Reis mei / juni 2012

We hebben besloten om 4 mei weer voor een paar weken op stap te gaan. Waar we heen gaan weten we nog niet zeker, eerst naar kennissen in België en daarna waarschijnlijk richting Frankrijk. Maar of het dat ook gaat worden weten we nog niet. In ieder geval komt hier het reisverslag dat u natuurlijk vanaf 4 mei kunt volgen.

4 mei.

Vandaag zijn we vanuit Kloetinge vertrokken naar kennissen in Lommel Kolonie gereden, waar we gezellig de middag en avond door hebben gebracht. Lommel Kolonie staat jammer genoeg bekend van het vreselijke busongeluk waar meerdere kinderen uit Kolonie bij om het leven kwamen.

5 mei

Overnachten we in Pont a Mousson (N48.90296  O 06.06088) waar we een mooi plaatsje vinden aan het water. Inclusief voorzieningen kost overnachten € 7,50. Je hebt een prachtig uitzicht en op loopafstand van het dorpje.

6 mei

We rijden de volgende dag door naar Louhans N46⁰ 37.771 en E 5⁰12.784, waar we aan het riviertje staan. Om 14.00 uur zijn alle plaatsen bezet, maar iets voorbij de camperplaats is nog een mogelijkheid om te staan, wel kleiner.

7 mei

Vandaag zijn we via een prachtige rit door de bergen, naar La Balme de Sillingy (N 45⁰58.272’ E 6⁰01.871’) gereden. Je bent dan een kilometer of 17 van het meer van Annacy, maar onze ervaringen ijn dat Annecy veel te druk en te toeristisch is om er te staan. Dit is een rustige plaats aan een mooi park. Door de bomen heb je niet overal schotel. Het weer wordt iedere dag beter.

8 mei

We rijden weer via een mooie bergroute naar Digne Les Bains (N44⁰04.685’E 6⁰12.515’). We staan hier op een parkeerplaats aan een bergstroom bij tennisbanen e.d. Een mooie gratis plaats zonder voorzieningen. De route die de TomTom aangeeft loopt vlak bij Dignes Les Baines onder 2 tunneltjes door met een hoogte van 3.10 meter. Niet iedere camper kan daar onderdoor zonder dat hij er als cabriolet uitkomt. Verder is de route prachtig, met veel mooie uitzichten. Onderweg tevens veel franse frieten.

9 en 10 mei

Vandaag zijn we een uurtje verder gereden naar een camperplaats in Annot (N 43⁰57.804’E 6⁰39.841’). Je staat hier op 400 meter van het centrum met alle sanivoorzieningen. De plaats is gratis. Vandaag komen Petra (onze dochter) en haar vriendin Leen ook deze kant op. Zij zijn onderweg met een camperbusje. Ook is deze camperplaats leuk  omdat veel mensen ruzie hebben met de kraan, wat meestal eindigt in een nat pak. Het is even een weetje hoe je moet stoppen met de kraan zonder nat te worden. En nee ik ga dat niet vertellen. Veel te leuk om te ervaren. Je staat op loopafstand van het dorpje (705 meter hoog) dat nog in oude stijl is. Voor mensen met een scooter of een motor is het prachtig om de camperplaats af te rijden en links af te slaan naar boven. Na een kleine tien kilometer ben je aan het einde van de weg. Onderweg heb je prachtige vergezichten. Ik vond het leuk om te doen. Overigens zijn er ook mensen die wandelen, het is een prima wandelgebied met tal van wandelingen in een zeer mooie bergachtige omgeving.

11 en 12 mei

11 mei staan we aan het Lac in Sainte Croix du Verdon (43⁰45.653’ O 6⁰09.081’). We vinden een plaats met geweldig uitzicht op het meer. 12 mei s’morgens schrikken we wakker van gekraak. Blijkt een camper onze camper geraakt te hebben, gelukkig een schade kunnen constateren, de Fransman ontkende ons geraakt te hebben. Vreemd ventje, gelukkig geen schade anders hadden we een probleem gehad. En wie heeft er vanuit zijn huisje zo’n uitzicht? Zelfs een landend watervliegtuig.

13 mei.

