Rondje Nederland met de camper

Donderdag 8 september vertrekken we naar Moerkapelle waar we een schoolvriend bezoeken. Na op de camperplaats in Bleiswijk gegeten te hebben rijden we naar Moerkapelle, waar we bij onze vrienden voor de deur overnachten.

Nederland
Nederland, Huizen

De volgende dag rijden we naar Huizen (N 52°18.622′ en E 8°14.55’5′). Het is een hele mooie camperplaats direct aan het water. Jammer genoeg zijn er, zoals op heel veel plaatsen in Nederland geen voorzieningen.

Vanaf Huizen rijden we naar Amsterdam, waar we bij één van de dienstmakkers de reunie vieren. We overnachten bij de Fam. Ackermann, Lutkemeerweg 149, Amsterdam- Ostdorp. Volgens de gids kost de plaats €10 euro, maar we moeten de volgende dag € 15,- afrekenen. Kennelijk betalen we voor tweemaal het toilet lossen € 5,- euro extra (2 x 2,50) wat d.m.v. een camera geregistreerd wordt. .We hadden het toilet bij aankomst geleegd en voor we vertrokken. We rijden graag met een lege tank weg, maar vinden dit toch erg prijzig voor het legen van de cassette.. De familie is verder erg vriendelijk en behulpzaam, ook toen de accu van de scooter leeg bleek te zijn.

Vanuit Amsterdam gaan we naar Wormer waar we weer bij vrienden voor de deur overnachten. We bekijken samen met hun de omgeving die erg mooi is.

Vervolgens rijden we naar Enkhuizen, waar je prachtig aan de haven kunt staan. (N52°41.876′ en E 5°17.409′)

De havenmeester kwam vertellen dat we s’morgens voor 09.00 uur vertrekken moesten omdat dan de kermis opgebouwd zou worden. We besloten toen om direct een andere plaats te zoeken, want de kermisauto’s zouden s’nachts waarschijnlijk aankomen. We besloten naar Schagen te rijden, waar we op N 52°47.715’en E 4°47.236′. Dit is nu nog een gratis camperplaats zonder voorzieningen. We verwijst men naar het station, maar ook daar waren geen voorzieningen te vinden. Volgens krantenberichten wordt het echter overal betaald parkeren.De 13 e rijden we eerst naar Den Helder, waar we de nieuwe camperplaats willen bekijken. Deze kost € 10,-, alle voorzieningen zijn aanwezig, het is een mooie plaats.Hierna rijden we naar Harlingen, waar we aan de vissersgaven overnachten. Kosten € 5,00. We bezoeken natuurlijk ook Harlingen, met leuke winkeltjes, cafeetjes en mooie monumenten. (N 53° 10.780’en E 5°25.084′). Een leuke plaats om te overnachten. Langs het kanaal kan water ingenomen worden € 0,50 voor 100 liter. Jammer genoeg zijn er geen voorzieningen om het zwarte water te legen.We trekken verder naar Leeuwarden, waar een leuke camperplaats is. Je betaald precies hetzelfde als de motorbootjes die Leeuwarden aandoen. Ongeveer 6,40 per 24 uur. (N 51°29.814’en E 3°47.804′). Watervullen kan langs het kanaal en kost € 0,50 voor 100 liter.We vertrekken in Leeuwarden. We rijden binnendoor naar IJlst waar een camperplaats is. Hier blijkt een soort circus tent te staan en op de twee camperplaatsen allemaal vuilcontainers. We vinden hier dus geen plaats. We rijden verder naar de jachthaven in Lemmer, waar volgens het boekje acht plaatsen zijn. Op het stuk dat gereserveerd is voor campers, staan zes campers. Volgens de ons (uit)lachende havenmeester is het vol en zijn we niet meer welkom. Op de parkeerplaats was nog voldoende ruimte voor tientallen campers. (Vergunning probleem waarschijnlijk) .We rijden verder naar Balk waar we nog een plaatsje kunnen krijgen op de jachthaven Lutsmond. De drie camperplaatsen zijn bezet, maar we mogen kiezen of voor € 9,50 op de grote parkeerplaats of op een wegje op de jachthaven met uitzicht op de haven voor € 12,50. We kiezen voor het laatste, willen we stroom dan moet daarvoor extra betaald worden, evenals voor douchen. Jammer genoeg heb je daar geen sateliet ontvangst

Van Balk gaan we naar kampeercentrum de Vrijbuiter in Roden, hier kijken we rond en kopen wat kleine zaken. We besluiten door te rijden naar Doezum, waar we een plekje krijgen op het keurige camperterrein van ‘landgoed Jonker’ (N53°.20411 en E 6°,26018). We worden hier vriendelijk ontvangen. De camperplaats heeft alle voorzieningen en was vorig jaar camperplek van het jaar van de NKC.

Nadat we op de scooter een bezoekje aan Drachten gebracht hadden, zijn we vertrokken naar Camperplaats de Bonenstee in Nieuwlande. (N52°40.734′ en E 6°36.736′). We werden hier hartelijk door de eigenaar ontvangen, die net thuis was van zijn eigen campervakantie. De camperplaats heeft alle voorzieningen, we betaalden zonder electra € 5,-. Een aanrader, een leuke plaats met precies de noodzakelijke voorzieningen.

De 18e rijden we naar Emmen, waar we een gratis plaatsje vinden op de parkeerplaats aan de Kerkhoflaan (N 52°46.866’en E 6°54.202′).

Ja TGPPOST of ……. Zo stonden er nog wat busjes, waardoor wij besloten een ander plaatsje te zoeken. We zijn naar Kampen gereden.Het stadje Kampen heeft een gratis camperplaats met alle voorzieningen aan het Burgemeester Berghuisplein (N52°33.171’en E 5°54.793′). Omdat mijn ouders hier zijn opgegroeid en ik er als kind vaak kwam, blijft Kampen een bijzondere plaats voor ons.

Na Kampen zijn we naar Enkhuizen gereden, waar we een plaatsje aan de haven vonden. het was er wel rumoerig met jeugd die op de zeilschepen meevoeren. Verder een leuke plaats met een goede chinees (www.proeftuin.com).Na Enkhuizen zijn we naar Putten gereden, waar twee camperplaatsen zijn, er was er nog één vrij. (Ik heb begrepen dat deze plaatsen zijn opgeheven 😥

Omdat we in Gelderland geen goede camperplaats met voorzieningen konden vinden, we toch zwart en grijs water moesten lozen, zijn we via Oosterbeek, mijn geboorteplaats, naar Goch Dld gereden waar we op de Friedenplatz een plaatsje vonden. Goch vinden we nog steeds een heerlijke plaats om met de camper te komen en inkopen te doen.

Omdat we s’avonds wat hard gekookte eieren willen, zet ik die op en kom met de buren aan de praat. Dan hoor je de eierwekker niet. Een mede camperraar komt vragen of het wel goed gaat omdat hij rook uit de deur ziet komen, en ja, de eieren zijn niet alleen gekookt, maar ook zwart gebakken en geploft, dus goed gaar:-( Maar gelukkig kregen we van alle kanten goede adviezen, zoals je kunt de eieren nog wel eten, tegen de lucht wat citroensap en laten we er maar een borrel op nemen. Dat laatste hebben we maar gedaan, het pannetje uitgekookt met azijn en de eieren maar in Goch achtergelaten. We zijn hier tot maandag gebleven en toen huiswaarts gereden.

Share