Nederland Zondag 6 maart 2016.

Na een te lange tijd (voor mij dan) thuis te hebben doorgebracht zijn we nu even een paar dagen weg. Voor de eerste keer zonder onze Bo, onze bruine labrador, die we deze winter in moesten laten slapen. Ook hebben we een nieuwe motor in de camper, nadat onze Ford 2.2 TDCi het begeven had. De motor en de verstuivers zijn vervangen. En als de motor er uit is, was het verstandig om direct de koppeling en nog wat zaken vervangen. De motor is keurig en vlot ingebouwd en alle reparaties netjes uitgevoerd bij Auto Jurrius in Dieren. De eigenaar is een vriend van ons. Nadat de camper een paar weken in Goes op reparatie stond te wachten, men kon geen motor vinden, wist Auto Jurrius ons direct te helpen. Ze hadden snel een nieuwe motor gevonden. Compliment. Ondanks alles een duur grapje, en dat ook in de tijd dat de regering vond dat ik wel enkele maanden zonder AOW en minder pensioen rond kon komen. Toen we dat net achter de rug hadden versprong ook de distributie van de motorscooter ook een tandje, gelukkig liep de motor niet vast. Maar ook weer een dure reparatie. Maar alles doet het weer en we kunnen weer op pad. We zijn vandaag naar Doesburg gereden waar we aan het haventje staan. Men is er druk aan het werk maar we konden nog op de camperplaatsen terecht. Morgen moet de camper nog even naar Auto Jurrius voor nieuwe banden en controle van de motor.

Als ik in Doesburg rond de camper loop zie ik dat er wat bevestigingen van de opbergbuis zijn verdwenen, evenals het afvoergootje van de gaskachel. Kennelijk ergens onderweg gestolen toen de camper defect was. Maar wie haalt nu tyraps weg? De buis dus maar proffessorisch vastgezet met touw, dat komt thuis wel beter.
Het weer is redelijk en met het kacheltje aan in de kachel is het heerlijk weer onderweg te zijn.

Maandag 7 maart 2016.

We worden vroeg gewekt door buldozertjes die de straat gaan opbreken. We rijden dan ook al wat eerder weg en zoeken een ander plaatsje. Daarna rijden we naar Dieren. Na Maddy afgezet te hebben bij vrienden, rij ik naar Auto Jurrius waar de camper voorzien wordt van nieuwe camperbanden. Als dat gebeurd is en we bij onze vrienden een hapje hebben gegeten rijden we naar Elburg. Onderweg in Apeldoorn een hagel en sneeuwbui, maar in Elburg worden we met zon onthaald. We wandelen even in het stadje.

Bij de camperplaats en jachthaven is men ook van alles aan het opbreken en veranderen, maar de camperplaatsen zijn nog te gebruiken. Altijd een leuke camperplaats, waar je zoaan het water staat.
Onze tracker legt natuurlijk weer perfect de gereden route van vandaag vast. De bewaardozen van Mepal Rosti hebben ook een plaatsje in de camper gekregen en zijn gevuld met o.a. koffie, suiker, thee etc. De doosjes sluiten perfect, wat in een rijdende camper niet alleen handig is om zaken vers te houden, maar ook heerlijk is dat ze dicht blijven zitten als ze onverhoopt omvallen.

Dinsdag 8 maart 2016.

We rijden binnendoor naar Tolkamer, waar we een plaatsje vinden aan de Europakade. Altijd heel leuk om naar schepen te kijken. Vroeger kwamen in Wemeldinge, waar we 16 jaar hebben gewood, heel veel binnenschepen door de sluizen. Schepen en water blijft leuk om naar te kijken. De camperplaats is direct aan de Rijn. Als we aankomen staat er nog een camper, verder is het rustig. Eerst maar even het verslagje bijwerken. Daarna even bij Kade 7 gekeken, waar ene Carlos de scepter voert. Daar een frietje met wat gegeten en een poosje zitten kletsen.

Woensdag 8 maart 2016.

We rijden naar Goch, waar we tot de ontdekking komen dat circus Renz er staat. En wij dachten nog wel dat het failliet was. We besluiten naar Kleve door te rijden, maar daar is het modderig en koud van de wind, dus terug naar Goch.s’Middags schijnt de zon en is het warm in de camper. Natuurlijk even Goch in, waar weer veel winkeltjes weg zijn en andere winkeltjes erbij gekomen zijn. Morgen weer richting huis.

Donderdag 9 maart 2016.

Prachtig zonnig weer onderweg naar huis. We hebben gebruik gemaakt van Solbio, voor zowel de toilet als de vuilwatertank. Dat werkt prima.

maart 1

Share