Nederland – Duitsland.

We gaan weer een paar dagen op stap met de camper. Maar voor die tijd nog een gesprek met een ondernemer die bij zijn bedrijf in Wemeldinge camperplaatsen wil aanleggen. Dit wordt een mooie plaats, dicht bij het dorp, de jachthaven, restaurantjes en het natuurpark de Oosterschelde. Wat wenst een mens nog meer  🙂 Daarna camper klaarmaken, water vullen en donderdag vertrekken.

3 november

Omdat we komende week een ongeneeslijk zieke vriend willen bezoeken en een aantal verplichtingen hebben, ziekenhuisbezoek, fysio e.d.  hebben we vanmorgen besloten naar huis te rijden.  Thuis bleek de badkamer blank te staan door vermoedelijk een lekkende stortbak van het toilet. Dus dweilen en opruimen.’Het was een (te) korte reis, maar wel leuk en gezellig.

2 november

We zijn binnendoor naar Heiderscheid in Luxemburg gereden. We staan op de camperplaats van camping Fuussekaul. €10 euro, in juli en augustus €15,00.  Een mooie camperplaats, maar het afval moet naar de overkant, wat voor mensen met een bepering slecht bereikbaar is. Ook is het even zoeken met als gevolg dat er veel vuil achter het sanistation is gegooid.

31 oktober – 1 november.

We zijn vandaag naar de Moezel gereden, waar we een plaatsje vinden in Wohnmobilstellplatz del Mosel in Mehring. We staan hier direct aan een mooi stukje Moezel. Op de stellplatz is een restaurant. Tevens hebben we afgesproken dat we vanaf de volgende reizen Joyne gaan testen. Wij houden u op de hoogte vanaf de installatie tot in het zuiden van Europa. In het restaurant gegeten. Het eten is prima, maar de bediening mag wel op cursus. Ik had gereserveerd, men vroeg netjes welke tafel. Dus een tafel uitgezocht, toen we kwamen was de tafel bezet. Ook een drankje bestellen en mayonaise bestellen duurde zo lang dat de frite bijna op was toen de mayo kwam. Ook de kinderen van het echtpaar hadden als hobby deuren open te zetten, niet echt lekker. Het restaurant is verhuurd begrepen we. s” Avonds kwam er een buscamper, deze nam stroom, gebruikte de douche en toiletten en vertrok s’morgen zonder betalen. Zij kenteken maar doorgegeven aan de beheerder, met advies aangifte te doen. In de hoop dat het nu wat duurder gaat worden voor hun.

29 en 30 oktober

Na een nacht met veel wind en een uurtje langer slapen, ontbijten we op het gemakje, naar de sani en rijden we weer naar Goch, waar deze zondag de winkels open zijn en er kermis is. Vandaag 30 oktober is het Flachsmarkt. De Flachsmarkt is een hele grote markt in het centrum van Goch en bestrijkt veel straten. Het was er behoorlijk druk. Daarna gegeten in El Paso, hier konden we nog een plaatsje krijgen. Twee andere restaurants waren volledig bezet.

28 oktober

Vanmorgen naar Camperpark Kleve gereden, samen met John en Mary. Hier bij de chinees gebuffet, maar weleens lekkerder gegeten. Daarna even in de stad geweest. Altijd een leuk stadje.

27 oktober

We staan in Tolkamer, we worden wakker met de zon op de camper. Een rustig dagje om naar de langsvarende schepen te kijken en de websites bij te werken. Het verbaast mij iedere keer weer dat sommige camperaars zo idioot hard over de camperplaats rijden. Dat kan toch gewoon rustig.

26 oktober 2017.

Ford 2.2 TDCI

Vandaag, donderdag 26 oktober 2017 vertrekken we voor een paar dagen. We rijden eerst naar Veghel waar we een afspraak hebben met een motoren-rivisiebedrijf. Deze reviseren de Ford 2.2 TDCI motoren waarvan werd verteld dat de gereviseerde motoren geen problemen meer geven. We hebben bij Bols motoren een gesprek en een rondleiding door het bedrijf gehad.  Wij zijn onder de indruk van de deskundigheid waarmee daar wordt gewerkt. Mocht mijn motor het weer begeven dan komt er een door Bols gereviseerde motor in. Ook werd duidelijk dat het probleem niet alleen Ford betreft, maar deze motoren ook in andere merken zijn geplaatst, zoals in Fiat ducato, Peugeot en Citroen camper. We komen hier binnenkort op een afzonderlijke pagina op terug.

Vanaf Veghel zijn we naar Tolkamer gereden en daar een plaatsje aan de kade gevonden.

Onderweg een paar foto’s gemaakt.

 

 

Share