We testen de kleinste Kärcher hogedrukreiniger ooit.  Met de K Mini brengt Kärcher zijn hogedrukreinigers nu ook naar de stad, de camper en de caravan. Dit compacte lichtgewicht model verwijdert vuil in een mum van tijd – net zoals zijn grote broers – maar dankzij het praktische formaat kan hij erg makkelijk worden vervoerd en opgeborgen.

Ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben om reinigingsapparatuur op te bergen zoals onderweg. Om mee te nemen is deze de hogedrukreiniger ideaal. Een perfecte werking en toch erg klein.

De hogedrukslang is 5 meter lang en samen met de andere onderdelen eenvoudig op te bergen.  De bediening is vanzelfsprekend: het spuitpistool, de verlengbuis en de Vario Power-spuitlans kunnen in slechts enkele stappen worden gemonteerd. Klik de hogedrukslang eenvoudig en snel in en uit het apparaat en spuitpistool door middel van het Quick Connect systeem. Na gebruik is de slang, het spuitpistool en de lans onderdelen weer eenvoudig terug te doen in het losse vak dat aan de hogedrukspuit wordt gehangen. Voor het oplichten van de sluiting maakten wij gebruik van een schroevendraaier. De straal is middels de lans instelbaar. De hogedrukspuit werkt prima en is goed instelbaar. Een aanrader en makkelijk mee te nemen.

U kunt de K mini hogedrukreiniger hier bestellen!

FC 7 Cordless en K Mini van Kärcher bekroond met Red Dot Design Award

 

Made, april 2021 – De FC 7 Cordless vloerreiniger en de K Mini hogedrukreiniger van Kärcher vielen in de prijzen voor hun uitmuntend ontwerp. Ze ontvingen de felbegeerde Red Dot Design Award. Die wordt al sinds 1955 uitgereikt tijdens een van de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld.

De accu-aangedreven Floor Cleaner FC 7 Cordless vangt in één stap zowel droog als nat alledaags vuil op en is sinds juli 2020 op de markt. Het nieuwe paradepaardje onder de Kärcher vloerreinigers is uitgerust met vier rollen met tegenrotatie, die voortdurend met schoon water en een reinigingsmiddel worden bevochtigd. De rollen pikken al het huishoudelijk vuil op en maken de vloer schoon met voorwaartse en achterwaartse bewegingen. Dankzij het systeem met twee tanks, wordt het vuile water apart opgevangen en komt het niet op de vloer terecht. Zelfs grotere vuildeeltjes, zoals cornflakes, kruimels en haren, brengen de FC 7 niet in de problemen. Vooraf stofzuigen hoeft niet meer!

Kärcher kreeg nóg een onderscheiding in een categorie die stevig in het DNA van het bedrijf verankerd zit, die van de hogedrukreinigers. De jury was onder de indruk van de kleinste, en pas in maart 2021 gelanceerde, hogedrukreiniger van Kärcher: de K Mini. Dankzij de opvallend kleine afmetingen en de afneembare opbergbox voor accessoires, verovert de K Mini zelfs een plekje in de kleinste woning. En dat zonder op prestaties te beknibbelen. De compacte hogedrukreiniger is niet alleen geschikt voor bloembakken en tuinmeubilair. Je kunt er ook kinderwagens, fietsen en scooters mee schoonmaken.

“Ik ben bijzonder opgetogen over de Red Dot Design Award voor de FC 7 en de K Mini. Elk op hun eigen manier zijn ze baanbrekend”, bevestigt een trotse Michael Meyer, Verantwoordelijke Industriële Ontwerpen voor Consumentenproducten bij Kärcher. “En ze zien er niet alleen fantastisch uit. De jury bekroonde de FC 7 en de K Mini in het bijzonder voor hun revolutionaire concepten, waaronder de hoge functionaliteit en de ergonomie.  De toestellen maakten indruk bij alle evaluatiecriteria. Onze klanten ervaren ze als slimme probleemoplossers en zijn in de wolken over deze Kärcher-ervaring!”

De jury van de Red Dot Award bestaat uit 50 internationale experts, onder wie zelfstandige ontwerpers, designprofessoren en vakjournalisten. Zij testen, bespreken en evalueren alle deelnemende producten apart.  Op die manier worden de producten niet als onderlinge concurrenten gezien en worden ze individueel beoordeeld.  Tijdens de evaluatie wordt rekening gehouden met criteria als esthetiek, functionaliteit, ergonomie en het innoverend karakter.


De Red Dot Design Award is een van de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld.


De accu-aangedreven FC 7 Cordless werd al meermaals bekroond en wist nu ook de jury van de Red Dot Design Award te overtuigen.


De kleinste hogedrukreiniger gooit hoge ogen: de bekroonde K Mini.

Share