Juli 2018 Nederland

2 juli

Maandag 2 juli 2018 zijn we vertrokken voor een korte camperreis door Nederland.  Na gisteren een gezellige dag met de kinderen, vanmorgen voor het eerst met de aanhanger achter de camper vertrokken naar camperplaats Schokland in Ens. Maddy had deze nieuwe camperplaats gevonden op facebook. Het was even wennen dat ik wat langzamer moest rijden, maar de aanhanger loopt keurig achter de camper. Op de camperplaats vinden we een mooi plekje en de aanhanger kan achter de camper.

CP Ens
Cp Schokland met onze camper en aanhangwagen.

De camperplaats is nog niet helemaal af, maar het ziet er al geweldig uit, mooie plaatsen met alle voorzieningen. De familie Kapitein zijn er vriendelijk en behulpzaam. Omdat we niet wisten wat we van de omgeving moesten verwachten ben ik op de fiets gaan kijken naar Schokland en de omgeving. En een openbaring, veel fietsroutes, een prachtige omgeving en onder de rook van het “UNESCO Werelderfgoed Schokland” (2km), natuurgebied “de Middelbuurt” en de “Gesteentetuin” voldoende activiteiten dus om een aantal dagen te vullen. Je kunt er heerlijk fietsen of wandelen, de tulpenroute rijden, zwemmen op het schokkerstrand… Wat foto’s van de eerste dag en mijn fietstochtje in de nabije omgeving. Wel jammer dat een aantal fietspaden ongeschikt zijn voor een scootmobiel, maar ook dan zijn er alternatieven genoeg.

3 juli

Het weer is weer prachtig. We rijden op de motor naar Kampen, een stad waar ik veel herinneringen heb liggen. Mijn ouders komen er vandaan, mijn vader heeft er op de Theologische Universiteit gestudeerd en moest er in de oorlog onderduiken. Ook fietste mijn moeder van Kampen naar Roodeschool om te trouwen met mijn vader. Ook hebben we vaak in Kampen bij familie gelogeerd. Het blijft een mooie stad. s’Middags naar Blokzijl gereden waar we wat gedronken hebben aan het sluisje. Ook heel leuk. Op de camperplaats wordt het ook drukker, nu ook een Spaanse camper. Morgen weer wat anders bezoeken.

4 juli

Op de scooter naar Urk geweest en in de omgeving getoert. Later nog op de fiets een rondje gedaan. Het blijft een mooie omgeving en een leuke camperplaats, we komen hier vast nog eens terug. Morgen vertrekken we naar een oud collega die hier in de buurt woont.

5 juli

We zijn uitgenodigd bij vrienden in Zwartsluis, waar we gezellig bij kletsen en een mooie tocht maken met zijn motorboot door de wieden, een prachtig en rustig natuurgebied. Daarna een heerlijke barbeque. 

.

6 juli

We rijden naar camperplaats “De Zwaan” in Nunspeet, altijd leuk en een mooie camperplaats met goede voorzieningen. We blijven hier in ieder geval tot maandag omdat we dan gefilmd worden voor een uitzending van “Mijn Domein” de provider die onze websites host. We fietsen nog even naar Nunspeet om wat boodschappen te doen en een fietstochtje in de omgeving. ‘S avonds voetbalde België tegen Brasilië dus veel schotels omhoog.

8 juli

Langs het Veluwemeer gefietst, er zitten hier overal ontzettend veel zwanen. Een heel mooi gezicht

9 juli

Het is bij het opstaan een beetje bewolkt. In de loop van de morgen zouden we gefilmd worden, maar dit is uitgesteld door autopech van de filmer. Dus vanmorgen alles ingepakt en naar huis gereden. Woensdag even naar Ad Persoon omdat de Oyster blijft draaien i.p.v. de sateliet te vinden.

 

 

 

Share