Moederdag, natuurlijk krijgt Maddy telefoon van onze dochters, zelf vertrekken we naar Gordes, maar de camperplaats viel tegen, helemaal in de zon, zodat Bo niet in de camper kon blijven, tevens was het zo stijl dat lopen voor ons lastig was. We rijden dus door naar Fontaine de Vaucluise, waar we € 3,50 betalen voor het parkeren. Het is echter erg stoffig. veel personenauto’s en je kunt geen stoeltje buiten zetten. Na het dorpje bekeken te hebben rijden we naar Carpentras, waar twee camperplaatsen zijn. Maar er lopen nogal wat duistere figuren rond, zodat we doorrijden naar Sarrians (N44°04.778’E 4° 58.692′). Hier parkeren we naast vrienden (Henk en Mariette)uit Lommel die hier ook net tien minnuten waren, een klein wereldje is het eigenlijk. We wisten van elkaar niet dat we zelfs maar bij elkaar in de buurt waren.

14 mei

De TomTom helpt ons de weg naar Carro te vinden (N43⁰19.749’e 5⁰02.437’)  We vinden een plaatsje met uitzicht op de jachthaven. De plaatst kost € 6,- in het laagseizoen en € 8,00 in het hoogseizoen. Je staat er prachtig aan zee en dat vinden meer camperraars leuk, want het is er nu al druk en vol. We merken dat er ieder jaar meer campers komen en de meeste dezelfde plaatsen leuk vinden. Als ik s’middags een dutje wil doen klinkt er een irritant doordringend geluid in de camper. Het lijkt op een propeller, waarvan het geluid in de camper resoneert. Onze Franse buren hebben een propeller om stroom op te wekken. Ik vraag aan de buurvrouw of ze even wil komen luisteren hoe irritant dat in onze camper klinkt. Ze wordt vreselijk boos en haalt er zelfs de bewaking bij. Die dame komt wel luisteren en vindt het ook een rot geluid, maar doet er vervolgens weinig mee. We besluiten de camper te verzetten, aangekomen op een andere plek hoor ik nog steeds het geluid.  Wat blijkt onderin onze camper ligt een alarmsetje dat niet meer werkte. Dit was gaan werken en oorzaak van het irritante geluid en dus niet de propeller van de buren. Na het alarmpje deugdelijk om zeep geholpen te hebben, hebben we onze excuus aangeboden aan deze mensen en de bewaking. Zo zie je maar alles is niet altijd wat het lijkt. En ik stond natuurlijk voor jan met de korte achternaam. Maar veel mensen hebben weer een leuk verhaal thuis te vertellen 🙄 .

15 tot en met 20 mei

Omdat ze windkracht zeven voorspellen, besluiten we een stukje het binnenland in te rijden. We vinden een plaatsje op de camperplaats in Cuges Les Pins (N 43⁰16.878’E 5⁰42.331’) Kosten € 3,00. Je staat op een mooie plaats waar wilde geiten regelmatig op visite komen om te bedelen om eten. Je bent redelijk dicht bij het dorpje en het is een prachtige rustige omgeving. Op de scooter bezoeken we Cassis en La Ciotat. Cassis is een leuk druk kustplaatsje met veel restaurantjes. In La Ciotat was een grote markt. Voor zulke bezoekjes is de scooter toch wel erg makkelijk. Ook heb ik in Aubagne bij de mac Donalds mijn mail binnengehaald. Ik wilde een dongel kopen in Frankrijk, maar dat is tot op heden niet gelujkt. Al in verschillende belwinkels geweest. Hoorde vandaag het bericht dat een Fins bedrijf internetten in het buitenland 90% goedkoper wil maken, we zijn benieuwd. Het klinkt heel erg leuk.

21 mei

We vertrekken de 21ste weer naar Carro, waar we een plaatsje direct aan zee vinden. De 20ste en 21ste hebben we regen, maar de voorspelling is voor de rest van de week goed, het wordt droog en warmer.

22 tot en met 28 mei

We rijden via de Camarque naar Gruissan-Plage, Aire de 4 Vents (N43º06.175’en E 3°05.987′), waar we een paar dagen zullen blijven. De camperplaats kost nu € 8,- per dag, Via de haven kun je internet krijgen € 9,- per dag of € 19,- voor een week.Natuurlijk gebruik ik ook hier de TurboWifi antenne. Ik kan hier het reisverslag bij werken en wat foto’s plaatsen. We hebben de laatste dagen nogal wat regen gehad, nu is het droog maar veel wind. Vanaf de 23ste hebben we prachtig weer, weinig wind en veel zon. We besluiten dan ook de Pinksteren te blijven staan, het is dan overal druk en we staan hier prima aan het water. De 28ste gaan we verder, wanneer we daarna weer internet hebben weten we nog niet. We gaan iets meer het binnenland in, dat is weer  even iets anders.

