Silves, Portugal

Silves

Silves behoort tot de mooiste dorpjes van de Algarve. Het heeft een prachtig oud Ford en ligt aan de rivier de Armade. Het dorp heeft steile straatjes en leuke restaurantjes. Zo is restaurant Valdemar het beste piri-piri restaurant van Silves.

Silves is erg in trek bij camperaars, de camperplaatsen staan zeker in de winter vol. Overal vind je ooievaars in het dorp en ook boven de camperplaatsen zie je ze veelvuldig vliegen.

Feira Medieval

Een van de populairste evenementen in de Algarve is de ‘Feira Medieval de Silves’. Tijdens dit jaarlijkse festival, dat voor de negende keer wordt gehouden, gaat Silves weer even heel ver terug in de tijd… namelijk naar de middeleeuwen.

Muziek, ridders en kraampjes

Met haar eeuwenoude straatjes en indrukwekkend kasteel is deze, voormalige hoofdstad van het vroegere koninkrijk Algarve, bij uitstek geschikt voor een historisch festival. In de straten van Silves zijn bovendien nog steeds veel Moorse invloeden te vinden uit de tijd dat de Algarve nog Al-Gharb heette. Dat geeft tijdens het middeleeuwse feest een prachtig decor voor de aanwezige ridders en jonkvrouwen. Verder biedt het evenement veel middeleeuws entertainment en muziek. Je kunt er onder andere kijken naar jongleurs en slangenbezweerders. Ook kun je locale lekkernijen proeven en bij een van de vele kraampjes iets kopen.

De Feira Medieval de Silves vindt plaats in de historische binnenstad en rondom het kasteel. Het evenement duurt negen dagen en begint op 28 juli. Je kunt er dan ‘s avonds terecht tussen 18.00 en 01.00 uur.

Met de camper kunt u op drie camperplaatsen overnachten. Vroeger waren er twee gedoogplaatsen waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Tegenwoordig mag dat niet meer en een enkele keer wordt er bekeurd. Soms staan mensen maanden op de gedoogplaatsen en dat was natuurlijk niet de bedoeling. In 2011 was er een wervelstorm die enkele camperaars trof.

Share

Geef een reactie