Zomer 2017.

21 juni

Na een gezellig middag en avond bij Doede en Inge, vandaag naar huis gereden. We hebben een mooie reis gehad. Denemarken is heel leuk, maar het regende wat veel. Thuis waren ondertussen de schoorstenen en de nokpannen van het huis vernieuwd. Heerlijk dat dat gebeurd terwijl wij onderweg zijn.

20 juni

We rijden naar vrienden in Hoogeveen. In de navigatie hebben we snelwegen uitgezet, zoals we vaak doen. Je rijdt dan door het prachtige binnenland.

18 en 19 juni

Duitsland verlaten en binnendoor naar Roodeschool gereden. Hier was mijn vader van 1945 tot 1948 de Gereformeerde predikant. Uitgezocht waar mijn ouders indertijd woonden en mijn oudste broer en zus geboren zijn, Dat was Hooilandseweg 34, Roodeschool. Dus van de kerk en de woning een foto gemaakt, altijd leuk om te weten waar je ouders vandaan kwamen. Tevens zijn ze daar in de oorlog getrouwd. Mijn moeder moest op de fiets van Kampen naar Roodeschool, ruim 130 kilometer en dat in de winter. Mijn vader werd door de Duitsers gezocht in die tijd en kon dus niet naar Kampen om haar te halen. Dus een stukje geschiedenis. Vervolgens doorgereden naar de camperplaats en jachthaven Leeuwarden waar we op de leuke camperplaats staan. Met de scooter wat in de omgeving gekeken. De 19e blijven we staan.

17 juni

We staan nog in Ditzum. Op de scooter naar Leer gereden, waar we vroeger weleens gestaan hebben met de camper. Daarna wat gegeten in een restaurantje vlak bij het haventje van Ditzum. Foto’s van Leer. 

16 juni

We staan in Ditzum, camperplaats “Hinter dem Deich”.  Het is een leuke plaats, maar staat nu al redelijk vol. We vinden een plaatsje,  hebben mooi weer met wel wind. Vandaag de camper weer wat schoon gemaakt, het spuitmondje in de wc en het afsluitdeksel voorzien van wat antikalk gel, de ramen schoongemaakt met ruitenreiniger en binnen de kastjes aan de buitenkant afgedaan. We doen dit met de producten van Roveq, een aanrader. Ditzum is een klein leuk plaatsje, waar je heerlijk vis en garnalen kan eten. We verbazen we ons over de snelheid waarmee sommige ‘bestuurders’ over de camperplaats razen. Dat kan toch gewoon zonder gas in de eerste versnelling of zonder gas met een automaat.

Foto’s van de camperplaats en Ditzum.

15 juni

Vandaag via de Waddenzee naar Emden gereden, waar we een plaatsje vinden bij de haven (N53.33759 en O 07.18367). Op alle camperplaatsen is het erg druk. Hier waren nog parkeerplaatsen, maar die waren bezet door personenauto’s, wat hier natuurlijk mag. We hebben even gewacht tot er ruimte kwam. Een prima gratis plaats zonder voorzieningen. In de loop van de middag/avond komen er steeds meer campers. Dus wil je hier staan moet je op tijd zijn, overigens is het overal druk.

14 juni

Vandaag zijn we verkast naar de Fliegerdeich in Wilhelmshaven ( 53.510156 °, 8.127809 °) . De navigatie stond nog op ‘zonder snelwegen’ maar dat was wel erg ver om, daarom snelwegen aangezet, zodat we door de tunnel konden. Bleek de Wesertunnel afgesloten. De navigatie zorgde keurig voor een andere route tot ook deze versperd was, we moesten toen terug via Bremen wat een stuk langer is. Maar och we zijn er gekomen. Langs de boulevard gewandeld en wat gegeten. In het eerste restaurant werden we niet geholpen, mensen die na ons kwamen wel, dus maar vertrokken. Toen onder aan de haven een pizza gegeten. Toen we bij de camper terug kwamen stond er een camperbusje naast ons, niets mis mee, maar wel met de schuifdeur naar ons toe. Dat vinden we niet zo prettig en een beetje camperaar doet dat ook niet. Vanavond waren er een hoop luchtballonnen  die hier opstegen.

  • Ons uitzicht

13 juni

We zijn vandaag weer aan de terugweg begonnen. Wee staan nu in Bremerhaven, het is bewolkt, maar droog. Ook hier heeft weer iemand een plaats afgezet met een tafeltje. Omdat we geen zin in ruzie hebben het maar laten staan.  Ik weet niet hoe dit in Duitsland is, maar in Nederland is het strafbaar.  Dus komt er een politieauto langs zal ik dit toch eens vragen. De route van onze GPS tracker  

En natuurlijk foto’s 

12 juni.