29 mei

We zijn in Le Somail (Saint Nazaire Dáude) Port du Somail, (N43⁰16.024’en E 2⁰54.232’) waar we direct aan het kanaal du Midi staan met veel passerende boten en langs rijdende fietsers. Je hebt een leuk uitzicht op het kanaal en de bootjes. Er zijn restaurantjes en een bar. Ook is er de mogelijkheid een boot(je) te huren voor een dag. Het weer is bijzonder goed en we staan in de schaduw. Een van de restaurantjes heeft gratis Wifi. We eten daar s’avonds Tappas, wat prima smaakte. Een leuke plaats om te staan, maar het dorpje is verboden voor auto’s zwaarder dan 3.5 t.

30 mei.

We rijden een stuk langs het Canal du Midi, maar vinden niet direct een leuke overnachtingsplaats. We vinden wel aan een riviertje in Caux et Sauzens ((N43⁰14.524’en E 2⁰15.889’). We staan alleen dus lekker rustig. Omdat er tegen vijf uur wat duistere figuren rondhangen, besluiten we even door te rijden naar de camperplaats in Pezens (N43⁰15.307’rn E 2⁰15.807’) Je staat in het dorpje langs de N113 waar nogal wat verkeer over komt, maar voor een overnachting goed te doen. Alle voorzieningen (ook 1 stopcontact) zijn gratis.

31 mei

We rijden door een mooi natuurpark en staan een poosje bekijken onderweg een paar camperplaatsen, maar besluiten toch nog iets door te rijden want we vonden de plaatsen niet echt leuk. Tenslotte belanden we in Mirandol-Bourgnounac (N44⁰08.518’en E 2⁰09.987’) waar we op het dorpsplein staan. De winkels zijn om de hoek en alle voorzieningen zijn aanwezig (gratis). Nederland kan nog heel wat leren van Frankrijk, we doen hier graag onze boodschappen.

1 juni

We rijden door een mooi heuvelachtig landschap naar Bouillac (N 44⁰34.369’en E 2⁰09.436) waar we een plaatsje in de schaduw vinden. Het is buiten nog steeds boven de 30⁰C en we hebben liever ietsje minder, we gaan dus langzaam Noordwaarts de goede temperatuur opzoeken. Op de camperplaats kun je via jetons water laden. Maar het water in de stortplaats van het chemisch toilet is gratis. Als je dus met je bromfiets langs komt, drink je daar water van en spugt ook nog mondenvol water op het motorblok. Daarna vervolg hij zijn reis weer, hoe maf kan iemand zijn.

2 juni

Vandaag zijn we in Turenne (N45⁰03.242’en E 1⁰34.804’). De camperplaats is mooi met uitzicht op het historische plaatsje. De ingang is echter smal en zeker moeilijk met een lange achteroverbouw. Ik kon net de bocht nemen zonder alles aan de grond te rijden. De motordrager tikte wel even de grond aan. Een camper die vertrok nam een stukje muur mee, muur kon er wel tegen, de camper minder. Overigens een mooie plaats en een leuk stadje om te zien.

3 juni.

Vandaag zijn we naar Beaumont Du Lac (N 45⁰47.182’en E 1⁰52.186’) gereden. Hier staan we op de gratis camperplaats aan Lac de Vassivière.De temperratuur is prima, maar zo nu en dan een regenbui.

4 juni

We besluiten nog een keer naar Oradour sur Glane te rijden, in maart 2011 waren we hier ook, maar hadden we niet alles bekeken. Ook nu vonden we het indrukwekkend, we bezochtenook het kerkhof, waar twee kisten staan waar menselijke restanten inliggen zoals die in het puin werden gevonden.

5 juni

We besluiten richting kust te rijden via één of meerdere tussen stops. De eerste plaats waar we aankomen is Celles Sur Belle (N46⁰15.771’ W o⁰12.501’) Het is een historisch stadje met een gratis camperplaats. Wij vinden het een mooie plaats. 

6 t/m 8 juni

Zes juni rijden we naar de westkust en belanden in L’aiguillon Sur Mer (N46º19.884’en W 1º18.492′). We staan direct aan het water. We zijn hier al eerder geweest en voor enkele euro’s heb je ook internet Vendee-Wifi.

