Texel

Maandag 4 september zijn we weer op reis. We waren al wat langer thuis, omdat Maddy haar rechter bovenarm had gebroken. Het gaat gelukkig langzaam weer wat beter.

Wat gaan we doen.

Vanaf donderdag 7 september zijn we op de Krim, de Cocksdorp in Texel. Wij zijn rustig aan die kant op. Het weekend van 9 september vieren we met de (klein)kinderen ons 45 jarig huwelijk. Dit was op 10 juli 2017, maar vieren we dat weekend. De (klein)kinderen zijn dan in het huis van mijn zus. Zelf staan we op de camperplaats van de Krim in De Cocksdorp.

De nieuwste berichten komen hieronder.

16 september

We rijden in de regen weer naar Huis. Opruimen!

15 september

We worden wakker en het is droog. Na ontbeten te hebben rijden we binnendoor naar Camping Adrichem in Beverwijk. Vanavond hebben we een huwelijksfeest in Beverwijk. De camping is op lange na geen tien, maar voor een nachtje net te doen. We staan op het voorterrein van de camping omdat het gras op de camping te nat is.  We staan ingesloten tussen personenauto’s. Onderweg en op de camping wat foto’s gemaakt.

Sávonds gaan we naar de bruiloft van Ashwan en Manicha In het Partycentrm Ezgi in Beverwijk. Een hele leuk bruilof, onze kleindochter Maroa was één van de bruidsmeisjes. Terug bij de camper komen met een taxi was een ramp, de taxi ging door een stomiteit van de centrale naar het verkeerde partycentrum. Na veel bellen gaven ze opnieuw een verkeerd nummer op in de juiste straat. Weer met de centrale gebeld en ja, toen kwam de taxi. Hoezo plaatselijke bekendheid en accuraat werken.

14 september.

Vanmorgen vertrokken op de Krim, de Cocksdorp in Texel. We gaan zeker nog eens terug Texel is heel leuk. Alleen viel het weer wat tegen. Eerst door het Nationaal Park Duinen gereden. Daar probeerde ik even tussen de buien door het strand op te lopen, heen ging goed, maar toen begon het te plenzen. Dus weer zeiknat 😡 Daarna overgevaren naar Den Helder, waar we een plaatsje vinden op Willemsoord. Het blijft jammer genoeg regenen en ook de komende dagen wordt het niet veel beter volgens de voorspellingen. 

13 september

We worden wakker met veel wind.  Volgens de diverse weerprogramma’s gaat het nog wat harder waaien met uitstoten tot 11 a 12 Bft. Gisteren heb ik de motorscooter maar op de camper gezet, het is vandaag geen weer om even lekker een stuk te gaan rijden. We staan redelijk beschut, maar er is, en we zijn wel wat gewend, veel wind. Weeronline zegt: “Vandaag is het zeer onstuimig. Aan zee gaat het stormen en in het Waddengebied kan het zelfs tot een zware storm komen, 10 Bft. Daar komen zeer zware windstoten voor van 100-130 km/u. Het KNMI heeft daarvoor code oranje afgegeven”. In de middag komen daar ook nog een paar stortbuien bij.

12 september

Ook vandaag hebben we veel wind en zo nu en dan een bui. Toch zijn er even op de scooter naar Oudeschild en Den Burgh gereden. In Oudeschild koop je natuurlijk gerookte paling en garnalen 🙂 en Maddy kleren in Den Burgh. Onderweg toch nog een buitje op ons dak, maar och in de wind droogt het weer. Als we terug zijn in de camper, komt er nog een camperaar uit De Cocksdorp even buurten, we hadden hun in Spanje ontmoet. Ook zij hadden toen een bruine labrador, net als wij BO. Ook hun hondje leeft niet meer. Klein wereldje en heel leuk zulke  onverwachte ontmoetingen. Texel is een leuk eiland en alles goed geregeld.

Van de receptie van de Krim kregen we het volgende mailtje: ”

Geachte gast,

Volgens de actuele weersverwachting zal het morgen, woensdag 13 september stevig tot hard gaan waaien. De voorspelling geeft aan windkracht 8, met uitschieters tot windkracht 10, vanuit het zuidwesten. Luifels, windschermen, stoelen en andere losse zaken graag opbergen of vastzetten. Checkt u de haringen rond uw tent, en vervang deze eventueel door houten haringen.  Mocht u op een minder beschutte plaats staan dan mag u tijdens de storm uw auto voor de tent parkeren.”

Heel correct van het park. Wij staan behoorlijk beschut, dus we zien het wel. Zal een dagje op de camping worden. Ook niet erg, want er is hier van alles te doen. Wat foto’s van vandaag 

11 september

Vannacht was er veel regen en waaide het behoorlijk. Gisteren de luifel er uit voorzorg afgehaald. Niet voor niets, de buurman moest er vannacht zijn bed voor uit. Verder sta je hier prima beschut. Woensdag windkracht 11 als ik de voorspellingen moet geloven. Petra en Leen zijn vanmorgen richting huis gegaan. Wij blijven tot donderdag. Vandaag een rustig dagje inbouwen. Er zijn vandaag veel regenbuien, hagel en veel wind maar ondanks dat vermaken we ons prima.