We worden vroeg wakker, dit kwam omdat er om 7 uur een groot passagiersschip langs kwam en iedereen wilde kijken. Nadat we het schip gezien hadden, naar de sani gereden als alles gelost en gevuld. We kunnen er weer tegen. We zijn naar de Oostkust gereden en staan nu op een mix-parking in Grömitz, Blankwasserweg 106. €10,00 per 24 uur. 54.155846 °, 10.990183 ° Ook is er een zwakke fonera, maar met de antenne hebben we prima internet. 

 

9, 10 en 11 juni.

Op de verjaardag van mijn schoonzoon, 9 juni,  worden we wakker met regen en plensbuien. We hadden al besloten richting Duitsland te gaan en vinden een mooie plaats aan het kanaal op wohnmobilpark Schacht-Audorf. Hier varen de zeeschepen vlak langs de campers. Een hele mooit plaats. We hebben geluk dat er net iemand vooraan weggaat, zodat we een mooi uitzicht hebben. Zaterdags komt er een Nederlander vragen of ik ook scheepsfotograaf ben. (Ze zien me voor vol aan 🙂 Nee, dus, maar ik maak wel foto’s. Deze man was dat wel shipphoto.nl Maar we staan op een leuke plaats aan het water waar veel schepen en bootjes langskomen. Zondags 11 juni vertrekt mijn buurman, kennelijk heeft hij met anderen afgesproken dat die op ‘zijn’ plaats mogen staan. Nu kwam er een andere camper eerder dan degene aan wie de plaats was weggegeven Er ontstond een woordenwisseling en de man die het eerst bij de plaats was vertrok. Het bespreken en weggeven van een plaats kan natuurlijk niet. In de fotoslider veel foto’s van de plaats en veel schepen.

7 en 8 juni

Als we wakker worden is er veel wind en zo nu en dan regen.  We ontbijten op het gemak en reizen dan verder naar . . . .  Fredericia.  Op het moment is het regen en veel wind. Maar over een paar dagen zou het opknappen.  Omdat we in Fredericia bijna uit onze verschoning waaiden en we in plassen water stonden weer vertrokken naar Aarosund, Lystbádehavn. Je kunt hier bij een Italiaans restaurant heerlijk eten, tegen een betaalbare prijs. Onze route van vandaag afkomstig van onze GPS tracker. Ook denken we erover weer richting Duitsland te gaan, men geeft hier erg slecht weer af de komende tijd.  De eerste avond met de kachel zachtjes aan. We blijven hier een dagje staan, morgen verder.

6 juni

Op de tweejarige trouwdag van mijn oudste dochter rijden we naar Thorsminde haven, hier staan nog enkele campers, twee ervan staan dwars zodat er weinig plaats over is. Ik plant de camper ertussen, natuurlijk gelijk commentaar. Nu was ik niet van plan daar te blijven staan, maar heb dat toch maar even volgehouden. Daarna op een ander plaatsje gaan staan.  Het is warm, droog, maar veel wind.

5 juni.

We hebben vandaag een mooie route gereden, zoveel mogelijk langs de kust en de fjorden, Uiteindelijk vinden we een mooi plaatsje aan de haven in Logstor (N56.96724 en O.009.24489).  Onderweg besluit ik wel van de route af te wijken  om een strand te bezoeken, omdat dit strand we wel wat lijkt voor een uitje met mannen 🙂 In de slider foto’s van het nationale park Thy en andere mooie plaatsen op de route.Tenslotte foto’s van Logstor, waar we vanavond een restaurantje hebben besproken. Het restaurant is dicht bij de camperplaats, er was een buffet wat wij ook namen.  Een prima koud buffet, met vele vissoorten, salades etc. Dus enkele keren opgeschept. Bleek dat dus het voorgerecht te zijn., daarna nog warme gerechten en een toetje. Dus genoeg gegeten en het was heerlijk en dat voor € 87, met z’n twee’n inclusief drank. Dan wordt er een zeilboot binnen gesleept, de man en de vrouw leggen de boot aan, althans doen pogingen daartoe, maar als je de lijnen van achteren strak zet kom je nooit bij de steiger. De vrouw moest op de steiger wat met veel onhandigheid lukt. Omdat ik het eigenlijk zielig vond mijn hulp aangeboden, maar ze zeilde al jaren en het ging prima. Op den duur lag de boot aan veel lijnen, ver uit de kant, een echte schipper zou er tranen van in zijn ogen krijgen of zich rot lachen. Eigenlijk denk ik achteraf dat de schipper een beetje aan het dementeren was. Zielig.

