Griekenland

Griekenland, officieel de Helleense republiek, is een land in Zuid-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het  landoppervlak. Het land grenst in het noorden aan Albanië, het land Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee(in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea, Lesbos en Rodos. Griekenland is het land van zeeën en bergen.

Vrij overnachten

Vrij kamperen is in officieel verboden, maar het wordt veelal gedoogd. Ook zijn er veel (vrije) overnachtingsplaatsen te vinden, kijk daarvoor op de pagina’s met reisverhalen. Links naar deze reisverhalen vindt u onderaan deze pagina.

Grieken zijn erg gastvrij en het is een prachtig camperland.

Voor een bezoek aan het land met de camper, is het zeker op dit moment met de bosbranden raadzaam om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen..

Griekse tempel
Griekenland met zijn oude tempels.

Waarschuwing.

Veel mensen huren een lichte motor of scooter. Met een Grieks rijbewijs mag je op een motor/scooter tot 125 cc rijden, met een Nederlands rijbewijs niet. Bij een ongeval loopt u grote kans dat een en ander niet door de verzekering betaald wordt. U reed inmmers zonder geldig rijbewijs. U kunt dan beter een auto huren, dit kan ook via onze website bij een betrouwbaar bedrijf.

Klimaat

Het grootste deel van van het land heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winters periodes voorkomen van kou en winterse neerslag. In sommige delen is het zelfs mogelijk om te wintersporten. Zomers kan het er erg warm worden met temperaturen boven de 40° C.

Belangrijke camperinformatie vindt u op de volgende startkabel pagina’s:

Nuttige informatie:

Camperplaatsen:

Share