10 september

We staan op met de zon op de camper. Vandaag nog een dagje met z’n allen maar vanmiddag moeten Marieke, Hemand, Maroa en Jay weer terug. Morgen moeten zij weer werken en de kinderen weer naar school. Leen en Petra blijven tot morgen, maar vertrekken dan ook. Vandaag op het park gebleven, hier is echt van alles te doen voor jong en oud. 

9 september

Vanmorgen met z’n allen ontbeten, huiswerk gemaakt door Maroa en Jay onder leiding van tante Leen. Wat foto’s van het huis gemaakt. Daarna den Burgh leeg gekocht. Van mijn schoen verloor ik de compete zool, dus moest direct nieuwe kopen.  ( als wij weg zijn ligt het eiland een stuk hoger 🙂 ) Vanavond met z’n allen gezellig wezen eten in Kaap Noord, een aanrader. Een leuke dag met heel de familie. 

8 september.

Vanmorgen kwamen Petra en Leen, vanavond Marieke, Hemand, Maroa en Jay. Vanmiddag met Petra en Leen naar de Koog geweest, waar leuke winkeltjes zijn. Daarna in De Cocksdorp en hapje gegeten. Vanavond gezellig met zijn allen doorgebracht in het huis op de Krim.

7 september

Na het ontbijt gaan we naar het sanistation en vullen en legen alles weer. Vervolgens gaan we naar de veerboot. We hadden een E-ticket aangeschaft tot 6.50 meter, volgens de casiëre was de camper groter, namelijk 6,85 meter met de scooterdrager, Na een extra donatie werd ook dit geregeld. Kennelijk wisten dat we kwamen, want onderweg werden we geëscoorteerd door de Koninklijke Marine. Op Texel rijden we langs de kust en doen onderweg nog een paar boodschappen. Ook kijk ik even op het strand.  Bij de Krim hoeven we alleen de geemailde code in te toetsen en we rijden zo de camperplaats op. Vanaf dat moment herkend het systeem de camper en kunnen we erop en eraf zonder wat dan ook in te voeren. Alles is prima geregeld, voor de toiletcassette is een automaat. Voor campers met de vaste tank wat lastiger. Een fotoverslagje. 

6 september

Vannacht hadden we regen en veel wind. We hopen dat het de komende dagen wat beter zal worden, maar dat ziet er volgens de voorspellingen niet naar uit. Even op de motor om boodschappen geweest en een rondje gelopen. De foto’s staan bij 5 september.  Morgen steken we over naar Texel.

5 september

Na een rustige warme nacht met regen, gaan we vandaag weer wat verder richting Texel. We vinden een plaatsje in Den helder op Willemsoord, hier wat rond gekeken en het reddingsmuseum bezocht. Tussen de middag even in een hotel/restaurant wat gedronken en gegeten. Maddy had een pannekoek, het bord waar de toebehoren op stonden was behoorlijk vuil, evenals de zaken die erop stonden. De serveerster er op aangesproken, kregen we een ander bord, ietsje minder vuil, maar toch nog goor. Ook mijn broodje beenham was voorzien van bruin geworden verrotte sla. Dus daar moet je niet zijn, mijn reactie staat op trip advisor.  Daar komen we dus niet meer. Had eerder moeeten kijken want er stonden meer slechte recenties.

4 september

Maandag 4 september, na een gezellige avond met heerlijke mossels bij Rens en Karin, rijden we om ongeveer 08.30 uur weg uit Kloetinge. Gisteren had ik nog een andere waterpomp geinstalleerd, want de pomp maakte wel lawaai, meer gaf geen liter water. Ik had een reserverpomp die 20 ltr per minuut zou geven, de originele 19 ltr. Het zou dus vaker water vullen worden. Vandaag gaf de pomp echter nog geen 1 ltr per minuut. Nu had ik gisteren al een nieuwe pomp gehaald en ja deze werkt.

We reden eerst naar Maassluis, maar daar was alles vol, dus doorgereden naar Enkhuizen, vanaf Hoorn via de IJsselmeerkust.

Een fotoverslagje:

Of ze het roken, maar toen we in Enkhuizen stopten kreeg ik van de gemeente antwoord op de door mij in juli gestelde vraag, de gemeente schreef : “Wij hebben de gegevens op uw lijst gecontroleerd. De gemeente heeft > 20 plaatsen op het Dirck Chinaplein beschikbaar gesteld. Prima dat zijn toch 14 plaatsen meer dan ik dacht.

 

 

 

 

 

Share