Portugal 1 maart 2012

We staan nog in Barragem do Manto Rocha, waar we vanavond bij Maria en Manuel hebben gegeten. Omdat veel mensen hun nooit gezien hebben heb ik gevraagd in mijn beste Portugees 🙂 of ik een foto mocht maken. Ze gingen er natuurlijk voor zitten. Herkent u de tafel, ja inderdaad die van de naaimachine:-). Het eten is er prima.

2 maart.

We rijden weer verder noordwaarts en besluiten om in Valada (N39°04.881 en W 8°45.553), te overnachten, waar een parkeerplaats is aan de rivier de Taag. Er staan nog twee Nederlandse campers. Het weer is ondanks een klein buitje nog steeds mooi.

3 maart

Vandaag zijn we door het binnenland naar Gerrit en Elly gereden (N40°23.453′ en W 8°05.157′). Vergeleken met vorig jaar is er heel veel veranderd. Zo staat hun woning er, is er een geweldig begin gemaakt met de aanleg van de 4 camperplaatsen en zijn er al voorzieningen. U kunt hun nieuwe website hier vinden. Als de plaatsen klaar zijn, dan heeft u een keurig grasperkje voor de camper en alle voorzieningen onder handbereik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo was het in maart 2011 en op de onderstaande foto’s is de situatie in maart 2012 te zien. Gerrit en Elly gaan nog meer aanpassen, maar u bent nu al van harte welkom bij hun.

5 maart vertrekken we bij Gerrit en Elly en rijden via een prachtige bergrit naar Peso da Requa (N41°09.762 en W 7°47.559). Op deze plaats is gratis electrisch (16 amp), met de antenne een fonera internet en een wc.

Enkele foto’s die we onderweg vanuit de camper hebben gemaakt:

 

Vandaag 6 maart rijden we naar Braganca (N41°48.239 en W 6°44.754). Onderweg is men overal aan de wegen bezig, met name aan de IP4, zodat we steeds omleidingen hebben. Maar ook nu weer via prachtige stukken van Portgal gereden. De camperplaats in Braganca bij het Kasteel is nu voorzien van sanivoorzieningen, dus er kan geloost worden en water worden ingenomen en dat allemaal gratis 😀 Het weer is nog steeds mooi, alhoewel het hier iets lagere temperaturen zijn dan in het zuiden, maar we kunnen nog buiten zitten. Ook hier hebben we meerdere fonera netwerken binnen het bereik. 

7 maart Spanje

We verlaten we Portugal en rijden naar Palencia, Spanje. Net over de grens worden we aangehouden door de politie en moeten we onze paspoorten laten zien. Ik denk voor controle in het opsporingsregister (of er opsporing wordt verzocht of boete’s openstaan). Na controle mogen we verder rijden. We worden trouwens netjes behandeld, wat dat betreft een compliment. In Palencia (N 42⁰00.246 en W 4⁰32.074) staan alle camperplaatsen vol, we zoeken dus maar elders een plaatsje op het parkeerterrein.

8 maart Frankrijk

Van Palencia rijden we de volgende dag naar Frankrijk, onderweg steeds regen en bewolking, dat zijn we de laatste drie maanden niet meer gewend. We vinden een camperplaats in Biarritz (43⁰27.972 en W 1⁰34.317), hier zijn alle voorzieningen inclusief Electra. De Police Municipal komt € 10,00 innen Onderweg getankt, maar toen wilde betalen met mijn Visa card, bleek deze in februari 2012 verlopen te zijn, de nieuwe ligt thuis, maar zolang als deze niet geactiveerd is werkt de oude kaart volgens Visa, maar pinnen lukte niet meer, later ook niet meer bij de Tolweg, dus toch een aandachtspuntje voor andere jaren. In Biarritz heb ik gelijk de LMB weer in de oude stand terug gezet, zodat die ook tot de volgende zuidelijke reis kan blijven staan.

9 maart

We rijden we naar Meschers Sur Gironde (N45⁰33.369 en W 0⁰56.694), waar we al eerder aan de haven hebben gestaan. Het is nu een betaalde plaats geworden € 7,00. Alle voorzieningen zijn er, je betaald via een automaat. Er is, tegen betaling een Wifi netwerk beschikbaar, maar kaartje kun je op de Captainerie kopen, maar die is natuurlijk gesloten. Toen de havenmeester aan het eind van de middag kwam kreeg ik een username en wachtwoord, maar na vijf minuten viel het internet weg en was inloggen onmogelijk. De havenmeester was ook al verdwenen.

 

10 maart

We maken vandaag een iets langere trip en belanden in Villers-Bocage (N49°04.773 en W 0°39.637). Het is een keurige plaats met alle voorzieningen en ook vinden we een openstaand netwerkje, zodat we kunnen internetten.

11 maart

Rijden we naar Dieppe (N 49°04.773 en W 1°04.993) We vinden een plaatsje aan de Boulevard. Het is hier behoorlijk druk en we hebben toch weer mooi weer,. We besluiten op een terrasje mossels (met knoflook) te eten, 

De volgende dag rijden we naar Calais (N50°58.013 en O 1°50.659). Het was erg mistig dus geen weer om leuk naar de veerboten te kijken. We besluiten dan ook om de volgende dag naar huis te rijden. De 13e maart zijn we thuis, na drie maanden geweldig weer, leuke mensen ontmoet, genoten van lekker eten en elkaar. We hebben deze reis 6738 km gereden.

We hopen dat we nog veel van deze reizen kunnen maken. Om de plaatsen te vinden maakten we gebruik van Facile en Route, welke gids u ook via ons kunt bestellen. We zijn heel erg tevreden over de zaken die we onderweg hebben gestest, zoals de Turbo Wifi antenne en de Trackstar 5. Spanje en Portugal zijn prachtige camperlanden, maar het wordt er ieder jaar drukker, waardoor echt vrij staan langzaam moeilijker, maar zeker niet onmogelijk is. 

Routekaart

 

 

Share