Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland (New Zealand) is een land en tevens eilandengebied in de Grote Oceaan. Het land bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere eilanden. Het land is sinds 1907 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. Andere grote plaatsen zijn: Auckland, Christchurch, Hamilton en Tauranga.Nieuw-Zeeland staat veelal bekend om zijn prachtige natuur. Er zijn gletsjers, berggebieden, regenwouden, rotsformaties, meren, geisers en vulkanen. De kustlijn kenmerkt zich door mooie zandstranden. In het water rondom Nieuw-Zeeland kun je uitstekend duiken naar o.a. koraalriffen, scheepswrakken en veel kleurrijke vissoorten. Dieren die in Nieuw-Zeeland voorkomen zijn o.a. walvissen, dolfijnen, pinguïns, zeehonden en heel veel zeldzame vogelsoorten. Populaire sporten in het land zijn rugby, cricket en golf. Verder staat Nieuw-Zeeland bekend als een belangrijke wijn- en kiwiproducent.Weer en klimaat
Nieuw-Zeeland heeft over het algemeen een zeeklimaat. De temperaturen liggen in de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden en in de wintermaanden rond de 10 tot 15 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen soms onder het vriespunt. Er is op enkele bergtoppen wel altijd sneeuw.
Voor het actuele weer in Nieuw-Zeeland kijkt u op Weeronline.Taal
Engels, Maori en gebarentaal zijn de officiële talen in Nieuw-Zeeland.

Reisdocumenten

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek uit Nieuw-Zeeland.
Een visum is niet nodig bij een verblijf korter dan 3 maanden.
U moet kunnen aantonen dat u over ongeveer 550 euro per maand beschikt en u moet over een retour tickte beschikken.
U dient bij vertrek een vertrekbelasting te betalen van circa 25 Nieuw-Zeelandse dollar per persoon, dit is in de ticktet opgenomen en hoeft dus niet afzonderlijk betaald te worden.

Ambassades en/of consulaten

Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland, zie gegevens

Vaccinatie / Inenting voor bezoek aan Nieuw-Zeeland
Voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland heeft u geen vaccinaties nodig.

Geldzaken (valuta, munteenheid, wisselkoers)
In Nieuw-Zeeland wordt betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD).
Kijk voor de actuele stand van deze muntsoort op onze wisselkoers pagina.
Er zijn voldoende geldautomaten. De creditcard wordt bijna overal geaccepteerd.

Verkeer

Er wordt links gereden. De snelwegen zijn vergelijkbaar met 80 km wegen in Nederland. Er mag 100 km per uur gereden worden, maar meestal is dat niet echt veilig. Reisafstanden worden meestal gerekend in uren en niet in kilometers.
Lees meer over verkeer bij Bay of Islands campervans

Campers

Nieuw Zeeland is uitstekend ingericht op rondreizen met een camper. Goede campings door het hele land die goed zijn uitgerust met douche en toilet gebouwen en bijna allemaal zijn ze voorzien van gezamenlijke keukens die van alle gemakken voorzien zijn, Mocht je niet in de camper willen koken of de BBQ willen gebruiken. Campings zijn tevens voorzien van wasmachines en droger tegen een kleine vergoeding.

Camperplaatsen.

Belangrijke camperinformatie vindt u op de volgende startkabel pagina’s:

Nuttige informatie: Landenweb

camper-huren-nieuwzeeland

 

 

 

Share