4 juni

We worden wakker en lezen dat er in Londen een bestelbusje is ingereden op voetgangers en dat de inzittenden van het busje daarna de mensen met messen te lijf gingen. 6 doden en 48 gewonden. Hoe moeilijk ook, we zullen ermee moeten leren leven.

We trekken vandaag weer wat verder naar het Noorden. We rijden via de kust naar Skagen. Onderweg begint het stevig te regenen, zodat Skagen bezoeken geen optie was, we zijn verder gereden naar een camperplaats bij Hjorring. Het is een mooie plaats met alle voorzieningen, maar zonder wifi. 

3 juni

Kennelijk had de jeugd hier een feest op de haven en vond het nodig tot 02.30 uur herrie te maken bij de campers. Jammer van zo’n mooie camperplaats. Natuurlijk mijn beklag gedaan bij de havenmeester, er was een feest van iemand die 18 was geworden, de havenmeester was zeilen en had het dus niet gezien. Overigens kregen we 2 flessen wijn en excuus. Dat is natuurlijk netjes. We blijven dus nog een nachtje staan. Op de scooter een rondje om het Fjord gedaan en in Hobro even bij de haven gekeken, waar van alles te doen was.

2 juni

Onze route vanaf Leeuwarden tot Konsda Badelaug, Mariager.

We staan in Mariager, CP Konsdal Badelaug. Foto’s van de camperplaats.

1 juni

Gisteravond zag ik steeds iets boven water komen, bleken het bruinvissen te zijn. Er foto’s van maken lukte niet, ze zijn te snel. Vandaag naar Odense gereden.  Omdat we niet van grote wegen houden, hier en daar wat afgeslagen en kwamen we in een natuurpark terecht kwamen. Hier kwamen net edelherten uit de bossen. Prachtig natuurlijk. In Odense stonden we bij een caravanzaak met camperplaatsen. keurig aangelegd. Odense zelf bleek een bouwput te zijn. Omdat we de camperplaats bij Fredericia mooier vonden zijn we daarheen terug gereden zijn. Hier kwamen net speedboten van de politie aan, dus foto’s gemaakt. We hebben we besloten niet naar Zweden te gaan, maar eerst Denemarken verder te bekijken, dus morgen verder naar het noorden.

31 mei

We rijden zoveel mogelijk binnendoor en vinden een plaatsje onder de brug bij Fredericia. Er kwamen nog twee campers kijken, maar die reden door. Tegen de avond komen er nog twee Spaanse campers. Overigens staan we nooit alleen,  ik let op Maddy en zij op mij 🙂 .Er staat behoorlijk wat wind, maar het is droog. Er komt een Nederlandse zeilboot langs, die heeft vast al een mooie tocht achter de rug. Morgen gaan we de brug over, waar we uitkomen zien we wel. Wat ons opvalt is dat nergens vuil ligt, het keurig schoon is, rustig en vriendelijke mensen.

30 mei

We worden wakker van enkele slag onweer en een plensbui.  We ruimen op en vertrekken naar Denemarken. We rijden zonder snelwegen naar Denemarken. Onderweg worden we door de politie links af gestuurd, kennelijk in verband met een gebeurde. We gingen dus links af en vervolgens tweemaal rechts, zodat we verderop op dezelfde weg kwamen. Hier stonden politieauto’s en reddingsdiensten waardoor de weg verspert was. Er werd verteld dat er een dode gevonden was en de versperring enkele uren ging duren. Dus gekeerd en een stukje snelweg genomen. We vinden, na een overtochtje met de pont, een plaatsje op Koebingsmark strand camping in Nordborg. Hier zouden voor de camping camperplaatsen zijn, maar die werden vernieuwd, dus moesten we op een veldje achter het gebouw staan. Minder mooi, maar okay.

29 mei

We rijden naar Schleswig, waar we voor € 16,00 een plaatsje vinden op de camperplaats van de Stadthafen. Een leuke plaats maar heel erg druk, de campers staan zelfs buiten de camperplaats. Je kunt je alleen aanmelden van 08.00 tot 10.00 en van 15.00 tot 17.00, dat zou wel beter mogen. Maar het uitzicht is, als je vooraan staat mooi over het meer.  Via internet de bijeenkomst rond het Ford dossier gevolgd. Een bijzonder magere uitkomst van Ford. We wachten af wat het vervolg gaat worden, maar we zijn dan, als we thuis zijn, zeker van de partij. Omdat de wifi hier zwak is gebruiken we in de camper de kleine set van 2Com, zodat  we prima internet hebben. Deze set is erg handig op een camperplaats of camping.

28 mei

Vanmorgen van de camperplaats vertrokken en staan nu in Bremerhaven aan de Fischereihafen voor € 10,00. Toen we de stad ingingen bleken er allemaal kraampjes te staan met food uit diverse landen. Ook was er een maritiem gebeuren, dus we vielen met onze neus in de boter. 