9 en 10 juni

Op de verjaardag van onze schoonzoon rijden we naar Noirmoutier En L’ile (N47°00.056’en W 2°15.166′) Tot onze verbazing is de parkeerplaats helemaal anders ingericht, de heldt voor de campers met vakken. Aanrijden moet via de zijkant waar slagbomen zijn en je een kaartje moet trekken die je later in een automaat moet afrekenen om een uitrijkaart te krijgen. De prijs is € 7,-, maar voor de voorzieningen moet afzonderlijk betaald worden 100 ltr water € 2,00. Ook is er gratis Wifi, dus prima voorzieningen. De oude automaat is afgeplakt en verwijst naar de nieuwe plaats, enkele mensen moeten dus toch op de verboden plaats gaan staan, dat scheelt We kopen wat verschillend toch zeven euro. Van mij mogen ze deze mensen bekeuren. We kopen meerdere soorten ongepelde garnalen. Heerlijk voor tussen de middag met een wijntje.

11 juni

We zijn naar Cancale gegaan, hier komen we vaker. Cancale is het dorp van de oesters, maar je kunt er ook andere schaal- en scheldieren eten. Wij namen dus fruits de mer gegeten. Heerlijk.

12 en 13 juni

In Avranches gegeten, maar de camperplaats is daar zo schuin, dat we besluiten om door te rijden naar Villers Bocage (N49°04.762 ‘W o°39.645’)), waar je dicht bij het dorp en de tennisbaan staat. Tevens hebben we met de TurboWifi hier een vrij wifi netwerk dat we kunnen ontvangen.

14 en 15 juni

La Mailleraye Sur Seine (N49⁰29.016’ E 0⁰46.422’) Je staat hier prachtig aan de Seine, waar regelmatig coasters en binnenschepen voorbij komen. Ik kwam hier tot de ontdekking dat beide bouten van de oprijplaats van de motordrager verdwenen waren (vergeten of losgetrilt). De oprijplaats was netjes blijven liggen. Weer gerepareerd met wat kunstgrepen. De camperplaats kost € 5,-.

16 juni

We rijden naar Veulette sur Mer, waar we een plaatsje op de camperplaats vinden, direct aan zee (€4,50) Ondertussen heeft de TomTom de geest gegeven en gebruiken we ons oude garmin systeempje maar weer. Ook de oude TomTom 920 die mijn dochter gebruikte in de vakantie stopte op dezelfde manier. De kwaliteit laat dan ook behoorlijk te wensen over naar mijn mening. Overigens hebben we het via de backup weer deels kunnen herstellen, zodat we de TomTom weer konden gebruiken.

17-18 juni

Dieppe, waar we een plaatsje vinden aan de Boulevard. De plaats kost € 7 euro.  De volgende dag gaan we naar de andere camperplaats aan de haven (N49⁰55.843’E 1⁰05.206’). Op deze plaats zijn voorzieningen, aan de Boulevard niet. We rijden ook even naar de Mac Donalds om de mail op te halen, dat lukt met de TurboWifi antenne, zonder moet de je Mac binnen.

19 juni

We vinden een plaatsje in Cayeux sur Mer, Le Hourdel, waar je vroeger bij de vuurtoren mocht staan, maar deze plaats is weg. Nu is er een parkeerplaats, zonder voorzieningen, 500 meter van het dorpje aan zee (N50⁰12.863’E 1⁰33.174’).

20 en 21 juni.

Calais (N50⁰58.002’E 1⁰50.673’), waar we op de camperplaats aan de Boulevard staan. Alhoewel we hier vaker komen, blijft dit een leuke plaats om naar de af en aanvarende veerboten te kijken en de prachtige luchten. 

Ook kwamen we in Calais een Duitse voetbalfan tegen. Geweldig!

22 juni rijden we naar huis, omdat het behoorlijk regent en tevens het rechterachterlicht van de camper niets meer doet en de bout vast zit, zodat die uitgeboord moet worden. Gelukkig hebben we nog verlichting op de motordrager. Nu opruimen en wat dingen repareren.

Een foto overzicht vindt u hier

De route is niet compleet op de kaart, google maps accepteerde niet meer plaatsen. Ik zoek een andere oplossing.


Grotere kaart weergeven

Share