Turkije

Turkije (Turkey) is een land dat deels in Azië en deels in Europa ligt (transcontinentale staat). Het grenst aan Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Iran, Irak en Syrië. Onder het grondgebied van Turkije kan ook de niet-erkende staat Noord-Cyprus gerekend worden.Turkije is een land met een lange geschiedenis. Dit is terug te zien in vele oude stadjes, monumenten en gebouwen. Het landschap van Turkije is zeer bergachtig. Er zijn meerdere berggebieden waarvan sommige tot boven de 5000 meter reiken en eeuwig bedekt zijn met sneeuw. Aan de kustlijn vind je vele badplaatsen en zand- of kiezelstranden waar je ook ideaal watersporten kan beoefenen zoals duiken en zeilen. Toeristen komen veelal voor de kust en de historische bouwwerken. Veel historische gebouwen zijn nog intact. Daarnaast zijn er toeristen die komen voor wintersport of voor medische ingrepen. Medische ingrepen zijn in vrij goedkoop, en de artsen staan erom bekend zeer professioneel en vergevorderd te zijn.

Turkije wordt steeds vaker door mensen met een camper bezocht wordt. Je mag er vrij kamperen (parkeren), zolang het niet langs de weg is. Gelet op de spanningen in de omliggende landen is het handig om even te kijken naar het reisadvies bij het  Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Veel informatie is te vinden op Welkom in Turkije.

Je mag vrij camperen (parkeren), zolang het niet langs de weg is.

Camperplaatsen.

Campercontact

Handige links met reisverslagen

Afwijkende verkeersregels

Voorrang
Bestuurders op een hoofdweg hebben voorrang.

Stopbord
Op het stopbord bij kruispunten staat niet STOP maar DUR.

Alcohol
Het maximale toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor bestuurders van auto’s met een aanhangwagen geldt een absoluut alcoholverbod.

Share