1 maart 2011.

Vandaag zijn we verder getrokken naar de westkust van Portugal. We staan nu in Carrapateira (N37°11.587′ en W 8°54.156′) direct aan het strand. het is prachtig weer en heerlijk rustig. Er staan nog twee Nederlandse campers en Sweeds campertje.

We zijn verder gereden langs de Westkust en verschillende praia’s bekeken. Uiteindelijk vonden we een plaatsje die niet in boekjes of op internet voorkomt (tot nu dan). We staan in de buurt van Odeceixe aan een baai. (N37°26.288’en W 8°47.580′) Naast ons staat een Nederlandse Notin camper, één van de weinige campers met rolluiken. Een geweldig mooie camper.. Blijkt het ook nog de importeur van de Notin te zijn (Hebo campers Giethoorn).

We rijden naar Vila Nova De Milfontes, waar we de camperplaats nog van 2002 kenden. De campers die daar stonden hadden echter net van de politie te horen gekregen dat ze vertrekken moesten. Wij hebben toen een leuk plaatsje gevonden aan de baai tegenover Praia das Furnas (N37°43.164’en W 8°46.940′). Later kwamen daar meer campers heen. zelfs enkelen werden voor gereden door de politie! Kennelijk moesten de campers weg i.v.m. carnaval.4 maart komen we aan in Porto Covo. Alhoewel er verteld werd dat je daar niet meer kon staan, zijn de plaatsen nog gewoon te gebruiken. (N37°51.395’en W 8°47.625′). Ook hier ontmoeten we weer een leuke mensen, waar we zeker contact mee zullen houden. Ook blijken ze familie van een oud collega van mij te zijn. (Klein wereldje).

5 maart rijden we binnendoor naar Barregem de Pego do Altar.(N38°25.165′ en W 8°23.520′). In 2002 waren we hier ook geweest, een mooi plekje. In 2002 ontmoeten we hier een Nederlander die we nu nog steeds ‘Columbus’noemen. Deze man deed toen of hij de eigenaar was en gaf iedereen aanwijzingen, waar natuurlijk niemand zich iets van aantrok. Als we even staan komt er een nederlander een praatje maken, het blijk Kees (de crosser) van het camperforum te zijn. Sávonds gaan we met zijn vieren in het restaurant eten, al met al een gezellige dag. Wel hadden we een flinke stortbui en dat waren we niet meer gewend. Maar de zesde worden we wakker met het bekende zonnetje aan de hemel.

Vandaag staan we in Peniche (N39°21.448’en W9°22.623′). De rit erheen was prachtig, door de bergen, prachtige vergezichten en dat allemaal m.b.v. de Tom Tom. Op een gegeven moment stuurde de TT ons de bergen in, naar een weggetje door een dorpje, prachtig, alleen was de weg tussen de huizen te smal voor ons campertje, dus achteruit tot we keren konden. Och weer een nieuwe ervaring, achteruitrijden op de spiegels op een stijle helling met scherpe bochten:-).Overigens waren  de enige buitenlandse camper tussen allemaal vriendelijke Portugezen. Ja,Portugal is ons landje wel.

Van Peniche zijn we naar Coimbra gereden, waar een gratis camperplaats is met alle voorzieningen (N40°11.961′ en W 8°25.723′). Hier zijn alle voorzieningen, zelfs gratis Wifi (wel een antenne gebruiken!) Coimbra is de hoofdstad van het gewest Centro en is wereldberoemd om zijn fadomuziek en fadohuizen.

Van Coimbra rijden we via een mooie route naar Gerrit en Elly Kullik- Krist (N40°23.453′ en W 8°05.157′) Veel camperraars kennen hen vast nog van de camperplaats in Hengstdijk (Zeeland). Zij wonen nu in São Joäo de Areiras. Deze plaats ligt net als Coimbra aan de Mondego. Het landschap lijkt veel op Zwitserland. In de omgeving kun je van de zon genieten, maar s’winters ook skieën. Gerrit en Elly zijn nog druk aan het verbouwen en hun nieuwe huis wordt dit jaar gezet. Daarna gaan ze ook camperplaatsen aanleggen. U kunt hen volgen op hun blogpot. Samen met hun bekeken we de mooie afwisselende omgeving en prachtige natuur.

Spanje

De veertiende vertrekken we richting Spanje en overnachten in Palencia, waar we in 2009 ook eens gestaan hebben (N42°00.228’en W 4°32.076′). De hele dag hebben we regen gehad, maar de rit door de bergen was prachtig. Toen we in Palencia aankwamen was het droog.

Frankrijk.

De volgende dag rijden we door naar Frankrijk en overnachten in Biarritz (N 43°27.962′ en W 1°34.316′). Het weer is hier beter dan we gisteren hadden. We betalen € 10,-, dit is inclusief stroom, wat beperkt aanwezig is. Wij deden het dus zonder, maar dat is geen probleem.

Op weg naar Oradour sur Glane, overnachten we16 maart 2011 in Saint Léon sur L’iske (N 45°06.907’en O 0°30.010′). Hier zijn alle voorzieningen en een rustig plaatsje.

17 maart rijden we naar Oradour sur Glane (N 45°56.131′ en O 1°01.510′). Hier is een mooie camperplaats met alle voorzieningen. Het herdenkingscentrum Oradour is wel iets verder, wij gingen er op de scooter heen. Kijk voor het herdenkingsdorp op de extra pagina Oradour sur Glane.

Omdat we toch weer naar de kust willen rijden we naar L’aiguillon-Sur-Mer in de Vendee.(N 46°19.884’en W 1°18.480′). Op deze rustige camperplaats kun je Vendee Wifi ontvangen, dat kost 2 euro per dag, maar twee dagen is maar 3 euro. Het is een redelijk snelle verbinding met gebruik van de Alfa antenne, zodat ik ook de TomTom kan voorzien van de nieuwste kaart en de nieuwe (veel te hoge) brandstofprijzen. In Frankrijk kost de diesel nu al € 1.48, alhoewel we met behulp van TT live goedkoper kunnen tanken. Vandaag beginnen diverse landen een aanval op Libië om de Libische burgers te beschermen tegen Kadhaffi.

We rijden 20 maart, na gebeld te hebben met onze kleindochter Maroa die vandaag zes jaar wordt, naar Cancale, waar we op de camperplaats bij de Super U gaan staan. (N 48°40.734’en W 1°51.880′). Wij zijn vaker op deze plaats geweest, maar nu is er een afzonderlijke ruimte voor campers aangelegd. Goed voorbeeld van deze supermarkt keten, daar kunnen ze in Nederland nog iets van leren!

Natuurlijk bekijken we de oesterpercelen van Cancale en gaan ze ook proeven. Heerlijk!

Meer foto’s, klik hier!

De 22ste rijden we naar Le Havre, waar we op de camperplaats een plekje vinden (N 49°29.083′ en O 0°06.445′) Je staat hier aan de kade, ds een leuk plekje om boten en bootjes te kijken.De 23ste rijden we naar Calais als één na laatste stop voor we weer thuis zijn. De plaats aan de boulevard vinden we altijd leuk. Kijken naar de in en uit varende veerboten. Deze keer stonden er behoorlijk wat caravans met Ierse zigeuners, maar goed ook dat accepteren we dan maar een nachtje.

Vandaag naar Sas van Gent gereden, daar vanavond nog even naar de chinees en dan morgen weer naar huis.

N 51°13.522′ en O 3°48.159′

25 maart zijn we weer thuis van een geweldige reis, we hebben 7707 km gereden, veel aardige mensen ontmoet en een leuke tijd gehad.

Share