GasStop gasfleszekering

Als je met de camper of caravan op stap bent wil je natuurlijk dat:

  • bij een gaslek, door welke oorzaak dan ook, dat de gastoevoer direct afsluit.
  • je bij koud weer de kachel aan kunt doen, zodat het schoonwater niet leegloopt omdat het veiligheidsventiel de afvoer openzet omdat de temperatuur te laag wordt.
  • Je gasinstallatie geschikt is om (ook wettelijk) met de gasfles open te mogen rijden. Zie ons artikel hierover!
  • je makkelijk kunt zien hoeveel gas er nog in de gasfles zit;
  • je eenvoudig de gasinstallatie op lekken kunt controleren.
  • het werkt voor propaan en butaan.

Naast de camper is het natuurlijk heel goed om het ook te gebruiken bij andere apparatuur die op een gasfles wordt aangesloten, zoals een BBQ, kookplaten en meer.

Dit kan allemaal met de GasStop, voor enkele tientjes kunt u deze zelf monteren. U bestelt hem eenvoudig hier! Elke GasStop wordt individueel getest en gekeurd en voorzien van een uniek goedkeuringsnummer met QR-code. Je weet zo zeker dat hij goed werkt en krijgt vijf jaar garantie.

Er is een handige gebruiksaanwijzing bij die het voor iedereen mogelijk maakt de GasStop te monteren.

 

 

 

 

Waarom de keuze voor CamperStop?

Nieuwe normen voor caravans en campers, die medio 2020 ingaan, houden rekening met het bewegen van kampeerwagens. In de praktijk staat een gasfles onderweg soms open en is de kachel in campers al aan. Het is echter niet ondenkbaar dat door trillingen een gaslek in het interieur ontstaat. Daarvoor is nu een zogeheten EFV voorgeschreven, een Excess Flow Valve.

GasStop is een EFV conform de Europese Norm en zorgt vanaf de gasfleskraan voor de grootst mogelijke veiligheid in het hoge- en lagedruk deel van de gasinstallatie. Laten we het maar een zekering noemen, net als bij elektriciteit. Die gasfleszekering waakt tegen grotere gaslekken in het hele systeem, waar een slangbreukventiel alleen bij slangbreuk ingrijpt en een crashsensor alleen bij aanrijdingen.

Share