27 mei.

Foto’s vanaf de camperplaats

We gaan vandaag naar het Fries Straatfestival in Leeuwarden.  Vanaf de camperplaats is het 20 minuten fietsen of even met de bus, die op vijf minuten lopen stopt. Wij gaan natuurlijk op de scooter. Heel erg leuk het festival, geniet maar mee. 

26 mei

We rijden vanaf de camperplaats Leeuwarden  op de scooter naar Harlingen. Er bleek een roeiwedsrijd naar Terschelling te zijn onder begeleiding van veel historische schepen. Een prachtig gezicht. Voor een fotoverslag klik hier!!!!

Foto’s. 

25 mei

We gaan Hemelvaartsdag naar de bloemenmarkt in Leeuwarden en verkennen de omgeving op de scooter. Terug op de camperplaats stinkt het naar rotte eieren. Bij onderzoek blijkt dit een accu van de buren te zijn.  De stroom afgekoppeld en toen werd de stank minder. Vandaag laten ze een en ander verder controleren.

24 mei

Camperplaats Leeuwarden
Camperplaats Leeuwarden , de Zwemmer 3, 8939 CA Leeuwarden.

We staan op de nieuwe Camperplaats Leeuwarden, waar we vriendelijk worden ontvangen door Margreet, de eigenaresse van de plaats. De camperplaats is nog maar een een paar weken open. Meer informatie over de camperplaats Leeuwarden op deze speciale pagina met foto’s!

23 mei

Er is wat meer wind vandaag. Op de motorscooter even naar Joure. Heeg en IJlst geweest. In IJls werd gewandeld, de 11 syteden route. Omroep Friesland was er aan het filmen.

22 mei

We worden redelijk op tijd wakker en rijden richting Sneek. Als we in Lemmer zijn geeft de computer van de Ford een management storing. Omdat je niet weet wat er aan de hand is bellen we Ford service, ik heb de App op de gsm staan. Wat blijkt men heeft bij de beurt Ford insurance niet verlengt bij de Ford garage en ook de beurt niet in het onderhoudsboekje afgetekend. Men helpt dus niet (deden ze eerder ook al niet want toen was het een Duitse Ford. Met Ford heb ik het dus helemaal gehad. De wegenwacht komt, maar kan de fout niet vinden. Dus toch maar weer naar de Ford garage in de buurt, blijken het de remlichten te zijn. Voor € 20,00 zijn we weer klaar. We rijden door naar de Camperplaats aan de Doerakhaven. Een leuke plaats, maar de wifi is slecht, de website bijwerken op geluksmomenten en foto’s gaat al helemaal niet. 

21 mei 2017.

We hadden alles ingepakt en besloten maar een dag eerder te gaan rijden. We vinden een plaatsje aan de jachthaven in Almere-Haven, hier zijn twee kleine plaatsen, maar voor een nachtje zeker voldoende. We worden vriendelijk door de havenmeester ontvangen en via de automaat betalen we € 7,20.

Zomervakantie

We hebben besloten om weer op reis te gaan deze zomer. We vertrekken op 22 mei en zijn ergens eind juni weer thuis. We gaan richting Friesland, we gaan op de nieuwe camperplaats Leeuwarden kijken  en dan trekken we door richting Zweden. Maar u kent ons, het kan best dat we onderweg van gedachten veranderen. Ons reisverslag komt op deze pagina met de nieuwste berichten bovenaan.

Voorbereidingen reis

19 mei zijn we nog wel even naar Zizo-campertechniek in Dordrecht voor een paar kleine zaken, zoals een probleem met de achteruitrijcamera, controle gasinstallatie, een defecte kraan en het schoonmaken van de koelkastbrander. Ook de scooter krijgt nog een beurtje en een nieuwe achterband. Een fotoverslagje van de reparaties vindt u hier!

Omdat we altijd Aqua Kem Bleu gebruiken had ik 6 flessen besteld bij Obelink. Vandaag wilde ik er een paar in de camper zetten, bleek er één fles half doorgesneden te zijn. Een grote blauwe zooi. Ik heb obelink gemaild, dat ik hier niet echt blij mee ben. Ik wacht hun reactie af. Ondertussen de flessen afgespoten en de troep opgeruimd. Een fles weggegooid. Ik wacht de reactie van Obelink af. Foutjes kunnen natuurlijk, maar dit was wel een vieze zooi. Ook viel het op dat er een zak rond de flessen was geknoopt, wat anders nooit is. Maar Obelink verstuurd direct een nieuwe fles, dus prima opgelost.

Share