Weekje Duitsland, woensdag 22 augustus….

……vertrekken wij, Johan van Opdorp, een oud collega en ik voor een weekje naar Duitsland. Vorig jaar zijn we voor het eerst een paar dagen op stap geweest en we vonden dat best leuk. We besloten er maar een jaarlijks uitstapje van te maken. Vorig jaar was het Bretagne in Frankrijk, nu kozen we voor een Duits uitstapje naar de Moezel en Rijn,om te eindigen op de Campermesse in Düsseldorf. Omstreeks 10.00 uur vanuit Kloetinge vertrokken. Via Antwerpen, Luik naar Sankt Vith de grens over naar de eerste overnachtingsplaats aan de Moezel: Piesport. Aankomst 14.15 uur, na een probleemloze reis. Een niet zo grote camperplaats tussen de wijnranken (blauwe druif) aan de oever van en met zicht op de rivier. Alle voorzieningen aanwezig, incusief electriciteit. Kosten € 6,– p.d. Voor electriciteitsgebruik komt er € 1,50 bij. De middag doorgebracht met genieten van het mooie weer en het mooie uitzicht. ’s Avonds een korte wandeling gemaakt naar en in het dorp. Het was er eigenlijk heel stil, een beetje onwerkelijke vakantietijd vonden we. In een restaurantje wat gegeten: degelijk Duits stukje vlees voor een zeer redelijke prijs. In de loop van de avond wat gebruik gemaakt en geëxperimenteerd met de “Fenix”RC10 zaklamp, een lampje van ongeveer 15 cm lang met 3 cm doorsnee met een ongekende lichtopbrengst.

Donderdag 23 augustus

Na de “kassier” in Piesport betaald te hebben voor zijn aangeboden diensten, omstreeks 09.00 uur al achter het stuur naar een volgende plek. Gekozen voor dezelfde buurt, voor de camperplek in Wintrich, een kilometer of 15 verder. Een camperplaats met internetmogelijkheden. Hier wilde we een “ALFA” router testen gekoppeld aan een “ALFA” antenne. Op de camperplaats een plaatsje gevonden achteraan op de “eerste” rij. Het normale wifi-netwerk bleek niet bruikbaar voor de gewone laptop: het signaal was veel te zwak. Jammer, vooral als men met dit gegeven de camperplaats wil promote. De “ALFA” antenne pikte het signaal wel op en de zaak werkte prima. Omstreeks 11.00 uur de motor genomen en naar Bernkastel-Kues gereden. Met 25 graden is het buiten goed toeven. Bernkastel bleek zeer toeristisch. Veel restaurantjes, Bierstubes, koffiehuizen en snuisterijenwinkeltjes. Door de vele vakwerkhuizen wel aangenaam om doorheen te lopen. Verder weinig spectaculairs. Na een lekkere Riesling, via een supermarktje in Brauneberg terug naar de camper. Lunchen en het netwerkje weer opgestart. Perfect! 

vrijdag 24 augustus 2012 

Om half 8 op. Ontbijten, opruimen en om 08.45 uur weg. Vuilwatertank geleegd en schoon water ingenomen. Langs de oevers van de Moezel naar Zell. Eerst naar boven naar het winkelcentrum en in een grote Globus boodschappen gedaan. Naar de bouwmarkt om piepschuim voor de scooterdrager, aftanken en naar de camperplaats Am Fussgangerbrücke in Zell. € 6,- pd. Te voet naar de stad of stadje is 10 min. Lopen over de voetgangersbrug. Wordt opgehaald, geen automaat dus. Was prachtig weer, af en toe een beetje bewolking, Totaal niet koud, een beetje drukkend zelfs. Na de lunch even met de scooter naar Zell Centrum. Toeristisch plaatsje. Terug naar de camper. Stoeltjes en tafeltjes gepakt en buiten gezeten langs de Moezel. Mooi zicht op Zell. Na de lunch te voet richting Zell. Er zou een soort wijnfeest zijn. Dachten eerst in Zell, maar op de voertgangersbrug bleek het aan onze zijde te zijn. Even later gevonden, niet zover van ons. Stelde niet zoveel voor. Heel kleinschalig en een eenmansorkest. Hadden we vlug gezien.

Terug naar de camper en buiten gezeten tot half 11. Prachtig zicht op het verlichte Zell.Om 11 uur naar bed. Morgen richting Cochem/Ernst. Waar het leuk is zullen we blijven hangen.

Door ernstige ziekte en het overlijden van mijn moeder konden we deze reis niet afmaken.

 

 

Share