietsje bewolkt, maar volgens de berichten is dat donderdag weer over. Inderdaad kregen we daarna weer prachtig weer. Met een aantal kennissen piri-piri gegeten. Heerlijk en niet duur! Ook zijn we met vier scooters naar Ferraguda en Portimao geweest. Op de terugweg een plensbui, maar och het is niet koud en we drogen wel weer op. De 18e gaan we weer naar Portimao, maar dan is het zonnig. In Portimao heb je twee camperplaatsen, één voor 1 euro per nacht, de andere is een gedoogplaats zonder voorzieningen.

Op veel camperplaatsen in de Algarve kom je het busje tegen van Tecno Camper. Deze man verkoopt onderdelen maar voert ook reparaties uit.

En natuurlijk moet je Piri-Pri eten. Bij Churrasqueira Valdemar in Silves gaat dat prima lukken, een aanrader. Dit restaurantje vindt u voorbij de markthal aan de doorgaande weg door Silves. Ja, we hebben het zwaar, er worden pannekoeken voor ons gebakken en Bo wordt gelucht!

 

 

 

 

 

 

Vandaag 23 februari zijn we verder gereden richting Monchique. De camperplaats bij de helihaven was niet meer beschikbaar, er werd gebouwd. We zijn toen doorgereden naar Portimao, waar we op de camperplaats staan (1 euro per nacht). (N37°07.233 en W 08°31.840′). Toen een twee campers en een personenauto het nodig vonden om ongeveer op de bumper te gaan staan, een vreselijk rokende bbq aan te steken en het op een zuipen te zetten zijn we maar vertrokken.

Onze volgende lokatie wordt Ferragudo (N37°07.531’en W 8°31.426). We staan hier tegenover Portimao, direct aan het strand en een baai met scheepvaart. Een prachtig plekje. Wel vond de jeugd het vannacht nodig om voor de camper een rondje met de auto te slippen, zodat de hele voorkant onder het zand zat. Gelukkig geen stenen.Omdat veel kennissen in Paderne stonden (N37°10.097én W 08°12.547′) zijn we daar heen gereden. Hier is een wasplaats met een parkeerterrein voor campers. Het staat vol Nederlandse campers die uitgebreid de was doen. (Sommige mensen denken overigens dat ze alleen zijn en alle beschikbare ruimte voor hun is, rekening houden met anderen is toch een kleine moeite!) Overigens wassen mensen en dieren zich ook op deze plaats.

De 28ste gaan we nog even Piri-piri eten in Silves, morgen gaan we weer verder richting westkust en dan langzaam naar boven. We willen Gerrit en Elly nog bezoeken, die vanuit Hengstdijk, Zeeland zijn vertrokken naar Portugal en daar t.z.t. een camperplaats beginnen. Natuurlijk zijn we nieuwsschierig naar hun nieuwe stekje. Maar voor we daar zijn duurt nog even.

Vervolg

 

 

 

 

 

 

 

Share